Изгубена рецепта

• 101 595
  • 249
  •   1
Отговори
# 225

По моя край /СЗ / най -известна е така наречената мързелива баница -тестото е с мая ,мляко и яйца и като се опече баницата се сиропира -независимо че в обикновеният си вариант е със сирене.
 Другата баница ,която е с обикновено банично тесто /без мая / тя е теглена.

Yulmana, Баба ми от Русе, (всъщност тя беше от Кнежа, но омъжена в Русе) правеше същата мързелива баница. Майка ми много я обичаше (баша ми е от югозападна България и там не правят нищо подобно), на мен ми беше малко странно , че сиропирана пък със сирене, но и аз хапвах. Спомени

# 226
Здравейте!
Търся една забравена рецепта за метална преса, но не за орехчета, гъбки и други подобни...
Пресата е ето такава:
Една баба-комшийка, преди мноого години ми беше правила в такава преса и изглеждаха като мини гофретки, но бяха от типа на бисквитки- курабийки...
От седмица ровя в нета и все ми излизат орехчетата... Rolling Eyes

# 227
Ако не друго, поне намерих същия уред, рецептата е преведена  Mr. Green
http://bg.newstyle-live.com/recipes/recipe-soft-crispy-viennese- … rs-and-other.html

според мен са като тези яйчени Хонг Конг вафли
Опитай
http://www.heartsinmyoven.com/2014/02/hong-kong-style-egg-waffles.html

https://cookeryone.ru/blog/reciepes/view/118/  - на руски

# 228
Момичета (и момчета Wink), от известно време все си мисля за един сладкиш , който съм яла като дете когато съм била на гости: беше нещо с шоколадово тесто или основа, и отгоре дебел твърд слой крем, мисля яйчно -захарен... спомням си смътно вкуса и че беше невероятен... мисля че беше някаква вариация на "негърското дупе" , но не помня нито къде точно съм била на гости, нито подробности.. На някой да му просветва нещо подобно? Рецептичка и снимчица са естествено добре дошли... Simple Smile

# 229
  • Sofia
На "Жадна монахиня"го оприличавам по това описание

# 230
На мен пък ми напомня на "Негърче". Ще потърся рецептата в най-стария тефтер и ще я напиша. Снимки нямам, че съм го правила поне преди 25 години.

# 231
Не знам дали беше негърче или монахиня, монахинята съм я правила много пъти, но тя е с белтъчена "шапка". Този сладкиш беше с дебел слой жълтеникав крем, май от жълтъци и захар, търсих и в нета нещо подобно но  не намерих. И като непоправима чревоугодничка, идеи и рецепти приемам всякакви... Simple Smile

# 232
Да не говориш за агнеси?  Grinning
Ако е това, в блата няма какао, а смлени орехи.

# 233
А може жената индивидуално да си е направила някаква смесица от агнеси í монахиня. Тоест блата сиропирано шоколадов, а крема като за агнеси, само че по-дебел...
Май ще се експериментира тия дни и това е... Simple Smile

# 234
Мамче, ако искаш, погледни в тази тема на стр. 9, съм дала рецепта за "Лондонски квадрати", дали не е търсената от теб.
Блатът е с какао, отгоре е с крем от масло, жълтъци и захар. Peace

# 235
За да не пиша рецепта давам линк. Ето това е Негърчето, но не е с жълт крем, а с кафяв.
http://recepti.gotvach.bg/r-58545-Кекс_Негърче

# 236
Fortuna и Fatalina, благодаря много. Може и този лондонски сладкиш да е бил, малко преиначен, тоест отдолу по-шоколадов. А негърчето много сочно ми изглежда, та ще се пробва. Може накрая да оплескам едно лондонско негърче... Simple Smile

# 237
Мамче, после да споделиш как си съчетала рецептите и какво се е получило.  Hug

# 238
Мамче, после да споделиш как си съчетала рецептите и какво се е получило.  Hug

Непременно, Фортунке, тия дни ще е! Simple Smile МъжО е нощна през уикенда, та аз ще си посвещенодействам на спокойствие в кухнята...  Mr. Green

# 239
Стигнах до тази тема след като търсих снимка в нета на "руло свежест" ( купешко е в прозрачна найлонова опаковка ) е не намерих ... даже си помислих, че си въобразявам, че го е имало Simple Smile .
 Намерих тук страхотни рецепти Simple Smile благодаря, че сте ги споделили Simple Smile .

Общи условия

Активация на акаунт