Децата и ските - сезон 2014/2015

• 20 492
  • 240
  •   1
Отговори
# 60
  • София
...
Ако има навити може да спретнем едно полудневно сутрешно каране на Попангелов като за загрявка за сезона.
Ами аз мисля на 1ви да се кача, ако не прекаля вечерта. Laughing
Ама съм с детето, то може да кара сини писти и по-лесни червени по-бавничко.

# 61
  • София и Морето от време на време
Ми освен и аз с някое дете, че да има спирачка. Щото аз иначе ще съм като развързана и ще устискам 3 пускания и после ще съм с мускулна треска най-вероятно ...
Ама то за сутрешното 8 без нещо трябва да сме долу на лифта, че да си хванем от началото още. А ако съм с дете трябва преди това да минем през центъра, за да му взема екип под наем, че си няма.

Олив, колко ти е голямо детето?

П.П.
Коригирам се - лифта отваря в 8:30 до 12:30 - за сутрешно полудневно, а за следобед от 12:01 до 16:30
Всъщност си мисля, че и за следобедно си е вариант - надали точно на 1-ви януари сутрин ще има толкова хора, че да изровят пистата и да изпоизлезат камъните.

Последна редакция: вт, 30 дек 2014, 11:33 от TINA.K

# 62
  • София
почти на 8 години е.
и аз трябва да й взимам ски и обувки, защото още не съм й купила...
ако тръгна сутринта на 1ви - ще пиша в темата, чак за 8 сутринта едва ли, но към 10 да съм там например... все пак от София ще тръгна
за Боровец пиша, не знам дали ме разбра.

# 63
  • София
Осогово откриват сезона на 31 декември.

Beauty, то за начинаещи май няма лагери. Поне за лагерите на Атмосфераспорт, които ползваме, изискването е децата да са над 8 г. и са за "каращи и напреднали скиори и сноубордисти".

# 64
Olive, да за Боровец говорим.
Моята идея е за полудневно каране, защото другото би било само почти двойни разходи срещу същото каране. Като за 1 ден каране от сезона надали някой от нас ще издържи повече от 5-6-7 спускания, които се правят спокойно на полудневна база. Миналата година като юрнах и на третото вече не си усещах краката, а четвъртото едва слязох - бях се одървила (не само аз де). След което заедно с още 3 колеги дочакахме останалите да направят още 3 спускания на слънчице на едни столчета на долната станция на Ситняково Експрес.
Така че ако искаш вариант е за от 12ч да се иде (тръгване към 10, докато се вземе екип и се придвижим - тамън) и да се кара до последно или до колкото издържим преди това.
Идеята е да споделим и пътуването. Иначе си става дебело съвсем.

Beauty, по принцип на Витоша има лагери, в които спокойно могат да се включат деца, независимо от нивото си. Лагерниците биват включвани в зависимост от уменията си в групите на ски-училището.

# 65
  • София
Да, за съжаление снегът на Витоша не е достатъчен още. Но вероятно ще пуснат Лалето на 2-3. януари.

# 66
  • София
Тина, ще ти пиша, ако реша. Много ми се кара, но малката се разкашля от вчера и не вярвам в този студ да й се отрази добре, ако я кача на ските. Sad

# 67
Може ли някой от почиващите в зимните ни курорти да каже как са условията там тези дни - има ли сняг, обработени ли са пистите? А, да, и има ли много хора покрай празниците? Мисля да отскоча само за 1 ден каране - може би на 1 януари, но не ми се бие път, ако няма смисъл - лоши писти или прекалено много хора. За Боровец се чудех, Банско сигурно ще е претъпкано...
Луда Мара, как е на Витоша - работят ли пистите/съоръженията тези дни? Става ли за каране?
studeno e, има сняг, но пътищата са заледени и нито пътуването, нито карането е много приятно, от 27 до вчера беше добре, днеска ще е студ. В ранния следобяд като се поотпусне времето ще става за каране, но не си струва плащането на карта и екипировка  за 1 час

# 68
  • София
Благодаря, Gold!  bouquet

# 69
Тина, ще ти пиша, ако реша. Много ми се кара, но малката се разкашля от вчера и не вярвам в този студ да й се отрази добре, ако я кача на ските. Sad

Да, за съжаление никак няма да и се отрази добре. На Боровец в момента е -15 ... Няма смисъл да се рискува да се доразболее, прогнозите са за много студено време през следващите дни.

Весело посрещане на Новата Година и да сте много здрави всички. Да имаме един хубав ски-сезон с много слънчеви (но не топли) дни, много сняг и да караме до края на април на приличен сняг.

# 70
пропуснах да уточня, че сме на Пампорово

# 71
Включвам се и аз в темата Grinning
Детето ми е на 3 г и 3 м и мисля тази зима да се пробваме за ски. Проблемът е аки обувките, доколкото разбрах 25ти номер е най-малкият, а тя носи 19/20 номер в момента. Какво мога да направя? Дайте идеи и мнения.

# 72
Смуси, няма проблем - има обувки за такива мъници.
Големият ми син тръгна на ски на 2г11м.

# 73
Някой има ли информация за Ветровала? Работи ли влекът на Мачирски? Има ли достатъчно сняг на стръмната част, че ми се ще да науча девойката на влек преди ски шулето? Камерите уж работят, но не мога да преценя реално какво се случва.

# 74
  • София
А някой чувал ли е за група за каране за тинейджъри? Проблемът ми е, че не караме, а девойката (14 г.) не смея да пусна сама. Кара с Атмосфераспорт, доволни сме, но винаги е най или една от най-големите. Взела е всичките категории за ски и сноуборд, така че реално кара със ски училище не толкова, за да се учи, колкото, за да не е сама на пистата. С малката положението е аналогично, но поне тя няма проблема, че е все "най-голямата". Има приятели, които карат, но трудно се организират, а аз искам да кара редовно през сезона. И изобщо, тези от вас, които не карате, но пращате децата си на ски училище, как смятате да продължите след като децата ви се 'изучат"?

Вчера на Лелето е било доста гадничко, за цял ден са се спуснали само 2 пъти, следобяда са били най-вече в скиорната - много вятър, мъгла, малката беше много впечетлена как се е клатил лифта Simple Smile ...

Общи условия

Активация на акаунт