Брекети - къде, какви, за колко? - тема 5

• 140 536
  • 811
  •   1
Отговори
# 660
Не съм казала, че не е ползвана, а че не съм видяла дали е ползвана, защото не съм обърнала внимание.

Окончателни заключения за успеха на едно ортодонтско лечение могат да се вадят 1-2 години след края му. Затова се въздържам да изразя мнение за моята ортодонтка; засега не съм видяла нещо, което да ме притесни и това е всичко, което мога да кажа. Живот и здраве, след като сваля брекетите, мине известно време и зъбите ми не са разместени/изпадали, ще мога да я похваля - дано.

4 години определено са доста, да. Трябвало е да светне червената лампичка много по-рано.

# 661
  • София
С това съм съгласна! Стискам палци при всички, започнали и завършили такова лечение, да не се появят рецидиви. Това си зависи и от пациента, дали ще си носи редовно шините след това. Принципно пасивното лечение е по-дълго от активното и на нас се пада честта да не го оплескаме.

# 662
Аз ще съм с постоянен ритейнър най-вероятно, защото вече съм на възраст.  Mr. Green Но при мен има и повече за оправяне.

# 663
  • София
Мисля, че на всички слагат постоянен ритейнър, но се правят и прозрачни шини, айлайнери май се казваха, които също се носят, най-вече нощем

# 664
Ох, да го докарам дотам... Изглежда ми безкрайно далече все още. Сега ми предстои операция за изваждане на ретинирания зъб от венеца, после тепърва ще слагаме брекетите долу.

# 665
Здравейте! Няма да се впускам в излишни приказки, а директно ще премина към въпросът си. Нося брекети от 11 месеца. За сега всичко върви долу горе добре с изключение на някой друг отлепен брекет, но не е болка за умиране. Та въпросът ми е може ли докато тече лечението с брекети, зъбите да се почистят от натрупаната плака? Изключително внимателна съм в почистването.. мия си зъбите най-малко 3 пъти на ден, след всяко хранене,след пиене на кафе.. имам страхотна електрическа четка за зъби, но въпреки това плака се образува и изключително много ме дразни. Благодаря предварително! Wink

# 666
  • София
Както вече писах, тази седмица д-р Видев от Ортоестет свали брекетите на сина ми. При него не беше лек случаят. От началото на лечението до свалянето на брекетите минаха 2 години и 4 месеца. Но все пак става дума за дете, при което имаше смяна на млечни с постоянни зъби.

След първия преглед, когато занесохме и панорамна и профилна рентгенови снимки, видях чертеж върху паус. Сметките бяха извършени.
В началото детето беше със снемаеми апаратчета за разширение на челюстта. После бе с брекети 1 година.

# 667
  • TX
Здравейте! Няма да се впускам в излишни приказки, а директно ще премина към въпросът си. Нося брекети от 11 месеца. За сега всичко върви долу горе добре с изключение на някой друг отлепен брекет, но не е болка за умиране. Та въпросът ми е може ли докато тече лечението с брекети, зъбите да се почистят от натрупаната плака? Изключително внимателна съм в почистването.. мия си зъбите най-малко 3 пъти на ден, след всяко хранене,след пиене на кафе.. имам страхотна електрическа четка за зъби, но въпреки това плака се образува и изключително много ме дразни. Благодаря предварително! Wink
абсолютно задължително е брекетоносците да махаме камъняка си по-често отколкото преди, така че смело действай в тази посока  Peace

# 668
  • Sofia
Та въпросът ми е може ли докато тече лечението с брекети, зъбите да се почистят от натрупаната плака?
Да, разбира се. Другата седмица и аз ще мина тази процедура Simple Smile

# 669
3дравейте,на 34 години реших и аз да сложа брекети.На 25 юни ще ходя на втория си преглед като на първия(при друг ортодонт)ми казаха,че ще трябва да извадя 4 молара  Sad .
Някак,обаче ми се ще да си го спестя това и си записах час при друг.Да видим какво ще е следващото мнение.
Поздравявам всички,които минаха и онези,които все още вървят по мечтания от мен и много други хора път   bouquet.

Последна редакция: пн, 18 май 2015, 14:39 от titti81

# 670
Много писано, брей Simple Smile Аз искам да кажа на бъдещите брекетоносци, че не трябва да имат никакви притесненя относно външен вид, усмивка, ласки или каквото и да е друго. Моя личен опит показва, че откакто сложих брекети са ми обръщали в пъти повече внимание, отколкото преди това. Да не кажа, че повече свалки съм имала с брекетите отколкото преди това... За ласките - стига да няма ластици Wink всичко е на 6. За усмивките - след първите 3 дена аз лично до края се хилех като репичка и ми беше много готино и грам не съм се притеснявала. И така.

За отливките... тук въпроса е малко сложен... аз когато попитах защо не се взема предварително (и аз съм в Ортоестет) ми казаха, че няма нужда да се консултират с други хора и всичко ще се подреди. Сега, като свалих брекетите... не знам аз ли си въобразявам, или е ефекта на големите очаквания, но имам чувството, че нещо не е съвсем доизкусурено. Не че не са ми наредени зъбите, наредени са. Но имам чувството, че единия отдолу е леко кривнал... и всяка сутрин ставам със страх нещо да не се размести... не знам дали всичко ми е в главата... имам ритейнъри и на долните, и на горните и алайнър за горните, който нося нощем. И сутрин като го сваля (което не е най-яката операция на света) захапката ми пасва идеално. До вечерта е различна. Не знам така ли трябва да е... странно ми е някакво... Другото е, че зъбите ми не са съвсем равни. Което няма как да е, защото са износени неравномерно, докато още са били криви. Могат да се оправят с леко пилене, няма с какво друго... но не са оправени за сега. Знам, че ако отида и помоля ще ми ги нагласят, но не съм сигурна до колко има смисъл (освен естетически) да се прави тази процедура. Като цяло най-много ме притеснява нещо да не се премести... и ако се премести после какво се случва... благодаря за вниманието   bouquet

Ето снимка Wink https://www.facebook.com/photo.php?fbid=811624535580599&set= … ype=1&theater надявам се да може да се отвори

# 671
  • София
Явно заради това точно се носи айлайнер, защото ако е само за да не се разместят зъбите, то нали имаш два ритейнъра. Според мен, ако имаш някакви притеснения, е хубаво да им се обадиш и да се консултираш. Моите зъби също няма да са перфектни заради формата и изтриванията, но това е положението. Между другото малко ми изпилиха предните, защото режещата повърхност беше с много гаден диагонал след изправянето

# 672
Явно заради това точно се носи айлайнер, защото ако е само за да не се разместят зъбите, то нали имаш два ритейнъра. Според мен, ако имаш някакви притеснения, е хубаво да им се обадиш и да се консултираш. Моите зъби също няма да са перфектни заради формата и изтриванията, но това е положението. Между другото малко ми изпилиха предните, защото режещата повърхност беше с много гаден диагонал след изправянето
Не вярвах колко бързо се върщат зъбите по местата си, но вече се убедих... На посредния преглед ортодонта не ми сложи ласници за сгъстяване на зъбите и както бяха един до друг, сега между предните 2 отново има разстояние... Не знам дали да се обадя и да отида да ми сложи, то иначе какъв е смисълът един месец ги събираме, на другия се отварят пак...
Иначе и при мен има известен диагонал на предните заради изтриванено, но съм решила,че ще ги подравня идеално. Това в края на лечението ли се прави? :д

# 673
  • София
Ами аз още и средата на лечението не съм достигнала, но понеже точно тези зъби са си по местата вече, ми ги изпилиха леко.

# 674
  • Sofia
Не знам дали да се обадя и да отида да ми сложи, то иначе какъв е смисълът един месец ги събираме, на другия се отварят пак...
Това е съвсем нормално. Ортодонта движи зъбите по определен начин, например събира определени групи с ластици.
Обаче в същото време дъгата има елипсовидна форма. Целта е не само да се придвижат зъбите по дъгата но и да се преместят (напред или назад, според случая) Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт