В момента чета... 34

• 53 758
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
Аз съм в телешки възторг от "Земя за прицел" на Свобода Бъчварова  Laughing Laughing! Всичко в тази книга ми харесва - стил на писане, герои и начин на изграждането им, мироглед, разсъждения - за политика, икономика, образование. Дори нямам проблем със социалистическите възгледи на единия от главните герои, може би вмъкнати заради годината на написване/издаване на книгата (1984). Има ужасно много сходни неща с политическата обстановка в момента у нас и не мога да спра да се изумявам как все едно историята се повтаря за пореден път. Няма интелектуални напъни, историята си върви гладко и логично. Ей така съм  newsm20!

# 91
Снощи късно приключих "Тангра и неговият син" и сега ще започвам да чета "Пържени зелени домати".

# 92
  • Кърджали
От вчера започнах да чета "Защото те обичам" на Гийом Мюсо. Още една от книгите, които отлежаваха. Засега ми харесва,даже много

# 93
  • Пловдив

благодарение на мила съфорумка   bouquet

# 94
Скарамуш, съзнавам че върша почти светотатство като пиша негативно за "Възвишение", но не мога да си изкривя душата. Като език и ритмика се опитва да наподобява Вазов като цяло. Книгата ми прилича на неуспешна кръстоска между "Хъшове" и "Записките" на Захари Стоянов.

O, Лу, изобщо не мисля, че има какъвто и да е проблем да се пише негативно за "Възвишение". Simple Smile Книгата си "носи" критиката, няма лошо. Просто коментарът ме изненада, понеже за "Възвишение" мисля, че би бил почти неразбираем като концепция, изпълнение, чувство за хумор и идеи от гледна точка на Вазов и съвременниците му, намирам го доста... съвременен по дух. (За сравнение ще призная, че аз лично не понасям да чета Алеко Константинов, направо ме влудяват посланията и шегичките в неговите текстове.) Препратките към писането на Вазов и "Записките" са лесно доловими, но такъв вид препращания са толкова отчетлива черта на съвременните чуждоезични романи, че честно казано бях невероятно приятно изненадана да попадана на нея при Милен Русков.

В крайна сметка това си е моята интерпретация на нещата, има си и хубавите страни това, че всеки чете с "различни очи". Simple Smile

# 95
Прочетох "Слугинята",много ми хареса- книгата показва целия спектър на отношенията между белите жени и техните черни прислужници-от омраза,отвращение,недоверие,до любов,привързаност,приятелство,отдаденост.

# 96
Снежния човек чета.

# 97
Някой знае ли какво става с читанка?

Редактирам се. Виждам, че са го оправили.

Последна редакция: нд, 23 ное 2014, 12:47 от Джия

# 98
"Нестинарка" на Кармен Мишу-усещам ,че ще е мойта книга. Heart Eyes

# 99
И аз я чета - превъзходна  Heart Eyes

# 100
  • Кърджали
Снощи довърших "Защото те обичам" на Гийом Мюсо. Докато я четях ми се струваше много хаотична книга, с нахвърляни почти безразборно спомени (сякаш на автора му е хрумнало някаква идея и е бързал да я запише), странна... Но пък вътрешен глас не ми даваше да я зарежа (с принципно зарязвам книги без угризение). Когато стигнах до към края и пат - всичко си дойде на мястото.
Хареса ми, струваше си времето тази книга. Ще проверя довечера в Mailbooks-а кои други книги има на този автор и ще прочета и друго негово...

# 101
След последните отзиви, си записвам си да проверя творчеството на Крис Картър.  Mr. Green
Има ли някакъв ред на четене, който да е добре да следвам?
Иначе аз приключих "Не казвай сбогом". Много ми хареса, давам й 4/5). Имам си един любим цитат:
Скрит текст:
"Жена ми, забавната красива убийца, ще ми навреди, ако предизвикам недоволството й.Неспокоен съм в собствения си дом: правя си сандвич посред бял ден в кухнята, облизвам фъстъченото масло от ножа, обръщам се, виждам я в стаята - влязла е с тихите си котешки стъпчици - и се стряскам. Аз, мъжът, който забравяше толкова много подробности преди, сега си припомням разговорите, за да се уверя, че не съм я засегнал, че не съм наранил чувствата й. Записвам си всичко за начина, по който тя прекарва деня си, за това какво обича и не обича, в случай че ме разпитва. Страхотен съпруг съм, понеже адски ме е страх, че тя ще ме убие."

Започвам "Стоманеното сърце" на Брандън Сандерсън.Първа среща с автора, имам големи очаквания. Heart Eyes

# 102
  • София
След последните отзиви, си записвам си да проверя творчеството на Крис Картър.  Mr. Green
Не, няма! Аз прочетох вече шест негови книги в ред, в който просто ги намерих. Романите са с един главен герой и неговия партньор, но всеки разказва за отделен случай.
Вчера приключих с "Един по един" - доволна съм и пак препоръчвам на феновете на жанра. Крис Картър не пише с дълбочината на скандинавските автори, но е много динамичен и приятен за четене..., доколкото истории за откачени серийни убийци могат да се четат приятно  Mr. Green.

# 103
Мерси, Вени!  bouquet

# 104
Не, няма! Аз прочетох вече шест негови книги в ред, в който просто ги намерих. Романите са с един главен герой и неговия партньор, но всеки разказва за отделен случай.
Вчера приключих с "Един по един" - доволна съм и пак препоръчвам на феновете на жанра. Крис Картър не пише с дълбочината на скандинавските автори, но е много динамичен и приятен за четене..., доколкото истории за откачени серийни убийци могат да се четат приятно  Mr. Green.
Вени, ако не си чела  Мръсният Хамбург и Братът Грим от Крейг Ръсел,  препоръчвам ги. Не са точно на нивото на Крис Картър, но стават.
Сега планирам покупка на Колекционерът на татуировки. Харесвам Джефри Дивър.

Общи условия

Активация на акаунт