За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 6-та Тема

• 107 567
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Благодаря за идеите. Ще направя пуканата мързелива туршия. За съжаление фризерната част на хладилника ми е малка и няма да мога да мина със замразяване.

# 241
Много ми се иска да си направя туршия от кълцано зеле, морков и чушка но незнам как се овкусява, искам и малко да сладни - помагайте   chef newsm78

# 242

ползвам ги за направата на универсалната подправка, заедно с други зеленчуци, всичко има сега вече и е време за нея.

Много ти я харесваме подправката. Миналогодишната свърши бързо, тази година се каним да правим голямо количество, че слагаме по-много на всичко.  Hug  chef

# 243
Я споделете рецептата за подправката  Hug

# 244
# 245
Само че,  ние я правим с малко сол и я замразяваме в пакети във фризера.  bouquet  chef

# 246
Само че,  ние я правим с малко сол и я замразяваме в пакети във фризера.  bouquet  chef

като замразяваш може изобщо да не слагаш сол. Да не се пукне торбичка пък и да иде сол на охладителя, ще стане беля . Аз слагам, защото няма място в хладилника и държа в бурканчета.

# 247
Много ми се иска да си направя туршия от кълцано зеле, морков и чушка но незнам как се овкусява, искам и малко да сладни - помагайте   chef newsm78

Не я намерих в рецептите на първа страница, но е много вкусна:

Царска салата Хриси

4 кг зеле-нарязано
2 кг моркови-настъргани на едро
1 кг камби-нарязани на по 1хапка или настъргани на едро
1 връзка + 1 глава целина-главата нарязана, листата и тях /който обича/, ние не и аз слагам по 1 клонка от горе на буркана

Всички продукти се заливат с ½ ч.ч. захар,1/2 ч.ч. сол,1 ч.ч. олио и 300* мл оцет (в рецептата на Хриси беше 600). Всичко се разбърква хубаво /аз я правя в леген – 20 л/, докато се стопи захарта! Пълни се в буркани, след което престоява 2-3 часа с НЕЗАТВОРЕНИ буркани!!! Затваря и се стерилизира 5 мин. Излизат 10 компотени буркана по 800 мл!

Съвсем бях изключила за подправка за супи! Направо щях да пропусна. И се чудех къде да си устроя пащърнака. Simple Smile Пеп-4о, златна си!   bouquet

Последна редакция: чт, 17 сеп 2015, 22:42 от Анонимен

# 248

като замразяваш може изобщо да не слагаш сол. Да не се пукне торбичка пък и да иде сол на охладителя, ще стане беля . Аз слагам, защото няма място в хладилника и държа в бурканчета.

Правихме 2-3 бурканчета да има под ръка, но ни се развалиха, може солта да е била малко.  Peace Ние имаме голям фризер и малък хладилник. Няма да солим.  bouquet

# 249
  • София
Пепчо,един въпрос,много обичам мариновани чорбаджийски чушки и искам да си сложа в буркани от твоите,ето тези http://pep-4o.blogspot.bg/2011/07/blog-post_20.html, обаче не разбрах как.Ако им скложа аспирин ще ги задържи ли,така или иначе децата няма да ги ядат.Те не харесват никакви туршии,за ракийката са земн и мъжа ми ще са ама дали ще стане с аспирин.И ако да по колко аспирин се слага?

# 250
Хетера, трябва да действаш бързо, не се слага аспирин. Пълниш с горещи чушки, гореща капачка, затваряш и обръщаш. Ако има кой да помага, става в пъти по-лесно.

# 251
  • София
Ама те нали са пържени и киснати после в марината.Аз тези първите искам да затворя в буркани  newsm78

# 252
Тогава ползваш подправките на втория вариант, но вместо пукани, ще са пържени и пак така - всичко да е горещо. Не съм пържила и не знам дали трябва да се стерилизират. Може да направиш и ако капачките са хлътнали, значи е добре. Ако не са, трябва да ги вариш бурканите. Нека и Пеп-4о пише дали е пробвала пържени за зимата.

# 253
Ама те нали са пържени и киснати после в марината.Аз тези първите искам да затворя в буркани  newsm78

правих пържени така, но рибки на мамини миналото лято и много харесаха, Марината загрята, топла, чушките от тенджерата пържени, в маринатата - да постоят 2-3 мин. и веднага прехвърлям чушките в буркана, на дъното на който за всеки случай има стрит аспирин - 1 на 600 мл буркан, доливам до горе с марината (не ги тъпча), запечатвам и обръщам. И пак завивам топли. Може и да държат без аспирин, но ме страх и мразя да хвърлям нещо, дето съм му се потила.  Peace Утре си отивам и пак са поръчали да им правя, техните рибки не лютят.

# 254
Да дам и аз отчет за двата дена .Три такива дози  лютеница  http://prikachi.com/images.php?images/847/8366847y.jpg  . Салата ропотамо, Мариновани домати на Джема и кетчупа на Пеп4о. и вече съм гроги  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт