В момента чета... 34

• 53 733
  • 748
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря за темата  bouquet

Записвам се с "Ловецът на хвърчила". Хосейни е откритието ми за тази година. След като прочета и тази негова книга, ще преценя коя ми хареса най-много и ще я включа в номинациите.
Скрит текст:
А аз имам ли право да номинирам? За първи път ще участвам newsm78 

# 16
  • София
Кости, всеки има право да участва, стига да номинира книги, които е прочел през тази година. Когато Лиляна пусне темата за номинациите, предполагам, че ще даде линк за нея и тук, и всеки може да включи заглавията, които иска  Peace

# 17
Благодаря за отговора Кали Hug

# 18
Прочетох "Вечерните новини" на А. Хейли - авторът не ме изненада - чисто литературният стил и похвати са леко посредствени, развитието беше предвидимо, но пък силата на Хейли е в сграбчването на една тема и "разчепкването" на всичко "от кухнята" покрай нея - било то работата в телевизия, в болница и пр.
Започвам да чета така коментираната напоследък Нестинарка Simple Smile

# 19
Благодаря за новата тема.   bouquet

Вчера започнах книгата на Георги Божинов - "Калуня-каля".

# 20
  • София
Kosty, благодаря Simple Smile Обърках се, то много нестинарки.
Стори ми се, че някой я беше чел в електронен вариант, мога ли да помоля за линк, нещо не я намирам.

Чета в момента "Дъщерята на Калояна" от четирилогията за Асеновци. Харесва ми, обичам романизирани исторически книги. В 1вата част - "Солунският чудотворец" ми беше ужасно объркващо многото имена на 3мата бртая, докато разбера, че за един и същ човек използват по 3 имена зор видях.

# 21
И аз Нестинарка.. електронно. Има я в МБ.

# 22
"Да остана ли ?" на Гейл Форман Simple Smile

# 23
  • Ямбол
"Когато мъртвите се пробудят" на Йон Айвиде Линдквист
Скрит текст:

# 24
Наскоро завърших Суад- Изгорена жива, такова търсене ударих докато я намеря в ел. формат, а и толкова суперлативи бях чула за нея, че накрая се поразочаровах. Много набързо нахвърляна ми се струва.

Преди малко заспа мъничето и ще започвам Хюмейра  Mr. Green

# 25
  • ГОре на черешата...
Благодаря за новата тема  bouquet.

Видях коментарите в предишната тема за Нестинарка - да, на мен също на някои места ми бяха неестествени употребени думи и фрази, далечни на времето, в което тече действието, но някак не можаха да развалят цялостното ми впечатление от книгата Peace.

Утре ако успея ще прескоча до библиотеката да се заредя, че останах без книга за четене Thinking.

# 26
  • София
Приключих "Изплъзване от времето", сега чета Отминали времена, и двете на Мортън. Първата ми хареса, на някои места ми дойде протяжна, главната героиня разказваше емоционално, не усетих съжалява ли за някои от решенията си, приема ли ги като съдба... но и самата нишка е такава - тя разказваше, изплъзвайки се от времето... малко чувство за тъга ми остави книгата. Искаше ми се по-хубав край ...  Tired Но оставам фенка на Кейт Мортън.

# 27
  • София
"Когато мъртвите се пробудят" на Йон Айвиде Линдквист
Скрит текст:
Моля те да споделиш мнението си, като я прочетеш, защото тази книга ме остави с едно противоречиво и неудовлетворено чувство; все едно не беше писана от автора на "Покани ме да вляза"  Confused
Затова ми е интересно да видя и други мнения за нея,

# 28
  • Варна
Благодаря за новата тема.   bouquet

Вчера започнах книгата на Георги Божинов - "Калуня-каля".

Моля те да споделиш мнението си, като я прочетеш.
Дали я има в електронен формат?

# 29
  • София
Записвам се с "Копринената буба".  Heart Eyes

За "Нестинарка" -
Скрит текст:
на мен ми хареса много, но не й дадох 5, а 4 звезди в ГР, точно заради употребата на някои неприемливи думи и нескопосани сравнения... Взимам ги направо извадени от мнението на една съфорумка:  "ембрионална сигурност", "необратима ригидност", "фасциниран" и др. Не можах да ги преглътна, като голяма кръпка ми стояха... Хубава е книгата, но колко малко й трябва да бъде истински шедьовър!

Общи условия

Активация на акаунт