Интериорен стил по аматьорски - 27

• 57 281
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Истинският шлайфан бетон е с минимална дебелина 10 см., което за вече изпълнена сграда ще доведе до големи разлики в нивата на жилището и тежко натоварване в-у конструкцията.

Последна редакция: пт, 21 ное 2014, 13:26 от pep_si

# 226
  • Отвъд алеята зад шкафа
Gadamer страхотна баня и тоалетна!
На снимките преди ремонта се вижда бойлер - него къде сте го скрили?

Не сме го крили, просто нямаме бойлер, защото има ТЕЦ в сградата. Предишните собственици не знам по каква причина са имали.

# 227
Истинският шлайфан бетон е с минимална демелина 10 см., което за вече изпълнена сграда ще доведе до големи разлики в нивата на жилището и тежко натоварване в-у конструкцията.
Предполагам 10 см за необходими за гаражи, промишлени помещения и др. не може ли щом за интериор да е примерно 3 см?

# 228
3 см. си е замазка не бетон - не може да се обработи така че да изглежда по този начин нито да се гарантира здравина като покритие. Може би има някакви полимерни смеси имитиращи този ефект, не съм достатъчно запозната.

# 229
Обожавам шлайфан бетон. Офисът, в който работя е с подове от шлайфан бетон, стените също са бетонни и оставени така. С обзавеждането може да се правят чудеса. Според мен изисква простор обаче. Представях си моята баня с такъв под, но е твърде малка и изобщо не се поинтересувах как може да стане, а ето, че има технически пречки. Твърде е хубаво за да е лесно Simple Smile Има други варианти да се вмъкне бетон в интериора. Много харесвам гърбове/ плотове на кухни от бетон, ето една маса, която ми е фаворит:
http://ak1.ostkcdn.com/images/products/9216280/Sunpan-Devons-Con … a5a97f7ff_320.jpg
Като казах моята баня, ето я и нея:
https://www.dropbox.com/sh/265e2mfbl4aoz0e/AAB-FUIY8atQ6KQSCx9xC54Ma?dl=0
Предварително да обясня - правена е без проект, аз и мъжът ми измислихме разположението и подредбата и нямам претенции за безупречност Simple Smile Като грешки отчитам, че не сложихме вентилатор, а разчитахме само на наличния прозорец. Най-дразнещото нещо е бойлерът-чудовище, който така и не измислихме къде да преместим, за да не е в банята. Надявам се да ви хареса.

# 230
Мойто мнение е не си загрозявай хубавите плочки с тези шкафове,сложи си хубаво огледало и по-хубаво шкафче( но някъде другаде в банята)

Смяташ, че са грозни тия шкафове с огледало ли?
Абе и аз мислех така- само шкаф с чекмеджета и огледало, но пък тези са много функционални, много неща мога да си събера там и някак си ме изкушиха....

# 231
Може би има някакви полимерни смеси имитиращи този ефект, не съм достатъчно запозната.
Има и слоят е от порядъка на 2-4 милиметра.

Скрит текст:

А тук е показана в снимки процедурата по нанасяне на това, което тук наричат "полиран цимент".

# 232
  • Русе, България
danon, на мен банята ви много ми харесва! Макар че този нюанс на зеленото не ми е фаворит, намирам съчетанието с пода и обзавеждането много добро! Мивката с тясното шкафче, сложено по този начин, ми се вижда много добро като идея! Бойлерът не се набива толкова на очи (например в снимка 1). Хубаво, много е хубаво даже! Да си я ползвате със здраве, изглежда спретната и прилична по размер баня!

По повод бетона - намирам го за твърде студен, дори и само на вид, за жилищно помещение. В офис, ателие, работно помещение - да. Въпрос на вкус.

# 233
danon, харесва ми банята. Камъчетата на пода ги срещам все по-често и ми е любопитно като нормални плочки ли се поддържат и имат ли масажиращ ефект  Simple Smile
Barbabeau, изглежда лесно и ми допада крайният резултат. Сега тъп въпрос шлайфан бетон и полиран цимент едно и също ли е?
Саморазливните подове, които се правят от някакви смоли имам чувството, че са отровни.

# 234
  • sofia

Знам, че има огледални шкафове с отваряне в средата, но не искам като се оглеждам баш по средата да ми се пречка линията м/у вратичките.
Варианта с цяло огледало пък не го правят на 60см, т.е мога да поръчам малко по-малък на 55 или 50см и да го центрирам над мивката...

Какво мислите?  newsm78
Вземи си с цяло огледало, много е неприятно срязването на образа. 
Ако мястото е "кът", шкаф с огледало е функционално. Аз даже имам два шкафа с огледало един срещу друг и като отворя вратичката на единия перфектно си виждам задната част на кока как съм я оформила Simple Smile

# 235
Много хубави  и съвсем различни бани в последните страници.
Поздравления и на gadamer  - видях вчера снимките преди да изчезнат , и на danon.
danon , ако ви дразни бойлера, в бъдеще може да му измислите някакъв шкаф за скриване или лека конструкция с перфорирани плоскости (в момента има фирми , които могат да ти изрежат всякакви мотиви в-у метал, пластмаса и т.н.)

Сега тъп въпрос шлайфан бетон и полиран цимент едно и също ли е?
Не, не е - шлайфан бетон е бетон (смес от цимент, пясък, едър добавъчен материал и вода) . След полагането се вибрира и  шлайфа  със съответните машини до получаването на този гладък завършен вид. Добавят се повърхностни втвърдители за повишаването на здравината

# 236
  • София
А дали имаме шанс тези, които надничаме скришом в темата за да черпим вдъхновение и съвети и чакаме снимки на gadamer   от толкова много време, и на всичко отгоре сме ги изтървали, поради ред причини  ...... та такива дали имаме шанс gadamer   да ги пусне пак за малко? Ако съм нахална се извинявам, но имах огромно желание да ги видя.
И поздравления за всички - страхотни неща показвате!

Последна редакция: пт, 21 ное 2014, 16:28 от harry10

# 237
  • Отвъд алеята зад шкафа
harry10 писах ти на лични  Peace

# 238

На пръв поглед всичко си има, обаче много клаустрофобично бе.
Поздрав за всички, намиращи че жилищната им площ не  е достатъчна Simple Smile.

http://www.sgrada.com/%D0%9C%D0%B8%D0%BA%D1%80%D0%BE%D0%B0%D0%BF … D1%82_103502.html

# 239
много функционално, ОБАЧЕ не бих живяла в подобно помещение...

Общи условия

Активация на акаунт