Великобритания - тема 55 Есенно - Коледна

• 64 265
  • 731
  •   1
Отговори
# 105
Някой може ли да ме ориентира след като съм си получила НИН-а някъде допълнително да пращам нещо, да се регистрирам... аз мислех, че като почна работа на договор и всичко автоматично ще се получи, т.е. по отношение на осигуровките. Не желая да ви ангажирам с неща, които са ви досадни вече, понеже сте от години тук, но ако може поне да ме ориентирате къде да прочета какво да правя след като имам НИН, а и не съм самонаето лице. Мислех, че само самонаетите трябва някъде да се регистрират, не знам къде.

# 106
  • До хладилника, който обичам
Работодателят го прави и от HMRC ще ти пратят писмо. Peace

# 107
Някой може ли да ме ориентира след като съм си получила НИН-а някъде допълнително да пращам нещо, да се регистрирам... аз мислех, че като почна работа на договор и всичко автоматично ще се получи, т.е. по отношение на осигуровките. Не желая да ви ангажирам с неща, които са ви досадни вече, понеже сте от години тук, но ако може поне да ме ориентирате къде да прочета какво да правя след като имам НИН, а и не съм самонаето лице. Мислех, че само самонаетите трябва някъде да се регистрират, не знам къде.
   Работодателя си прави всичко, но може да си провериш по интернет калкулаторите работодателите дали ти взимат правилните такси и ако смяташ, че ти взимат прекалено много или малко, може да си на грешен такс код и да се наложи да звъннеш да ти го оправят.

# 108
  • London
Как ви се струва £1100 за самолетни билети за лятото?  4  човека.
Вече не знам колко е нормално.

# 109
  • Лондон
Честно казано, много, ако са за Бг... Аз гледах за моите дати за по 180 паунда на БА и мисля да взимам другата седмица...

# 110
  • London
Tzvetak, до София ли ти е полета?
Защото ние летим до Варна Sadпри това с прикачване.
Само проклетите Уиз летят до Варна директно.

Последна редакция: вт, 18 ное 2014, 09:41 от Bean

# 111
Добро утро  Simple Smile
Щях да пиша за училищната екскурзия. С много смесени чувства съм.
Бяхме 50 и няколко деца с 6ма възрастни. Всеки си имаше групичка от 10тина деца.
Децата бяха ок... едни много приказливи, други викащи и подскачащи, някои си бъркаха в носа, други си лигавеха пръстите, но като цяло не правиха проблеми.
Ходихме до Ейвбъри да гледаме камените кръгове. Музеят ми хареса, лекцията също ми хареса, беше подходяща за децата
Обаче... валеше, беше студено и кално. Някои деца се подхлъзнаха и паднаха и се омазаха целите, другите си омазахме само обувките. + много акота от животни, които пасат там. Момичетата пищяха, че било poo land. Бяха по-впечатлени от това, отколкото от камъните.
За обяд ни заведоха в една зала, в която нямаше място за всички и казаха на децата да седнат на земята да обядват, върху калните си обувки  Sick В автобуса после миришеше на спарено и на мокри кокошки.
Не разбрах защо трябваше точно този ден да ходим там. Бих отишла пак, но в сухо време.

# 112
  • Лондон
Bean , до София от Хийтроу, другите летища са ми далеч. Wizz са станали големи кожодери, а и не само те...

Аз да си повторя питането от преди няколко седмици, с надежда някой да ме отрази - търся някоя скучаеща дама, такава със свободни часове следобед, студентка със свободно време, която да ангажираме за взимане на дъщеря ми от училище и евентуално водене на извънкласните й занимания, кварталите са Brentford и Putney. Имаме карта за транспорт. Просто не мога да си представя, че ще взема някой от обява, иска ми се да е някой, когото някой може да препоръча или поне познава.
Ако не реша въпроса до след Коледа, мисля, че ще отнеса една голяма молба да си намеря да правя нещо друго Tired

Ма@, стандартите за чистота са доста различни, признавам, и аз се чудя някой път и гледам да говоря по въпроса, но знам ли с какъв успех... Не случайно гумените ботуши са толкова популярни Simple Smile

# 113
Здравейте, дами!
Много ми е приятно да ви чета. Сега се ровя в предните теми и събирам нужната ми информация. Догодина ни предстои преместване в Англия, но все още си изясняваме кога и как да стане.

# 114
  • Bristol
Мая, мястото е прекрасно, но не в дъждовен ден! Сигурно не сте влезли в къщата, тя е интерактивна, заслужава си! Наистина някои поляни са кати минни полета. На още един парк на Нашънъл Тръст имах подобен проблем, но там не беше минирано от овце, а от сърни, още по зле  Laughing
Цвета, ако не намериш пробвайте в колежите в близост. Някой учещ child care може да се заинтересува. Ще искаш ли да имат DBS check?

# 115
Здравейте, преди време бяхте любезни да отговорите на всичките ми въпроси, сега пак опирам до вас Simple Smile При нас вече стават сериозни нещата, мъжът ми в петък е на интервю в Лондон. И до сега ако хвърлях по един поглед върху нещата, сега вече имам голяяяма топка в корема. Sad  надявам се че ще помагате с инфо, сега на дневен ред е квартира , гледахме в сайтовете от 1стр., но искам да ви питам как се разбира дали сметките са включени в наема и къде го отбелязват това в обявите? Благодаря предварително!

# 116
Обикновено сметките не са включени в наема.
Отделно се плаща и council tax.
Може да очаквате, че са, ако наемате стая в къща с други наематели.

Ще искаш ли да имат DBS check?

Добър въпрос. Аз бих.. С новата система е много по-лесно да се проверяват хората.

# 117
  • Лондон
Да, разбира се, но повече искам да е някой, когото някой познава... Моят check още не е пристигнал, подадох докумненти през училището в началото на октомври, за да мога да ходя на тази екскурзия Confused

# 118
  • London
Ха, ха, ха Цвета, не унивай!
Аз подадох за CRB Декември 2013 и училището май ми е загубило формата Simple Smile
За гледачка за малката - сори, никой не познавам.

# 119
  • Лондон
 Laughing аз все пак бях допусната до екскурзията...

Общи условия

Активация на акаунт