Непланирана бременност?

• 15 637
  • 187
  •   1
Отговори
# 30
Щом имаш такива сериозни вътрешни борби, най-честно е да ѝ откажеш и да не си причиняваш повече дискомфорт. В крайна сметка в цялата ситуация имаш права само над частта с твоето собствено участие - дали да я придружиш, или не.

В чисто нейните решения и постъпки - дали да абортира, с кого да сподели, как, защо и т.н. - нямаш право да се бъркаш, но също така и не носиш никаква отговорност пред никого. Със съпруга ѝ пък съвсем никаква работа нямаш. Намесиш ли се повече от това, което се иска от теб (да я придружиш или не), със сигурност ще понесеш негативи, независимо дали сега или след време.

# 31
  • Tам през Атлантическия океан
Бъди с нея каквото и решение да вземе , не я съди  Simple Smile приятелка ти е  Simple Smile
Когато приятел  доверява не значи винаги че се оплаква , просто споделя. Биди до нея и толкоз  Grinning
Никой не носи отговорност за чуждите решения  Wink
но пък е много 'гот' после да се обвинява другиго  Mr. Green  Whistling

# 32
Бъди с нея каквото и решение да вземе , не я съди  Simple Smile приятелка ти е  Simple Smile
Когато приятел  доверява не значи винаги че се оплаква , просто споделя. Биди до нея и толкоз  Grinning

Приятелите са затова - като вършиш глупости да те вразумяват. Не да се съгласяваш с всичко, което прави...не смятам, че трябва "да я подкрепя"....
Аз винаги слушам собствената си съвест и решавам според нея. Както виждам и авторката е в дилема между съвеста си и приятелството....

# 33
Е какво пък му е невероятното на ползването на презервативи в двойката. И аз съм на 38 и с мъжа ми по този начин се пазим. С тази разлика, че аз при фал не мисля да абортирам, но и целенасочено за друго дете не смятам да работя.
Иначе по казуса - споделям мнението на БърдсФлу.

# 34
  • out of space
Аз съм на 36 и направих аборт на 31. Изобщо не желаех трето дете и продължавам да не желая. Но не бих си и помислила да върша тайни аборти, най-малкото ще се разбере, да не говорим за уважението...

# 35
Да бе, знам, че във форума всички се пазят както трябва и т.н. Всъщност няма никакво значение чие е детето, има ли забежка, или не - авторката е редно да стои настрана.

# 36
Да бе, знам, че във форума всички се пазят както трябва и т.н. Всъщност няма никакво значение чие е детето, има ли забежка, или не - авторката е редно да стои настрана.

Ох, да стои настрана вярно е най правилно ,ама ако пък ти е много близка как да я оставиш да иде сам сама
Аз не бих го направила.Бих придружила и уважила решението и.Последствията ,ако има такива ще са си за нея

# 37
.

Последна редакция: пн, 17 ное 2014, 18:08 от percepolis

# 38
Аз пък си мисля, че жената несъзнателно е поискала съвет от Зандали по отношение на аборта.

Ако не, щеше да вземе сама решение и да я извика, за да я придружат за "малка гинекологична интервенция", без повече подробности. Наистина е добре да има придружител след употреба на упойки. Но можеше да го направи без да те въвлича в мисли за нещо наистина неприятно.

Относно Даун и подобни- 21 век сме, има си диагностика.

# 39
И?

# 40
  • София
Даун не се предава, това е генетичен синдром, който се "случва" в момента на оплождането и няма онаследяване. Естествено е по-чест при жени над определена възраст, защото яйцеклетките им вече с апо-малко качествени.Но ако баба ти е имала дете с Даун, не е никаква причина да се притесняваш, че ти ще имаш.
Диабетът и автоимунните заболявания си рефлектират(евентуално) и при първите деца. Вече ако имате притеснения, че вече сте болни, как ще се грижите за него, колко време ще може да бъдете с него за в бъдеще...
Аз бих отишла с жената, нужна си е подкрепа.тя има право да взима решения относно брака си, дори да са грешни.Не бих я оставила да ходи сама.
Иначе имам приятелка, която направи аборт в 8 клас от приятеля си. Вече около 12-13 години по-късно те все още са заедно, женени са и имат дете.Той все още не знае, че тя навремето направи аборт с бременност от него.
Аз лично бих казала на половинката си и ще решим заедно.

# 41
  • София
Понеже питаш за мнения, ще кажа какво бих направила аз на твое място - бих отишла и бих подкрепила приятелката си. Точка, дотук. Щом ми е приятелка и щом иска това и щом търси помощ, от мен ще я получи безпрекословно.

Отделно ако сега забременея, категорично ще направя аборт и никакви дрънканици на Мамасита за това как ще се подмладя не биха ме разколебали. Аз също се чувствам стара и изморена за раждане и бебета (година по-млада съм от приятелката ти и имах едно закъснение напоследък, което ме накара да премисля всичко сериозно).

# 42
.

Последна редакция: пн, 17 ное 2014, 18:08 от percepolis

# 43
И?

Значи, че рискът от Даун не може да е аргумент "срещу" късна бременност.

Аз почвам да се чудя защо в България не се правят вазектомии...

# 44
  • Tам през Атлантическия океан

Приятелите са затова - като вършиш глупости да те вразумяват. Не да се съгласяваш с всичко, което прави...не смятам, че трябва "да я подкрепя"....
Аз винаги слушам собствената си съвест и решавам според нея. Както виждам и авторката е в дилема между съвеста си и приятелството....

Tova че не съм съгласна с приятеля  не значи че ще си разваля отношенията или насила ще се бъркам.
Всеки носи отгогворност за постъпките си , насила обикновенно никого не моЖ вразумиш  Mr. Green
Ако го направиш после ти ще носиш вина  Grinning за чужди неща  Wink
И да дешеш правилен  за теб  наклон на приятеля не се знае крайния резултат дали ще е Ок за него  Wink

Тъй че да не бъдем крайни  Wink

Общи условия

Активация на акаунт