ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 55 тема

• 38 331
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
Дяволче, ВОДА! Много вода за Ерика. Кило от тия гадни гранули може да я обезводни изключително сериозно.

Извеждайте я много по-често до тоалетната през следващия ден-два.

# 76
ами вода има постоянно, разходките също ги увеличих, тази вечер бяха 3 за по 30 минути

# 77
    Здравейте и от  мен Hug Не съм се появявала от месец-два май.Но нямах компютър, за това.И сега имам за кратко. Ще пиша, а после ще се връщам да чета.
    Моето черно дакелче Рафи е почти на 5 месеца  и малко над 3кг .Беше  едно дребно, невзрачно мишленце, а сега какво дзверче е станало LaughingТича като кон, или все е на два крака, вдига аларма- много е гласовит.  Вечно е гладен. Яде като прасе Laughing моркови, зеле, краставици, орехи, ябълки...освен гранулите си, де. А пък какъв е глезен и  раздава целувки наред. Оказа се, че женските в родата му са студени и недостъпни, а момчетата са  такива лигльовци. Това мен страшно много ме устройва, обичам да е в скута ми и да се гушкаме. Сега ни падат зъбките , а ноктите не дава да му се режат.Голяма мъка е това, трябва двама да го удържат.  Още не разбираме много, много за какво са разходките и си се изхождаме в банята или на памперса.Само пишка понякога на поляната.Лошото е, че няма други кучета, от които да гледа.  За съжаление май умря и любимия ни млад котарак, с който се влюбиха от пръв поглед.Изобщо обича котки и те него. Когато излезем на разходка ни съпровождаха двете ни дворни котета.Но едното го блъсна наскоро кола, а дугото изчезна Cry Случва се към нас на разходките да се присъедини и някоя чужда котка, добре, че е все тъмно, че атракцията е голяма, но неподходяща за наше село Crazy.    Нови снимки  в момента не мога да кача, може би по-нататък.Какъвто е черен, те не стават, трябва на открито, а все по тъмно се прибирам Confused  Ето по-стари :

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t34.0-1 … a4743c8fdbeece67f
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t34.0-1 … 64304ac74ad09d837
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t34.0-1 … 0cc2f128597b01865
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t34.0-1 … 2a3d953af41d99925
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t34.0-1 … 0e390a97a510b7a8f

# 78
Леле какъв е сладур, да ти иде да го изядеш. Heart Eyes Обожавам едрите породи, но от дребните фаворити са ми пинчера, левретката и дакела. Затова не се стърпях да го "похваля" колко е чаровен. Hug

# 79
Бубулечка малкаа.  Hug

# 80
  • София
Аааааааааааааааа малка мишка Heart Eyes

# 81
Lei@ Много е сладък малкият бонбон.

На Тери й купих нашийник, че й стана малък нагръдника. Ама нея още много я е страх от него и като й го сложа тя ме гледа все едно я наказвам.  Оставила съм й го настрани сега и ако иска да ходи да го души, да си играе с него и т.н.
Някакви съвети, как да преодолее този страх?

# 82
  • София
Бела беше така, като й сложих първия нашийник. Сложих го, тя ме гледаше все едно съм й нанесла смъртна обида. Обърна гръб на света, легна и заспа. Спа 2-4 часа и после стана, дори не помнеше според мен, че има нашийник. Преди това, като го сложих, не пожела да играе, да вземе лакомство, или каквото и да е, а като стана - веднага се разбесня да играе.
Та, сложи нашийника, и я остави, ще свикне. Карай се, ако тръгне да го маха с лапи, Балу се опитваше, но след две-три Не-та свикна.

# 83
Руфъс е станал много агесивен.  Confused Ухапа ме днес, докато му обличах пуловера, а онзи ден ухапа ММ пак безпричинно. Скарах му се и го наказах в коридора. Какво му става не знам, но не се търпи.

# 84
Черно бебче дакел, което иска да го галят и обича котки! Куче-идеал. Мнооого прегръдки за Рафи! Two Hearts  newsm76 Hug

# 85
 Hug Здравейте любители на кучета, в което число добавям и своята персона!

Вкючвам се да разкажа за нашето бебе и да помоля за съвет от по-вещите!  Praynig

Осиновихме си я, беше захвърлена до една кофа за боклук, тежаща 600гр. с коронавироза, обезводнена, и с глисти. След няколко колабирания, прием в Централна ветеринарна клиника и лечение, малкото чудо позакрепна! Добри хора я бяха намерили и се грижеха за нея, след което и потърсиха дом, където се появихме ние. Влюбих се в нея от пръв поглед!! И от това:

Днес си имаме едно охранено, голямо и добро момиченце  Heart Eyes:

Носи ни много щастие и радост...., но..и проблеми! Първият беше с тоалетната. Кученцето обаче е умно и след доста бърсане, чистене и учене, вече ползва само банята (когато не издържи до дневните разходки). Специализирала съм в чистене на бани, търкам всеки божи ден с четка..
Живеем в чисто ново жилище обаче, което купихме и обзавеждахме дълго с огромно желание. Но малката Мишка ( тя така се казва) сега яде стени. Издълбала е огромни дупки в целия коридор. Предполагам, че е от скука, понеже там стои през деня, най-вероятно няма какво да прави и е намерила това забавление, което на нас обаче не ни е много забавно. Един ден я съжалих и и дадох достъп и до дневната...груба грешка..после съжалих себе си, издълба дупка и на друга стена. Има си играчки, има легълце, храна и вода естествено и общо взето освен от скука, не би следвало да има причина да дълбае като къртица, но се опасявам, че скоро ще излезе в съседите и няма да е много приятно. Притеснявах се да не би да е липса на минерали и по тази причина да проявява афинитет към мазилката, исках да и пусна изследвания но в клиниката ми казаха, че не е така и няма смисъл. Показвам и, че не е хубаво, карам и се, тя разбира, че не трябва... и на другия ден го прави отново. Сега наскоро изяде и вратата на банята.  Sad

Това е снимка на редовния хаос, който заварвам вечер. Оставили сме и разни неща, с които да играе и да се гушка, извинявам се за бъркотията, но бих искала да покажа (част от ) дупките:

Ще съм благодарна, ако някой се включи със съвет как бих могла да я отуча от този навик? Дали има смисъл от училище или учител, специално за това? По-скоро се съмнявам, тъй като кученцето е схватливо и умно, по-скоро го отдавам на това, че е на 7-8 месеца и имам надежда, че като навърши годинка ще има светлина в тунела...или поне в тунела към съседския апартамент!  Mr. Green

Пакостница...да я изтипосам тук!!!

# 86
Същинска пясъчна пинчерка!  Heart Eyes

Вземи й витамини.

# 87
  • София
Според мен го прави от скука.
Повече разходки - до пълно каталясване, игри с топки или други играчки, кокали за гризане и др.
Уморено куче = послушно куче.  Wink

# 88
И аз също смятам, че явно й трябват повече разходки или много игри вкъщи преди да остане сама.
И с моята Тери имахме същия проблем и то съвсем скоро. При нас проблемът беше, че имаше период, в който все имаше някой вкъщи и тя почти не оставаше сама и като започнахме да я оставяме сама й беше скучно и си правеше дупки в стената или ядеше пейката. В последствие свика, че не може все да има някой при нея и сега си спинка докато ни няма.

# 89
 Heart Eyes Успокоихте ме малко!! Нас ни няма по 13-14 часа на ден! Имахме и едно красиво персийско коте (злобно, но голяма красота) и моята идея, в идеалистичната утопия, в която се бях вкарала беше да си живеят щастливо заедно. О, свещенна глупост! Котарашкия и преди си беше лош, но след кучето тотално изтрещя и започна още повече да ме хапе и то много агресивно. Скачаше в/у мен нощем, хапеше до кръв и го дадохме на свекърва ми. И сега си живее като цар, щастливо и доволно. Но куча е сама. Ние излизаме в 7:40 сутрин и вечер, ако не минаваме никаде, пак по това време се прибираме. Събота и неделя се опитваме да и наваксаме разходките и играта, водим я по паркове, да тича или в едно училище до нас, буквално я прибираме заспала.., но явно има енергия малката гад и дори това не помага. Ще стискам зъби и ще чакам да отмине..  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт