Отговори
# 450
Beboche, честита радост!
Мен ме гледаха на вагинален преди 3 дни. Не е нито страшно, нито болезнено, да не кажа, че не се усеща изобщо. Освен това, при настоящите размери на бебо е почти невероятно да се види нещо на друг ехограф. Лекар не мога да препоръчам, понеже не съм от София.

Аз вчера пих но-шпа, но не забелязах да има ефект... Доки ми го изписа 3 пъти по едно ама аз съм инат и не искам да го пия непрекъснато. Вчера обаче взех едно хапче и нямаше никакъв ефект. newsm78

На кой трябва да пиша, за да ме включи в списъка в началото  на темата? Ники Слънчицето ли е моят човек?

# 451
Здравейте, момичета!

Благодаря на всички за отговорите! Може би наистина ще трябва да ме видят и вагинално, ако в София практиката е такава. Макар че на моята кумица като и откриха бремеността я гледали външно, а е била в началото на втория месец пак. Това в Пловдив. Ама не ми се ходи май чак дотам само за това. Още повече, че не искам да пътувам много първите три месеца, четох, че не било препоръчително.
За Щерев четох доста хубави отзиви и ми е близо. Обаче май там е доста скъпичко и не съм сигурна дали ще мога да си позволя. Ако можете да ми кажете колко струва проследяването на бременност там (може и на лични), защото досега съм видяла само цени за раждане, а тази част ми се вижда още далече.
Другото нещо, което ме интересува, е избора на лекар, защото смятам, че е много важно да се чувствам добре с този някой, който все пак следи състоянието най-важното нещо в живота ми. Интересува ме лекар, който дава шессте месеца болничен, на които бременната има право. Това ми е много важно, защото работя в много рискова среда - в училище - там постоянно има болни, ниска хигиена и много от учениците са ромчета (което ме притеснява допълнително, още повече, че вече имаме случай на две деца-ромчетата с хепатит). Дори и в момента съм в болничен-лека настинка. Ето защо държа на тези шест месеца, за да съм далеч от всички рискове, а те са доста там. Сестра ми си ги ползва тези шест месеца, ама това е в Пловдив и няма как да ходя там...Съжалявам за дългия пост.  Embarassed Но нямам много познати в този град (аз съм от Пловдив) и се надявам тук да получа съвет. Благодаря отново за отговорите, момичета!   bouquet

# 452
  • София
Добро утро  Simple Smile

Последен ден от тази гадна работна седмица...доста бях натоварена и вече изгарям от нетърпение да се опна два дена да си мързелувам  Crazy

За ехографите - на прегледи досега съм била 3 пъти - и първия и втория път при частната ми док. ме гледаха с коремен /в 5 и 8 г.с./, а онзи ден по ЗК с вагинален.  На всичките си се виждаше каквото трябваше, а онзи ден направо се разтопих - вече си е отчетливо бебенце с крачета, ръчички, главичка  Heart Eyes

Beboche2015 - Нищо страшно няма от вагиналния, нито те "ровят" навътре, нито нищо. Така, че давай смело.

didiana - ако имаш контракции за момента пий но-шпа, но задължително сподели с доктора. Предната бременност от 5 месец си бях с контракции и бях на магнезий, но това е на по-късен етап.
Засега не съм усещала, но ми се струва рано, за момента имам болки от време на време, разпъване, и не се колебая да пия но-шпа като усетя каквото и да е.
Важно е да се приема, абсолютно безвреден е за бебето, а успокоява гладката мускулатура, т.е. предпазва матката от свивания.

За мазането - безброй пъти повторих, пак ще напиша - измазах козметиката на света - от натурални масла, до скъпи мазила, свръх стриктна бях, но стрии /не много/ ми излезнаха 10 дена преди да родя, така, че е до кожа. Тези дни ще се ориентирам какво да взема и започвам с мазането - сигурно пак ще изкукуригам и ще се обмазвам денонощно, познавайки се, пък каквото стане...

Хубав ден   bouquet

# 453
  • София

Видях човечето. Отговаря си точно на седмицата и има чудесно тупа-лупа:) Отдъхнах си.

# 454
Все такива хубави новини да се чуват. Пък на мен от три дни ми е отвратително лошо - глава , болки в гърдите , гадене ( без повръщане) , нямам апетит. успокоява ме  факта , че тези симптоми при повечето жени отшумяват след края на 3 месец. 
Ако имате някакви лекове срещу гаденето моля кажете ми. Иначе утре влизам в 9 г.с. преди три седмици чухме сърчицето сега във вторник ще видим колко сме пораснали.  Grinning  #2gunfire
А между другото искам да Ви попитам корема ми е подут и имам чувството , че ми е пораснал , а знам колко е рано при някоя от Вас има ли го това чувство.

Благодаря предварително.

# 455
Мили бъдещи мамчета, искам да ви помоля за съвет. Прочетох, че при нужда, имам право на прегледи при други специалисти по време на бременността, но кой дава направленията за тях? Имам Хашимото и ми е необходим преглед при ендокринолог, но вчера за първи път бях на преглед при гинеколог за установяване на бременност и тя ми отказа направление. Личната ми лекарка също ми заяви, че няма направления. А ще трябва през цялата бременност да се следя при ендокринолог. Някакви идеи как ще стане това? Благодаря предварително!  Praynig

# 456
Мили бъдещи мамчета, искам да ви помоля за съвет. Прочетох, че при нужда, имам право на прегледи при други специалисти по време на бременността, но кой дава направленията за тях? Имам Хашимото и ми е необходим преглед при ендокринолог, но вчера за първи път бях на преглед при гинеколог за установяване на бременност и тя ми отказа направление. Личната ми лекарка също ми заяви, че няма направления. А ще трябва през цялата бременност да се следя при ендокринолог. Някакви идеи как ще стане това? Благодаря предварително!  Praynig

Здравевй! За такъв специалист само от личния лекар можеш да получиш направление. Е как да няма аправление само 5-то число е. Как лъжат само не е истина. Ако си много на зор отивай платено  и това е сега се грижем за двама човека все пак. И друго нещо личната лекарка вчера ми каза , че бременни не се отказва направление и не се плаща такса.

Успех!

# 457
И тук да си кажа - имаме си хубав пулс, 8мм бебок в 7с1д  Heart Eyes

green_dawn, честито!!!  Hug Hug Hug

Beboche2015, аз се следя в Щерев и препоръчвам клиниката горещо. Скъпа е и не толкова проследяването, колкото раждането. Има няколко пакета за проследяване, като най-разширения е 729лв и включва всичко необходимо - всички изследвани, прегледи, ФМ и БХС и т.н. Моя приятелка е при лекар в частен кабинет, плаща му всеки път, отделно при друг се е записала по здравната каса, пък на трето място ходи за феталната... Голяма разправия за същите пари реално. Друг е въпроса за раждането. В Щерев е 1950, ако си се следила там имаш 100лв отстъпка. Това ти включва всичко - можеш да идеш да раждаш само с лична карта. Редовно имат отворени врати, най-добре на място да разгледаш и да добиеш представа.

nikoleta_b, и моят корем щръкна от самото начало, напълно нормално си е да се разширява  Wink

Нещо се разписах, ама така е като само бебета са ми в главата и не ми се работи  Grinning

# 458
  • до едно тепе
Сега е момента да си смениш личната лекарка и да си намериш читав такъв. Аз открих, че имам Хашимото след като забременях и личната ми даде направлението към АГ-то с пояснение,че имам автоимунен тиреоидит или както и да си го водят там без дори да е видяла изследванията само по моите думи. Гинеколога вчера ми даде направление направо за хормона, а принципно може и да те прати и на ендокринолог. ЛЛ също може да дава направление за ТСХ.
Всеки един специалист може да препраща към друг. Въпрос на добра воля. Мен очен ми е давал направление за гинеколог преди 3 години Whistling
Грийни честито тупа лупа.  bouquet
Зара честито сърчице и на теб  bouquet
Вчера видяхме беб. Върви се все така със седмица назад,но аз си знаех от преди че овулацията ми беше седмица по-късно.
Записах си и час за ранната фетална-предколедно Laughing

# 459
beboche ,честито. Абсулютно в едно и също положение сме с теб и аз работя в училище с деца,в момента и аз съм в болничен,защото съм настинала ( дразни ме гърлото),но не пия нищо и така вече 10 дена едно и също и исках да ви попитам темп. 37,4 нормално ли е за бременност или е от настинката, защото гинеколога каза МОЖЕ да е от бременността. Много съм отпаднала,нищо не ми се яде и за това гърло се притеснявам и не знам...

# 460
kareliyka, за температурата съм чувала, че като мине 35,5 вече трябва да се обърне внимание. Може да попиташ лекаря ти, ако те притеснява тази температура, дали да пиеш Панадол, него изписват обикновено на бременни.

# 461
Аз пък знам, че температурата се завишава леко по време на бременност. Ако имаш обаче и други симптоми на настинка или вирус, може и да не е от бременността.

# 462
Beboche 2015, аз се следя в болницата на Щерев, има пакети за проследяване от които можеш да се възползваш и са доста по-изгодни от това да си плащаш всеки преглед. Предния път се следих в Токуда, ходих на различни прегледи и изследвания на различни други места и като сметнах, пак не е малко. При Щерев хубавото е, че всичко е на едно място

# 463
  • София
svet_m - по въпроса с Хашимотото - аз съм с такова и моята ендокриноложка иска да следим хормона всеки месец. Първото направление взех от джи пи то, но оттук нататък ще взимам от АГ. И по-добре АГ да ти дава за ендокринолог, а той за ТСХ, защото трябва зорко следене - пример давам - моят хормон е в прилични граници, но веднага ми вдигна дозата, нещо което АГ няма как да направи ако те прати на ТСХ директно....
Иначе с тия направления - направо ми е писнала тая тъпа система!! Смени джи пи то и АГ-то. Аман!

zara_s - надявам се, че имаш предвид не 35.5 градуса, а 37,5? Защото по принцип не бива да се приема нищо под 38 градуса.

А температурата е нормално да е леко завишена по време на бременност. Може да е и от болестта, но по-скоро отдавам на бременността. Вземи нещо за гърлото, защо се мъчиш - има толкова неща, които стават за бременни. Прополки, ефизол, тонзилотрен /мисля, че Танитка за него беше казвала/ и още много.

# 464
Точно 37,5 имах предвид Simple Smile А за тонзилотрена съм съгласна - на мен много добре ми е действал, предполагам няма проблем за бременни

Общи условия

Активация на акаунт