Интериорен стил по аматьорски - 27

• 57 282
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
Не знам защо реши, че има спор? Това че имаме различни идеи и виждания за това как трябва да изглеждат жилищата ни, не значи че има спор.
Просто моите предпочитания са за сух под на банята и пералня и сушилня без ръжда.  Peace В крайна сметка не седя по цял ден в кухнята, че да ми шуми чак толкова, пък и не са чак толкова шумни, че да ги слагам едва ли не чак в мазата, че да не смущават слуха ми  Laughing.

# 256
  • Варна
Да са на мястото на вграден гардероб в ниша е просто идеалният вариант.

Гадамер, може ли и аз да се насладя на снимките на баните?

Последна редакция: нд, 23 ное 2014, 16:17 от Приятно ми е - Богиня!

# 257
понеже е много по-щадяща от сушащите 30 мин.
Именно. Peace Дългите програми на по-ниски температури са по-пестеливи. Иначе технологията на големия енергоразход вече отдавна е открита, чували сме я.

# 258
Именно. Peace Дългите програми на по-ниски температури са по-пестеливи. Иначе технологията на големия енергоразход вече отдавна е открита, чували сме я.
Именно.Моята за пералня има ЕКО програма,която удължава времето за пране,но с това пести ресурси.

# 259
О да и да седя и да чакам 4 часа да се изсушат, че да мога да ги извадя преди да са се намачкали.  Peace
Не знам за вас, но не обичам да оставям пране нито в пералнята, нито в сушилнята и предпочитам да пера докато съм в къщи, а не да пускам пералнята сутрин преди да замина на работа и да го вадя едва след като съм се прибрала.  Rolling Eyes
Както и да е, всичко е въпрос на вкус, или по скоро навик.

Да са на мястото на вграден гардероб в ниша е просто идеалният вариант.

Гадамер, може ли и аз да се насладя на снимките на баните?
Това е идеалния вариант,  но в много случаи неосъществим. Лично мен ме притесняват ел уреди в баня, така че ги предпочитам в сухи помещения, където опасността да ме прасне тока е минимална.

Именно.Моята за пералня има ЕКО програма,която удължава времето за пране,но с това пести ресурси.
Времето също е пари  Wink.

# 260
  • Отвъд алеята зад шкафа
kikamora, опитах се да разиграя варианти къде е най-добре да стоят пералнята и сушилнята в различни жилища. Ти настояваш за пералня в кухнята - ами ако имаш мокро помещение, пак ли в кухнята ще я сложиш? Ами ако имаш къща и приземен етаж, в кухнята ли ще я сложиш? Ами ако имаш огромна баня и малка кухня - в кухнята ли ще я сложиш? Разбира се, че има стотици хиляди кухни в България, в които има пералня, поради простия факт, че няма къде другаде да се сложи в маломерните жилища. И няма нищо лошо, когато няма друга възможност. Аз разигравам варианти за различни ситуации, с плюсове и минуси. Разбира се няма нищо задължително на този свят и всеки може да постъпва както иска в дома си.

# 261
  • София
Определено новите технологии залагат на по-ниски температури на сушене, съответно по-дълги програми, с цел 1.енергоспестяване и 2.щадене на материите.

# 262
Процедирам така: зареждам пералнята вечер,настройвам отложен старт ,за да може пералнята да е свършила точно когато стана сутрин.Простирам и така прането не ми седи цял ден в пералнята.Същото може да се прилага и денем,за да простираме вечер ,след работа.Със сушилнята също се работи с тази функция.

# 263
kikamora, опитах се да разиграя варианти къде е най-добре да стоят пералнята и сушилнята в различни жилища. Ти настояваш за пералня в кухнята - ами ако имаш мокро помещение, пак ли в кухнята ще я сложиш? Ами ако имаш къща и приземен етаж, в кухнята ли ще я сложиш? Ами ако имаш огромна баня и малка кухня - в кухнята ли ще я сложиш? Разбира се, че има стотици хиляди кухни в България, в които има пералня, поради простия факт, че няма къде другаде да се сложи в маломерните жилища. И няма нищо лошо, когато няма друга възможност. Аз разигравам варианти за различни ситуации, с плюсове и минуси. Разбира се няма нищо задължително на този свят и всеки може да постъпва както иска в дома си.
Не настоявам за нищо, просто баните не са безопасни за ел уреди. И естествено, ако имам мокро помещение, което е до кухнята ( а не някъде на майната си) пералнята и сушилнята ще са ми там. В моя случай са поставени в кухнята в ниша, като сушилнята ми е поставена над пералнята и така ми е много удобно тъй като не се налага да се навеждам, за да вадя дрехите.
И какво значи приземен етаж? Предпочитам пералня и сушилня да са ми на етажа където живея, а не да слизам в мазата за да пера и след това пак да качвам дрехите на горе.

Процедирам така: зареждам пералнята вечер,настройвам отложен старт ,за да може пералнята да е свършила точно когато стана сутрин.Простирам и така прането не ми седи цял ден в пералнята.Същото може да се прилага и денем,за да простираме вечер ,след работа.Със сушилнята също се работи с тази функция.

Един вид да сложа от вечерта мокрите дрехи в сушилнята и да я настроя да ми ги изсуши сутринта ?  newsm78

# 264
Темата не е за ел. уреди.  Tired

# 265
  • Отвъд алеята зад шкафа

# 266
Добре. Аз да споделя, че днес ходих на едно антикварно пазарче и се прибрах с тази джвъчка: https://flic.kr/p/qatP2k Laughing. Който се чуди какво вижда - това е рафтче, което, мисля, основно се е използвало за иконки, статуйки на Мадоната... такива неща. Много е малко, отгоре е полукръг 18х9 см, идва от Португалия. Засега нямам идея какво да го правя. Laughing

# 267
  • Варна
Барб, веднага си представям един буркан от моите  Wink Или в краен случай - красив букет.

А може и да се сложи в тоалетна като поставка за допълнително руло тоалетна хартия.

# 268
kikamora просто искам да махна пералнята и сушилнята от кухня-та . Някак си не го възприемам . Помещението което ще ползвам за кухня-трапезария е това : http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/3f/f1/50/3ff150042d32235c … 75c6cb23f23ff.jpg
Смятам че мога да събера там и пералня и сушилня , но ми се струва че ще ми дойде малко тесничко - ще има само маза за хранене и оборудване за кухнята в тази стая .

# 269
  • София
Gadamer, направо ти завиждам за търпението и такта  Mr. Green
Когато преди 4 г. правихме банята, направих колосалната грешка да НЕ усвоя точно такава ниша в коридора! Бутнах преградната стеничка и направих ъглово портманто с гардероб и шкафове, че все място не ми стига... много съжалявам! Сега пералнята ми е в кухнята разбира се, сушилня нямам, но дори при предстоящият ремонт не виждам къде мога да я сгъна  Crossing Arms
Който живее в къща или голям апартамент, наистина би трябвало да се замисли за обособяване на перално помещение. Мечтая си като се пенсионирам /след n-найсет год./ , да се изнесем в къщата ни в хубав курортен град, там място за всичко има.... дано сте тук, за да помагате  Laughing

Ето едни интересни за мен младежи. А банята е на много странно място. http://www.zeworkroom.com/#!slavbulvar/c20zk

Общи условия

Активация на акаунт