В момента чета... 34

• 53 746
  • 748
  •   1
Отговори
# 45
Благодаря за новата тема.   bouquet

Вчера започнах книгата на Георги Божинов - "Калуня-каля".

Моля те да споделиш мнението си, като я прочетеш.
Дали я има в електронен формат?
Разбира се, че ще споделя.  Simple Smile
На първо време, защото съм още в началото на книгата, и защото прочетох многобройните коментари за "Нестинарка" /книга, която не съм чела/, затова мога да споделя на този етап само, че "Калуня - каля" впечатлява още от първите редове с езика на автора. Език, който наистина те пренася в онова време, в живота и битието на обикновените хора. Толкова истински, направо е удоволствие. Даже на няколко пъти вече се улавям, че ме разсмива този език и стил на писане, заради своята обикновеност, няма "напудрени" думи, съвременни чуждици.
За съжаление не знам дали я има вече в ел. формат, книгата съвсем скоро излезе на книжния пазар.

# 46
Да не е гол запис, чета си Изкуството да се състезаваш в дъжда и за сега ми допада  Heart Eyes
Скрит текст:

# 47
  • Belgium
Аз все пак намерих малко време да дочета "Книжарничкта" и бързам да споделя отзив.

Много хубава книга, наистина е като любовно писмо към всички от издателския бранш, както и към истински влюбените в литературата и четенето. Стегната, кратка (дори прекалено кратка), но изпълнена с емоции без да са ненужно разтеглени или прекалено сълзливи. Дадох и 4 звезди в ГР и я препоръчвам определено  Laughing

# 48
Готова съм с "Мисис Далауей", ето и мнението ми - https://www.goodreads.com/review/show/1110363103  Simple Smile
Сега започвам "Сестра" от Розамънд Лъптън, отдавна искам да я прочета  Peace

# 49
  • Belgium

Много добра  Heart Eyes

# 50

Много добра  Heart Eyes
Peace
Приятно четене  Heart Eyes

# 51
Чета " Преди да заспя'', не съм я преполовила още, но не съм впечатлена. Може би, защото много хвалби имаше за нея, т.е. очакванията ми бяха големи. Днес в Хеликон пак я препоръчваха на клиенти, като невероятна......

# 52
Чета " Преди да заспя'', не съм я преполовила още, но не съм впечатлена. Може би, защото много хвалби имаше за нея, т.е. очакванията ми бяха големи. Днес в Хеликон пак я препоръчваха на клиенти, като невероятна......
Мен ме грабна от самото начало и така до края Simple Smile

# 53
На мен ми стана интересна едва като минах средата...

# 54
Мен ме грабна от самото начало и така до края Simple Smile
Само това си бях взела да чета, докато пътувахме на дълъг път. Да ви призная, ако имах друго четиво, нямаше да изям 140 стр. толкова бързо, т.е. щях да я зарежа рано.....не знам не ме грабна, но ще я дочета. Знам, че има тема за четци, но нямам нито време, нито търпение да я изучавам, моля да ми препоръчате. Искам да е с подсветка/ така ли се казваше/, да мога да чета на тъмно.  Ще си го поръчвам на дядо Коледа. Благодаря.

# 55
  • София
Започнах две книги. "Изабел - апогеят на властта" е първата. Явява се продължение на "Изабел", но е писана от друг автор. Веднага пролича  Confused. Тя и първата не беше литературен шедьовър, но сега и глаголното време е различно. Реших да я оставя за по-нататък.
Втората е "Един по един" на Крис Картър.
Кали, ако четеш - започва брутално, няма да останем недоволни и този път май  Mr. Green.

# 56
  • Кърджали
На мен ми стана интересна едва като минах средата...
И при мен беше нещо такова - в началото и се чудих какво толкова и харесват на тази книга. Но в един момент - когато историята започна да се заплита /разплита - ми стана толкова интересна, че не можех да я оставя. Определено си е хубава книгата, поне за мен ... То е ясно че едно нещо не може да се хареса на всички.
Иначе аз преди да започна да чета дадена книга се опитвам да избягвам да чета ревюта за нея. Искам сама  да си създам пълното мнение за нея. То покрай тази тема вече чета повече мнения и ревюта, но пък и доста книжки си набелязвам...

# 57
Необвързани момичета - Джейн Костело

# 58
# 59
  • София
Втората е "Един по един" на Крис Картър.
Кали, ако четеш - започва брутално, няма да останем недоволни и този път май  Mr. Green.
Ох, ох, ох! Потривам ръчички  Mr. Green
Майстор е Картър, признала съм го!

Общи условия

Активация на акаунт