За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 6-та Тема

• 107 517
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте,правих ягодов сироп миналото лято и явно съм прекалила та остана ,ако остане за другата зима ще му стане ли нещо,или да го изпием през лятото и сега отново да си направя,тъкмо ягодите излязоха
По начало на разни сладка и сиропи нищо им няма няколко години.

# 346
Благодаря за отговора

# 347
  • Sofia
Вчера затворих в буркани останалото кисело зеле.
Май тая година ще минем без ягоди и череши. Като им гледам цените.
Дано има други плодове на сносни цени.

# 348
Здравейте, аз искам съвет как мога да направя домашни плодови пюрета, очаквам дете през Август, и се замислих че като почна да го захранвам след 4-5-6мес.няма да има нищо прясно.Спанак, грах, зелен боб, пипер всяка година си замразявам във фризера или в буркани, но за плодовете се чудя как да направя, не ми се иска компоти да му давам, че имат захар, ако ги нарежа на малки парченца и ги заваря newsm78(говоря за череши, сливи, праскови, кайсии, круши и за моркови също се чудя)

# 349
Морковите си стоят цяла зима, пащърнака също. Но можеш да консервираш плодове без захар, не е проблем, мама прави за нашето дете Hug

# 350
Здравейте, правя сладко от ягоди и ми възникна следния въпрос newsm78

Може ли да ми кажете, има ли смисъл да подварявам бурканчетата, ако напълня сладкото горещо newsm78 Все ми се струва, че ако не ги подваря за 10-15 мин, няма да се затворят добре т.е. има риск да се развалят(затварям с капачки на винт) Peace

# 351
Аз сипвам горещо сладко в бурканчетата и нищо не правя после.

# 352
Сложих ги за 5 мин да поврят, че ме притесняваха капачките Peace

# 353
Вчера сутринта правих ягодово сладко във фурната.
Като стана готово, извадих бретела със сладкото и на отворена врата на фурната наредих приготвените бурканчета да се затоплят. Вземах ги с кухненската ръкавица, пълнех с горещото сладко, затварях с капачката и обръщах. Накрая покрих бурканчетата с хавлиена кърпа и снощи ги обърнах, капачките бяха "дръпнали".
Всъщност никога на заварявам бурканчета със сладко.

# 354
И аз. Никога не е ставала издънка.

# 355
  • гр.Добрич
Здравейте  Hug Искам да направя сок от цветовете на бъза, но за зимата. Бихте ли споделили рецепта и как се стерилизира. Питах познати, но те са правили за бърза консумация, защото бутилките им гърмели зимата.

Също и за сок от ягоди. Децата не обичат сладко, а без сокче не сядат на масата.

# 356
Ако слагаш толкова килограма захар, колкото литра е течността, няма да гръмне през зимата. Но това не е сок,  а сироп, който после разреждаш с вода до нужната ти сладост.

# 357
Здравейте  Hug Искам да направя сок от цветовете на бъза, но за зимата. Бихте ли споделили рецепта и как се стерилизира. Питах познати, но те са правили за бърза консумация, защото бутилките им гърмели зимата.

Също и за сок от ягоди. Децата не обичат сладко, а без сокче не сядат на масата.
На pep-4o Да му пийнем по едно: Сироп от бъз (свирчовина) - с търсачката ще излезе рецептата. Имам още 2 буркана от миналата година, че се бях унесла с дозата.

# 358
  • Банкя
Здравейте, дано не съм досадна, но може ли на сладко от ягоди приготвено с гел фикса  част от захарта да заместя със стевия?

# 359
  • Банкя
Е, сама да си отговоря! Wink
Заместих 1/3 от захарта със селвия   и стана супер!

Общи условия

Активация на акаунт