Изгубена рецепта

• 101 613
  • 249
  •   1
Отговори
# 210
Благодаря момичета, страхотни сте Hug

Като я направя, задължително ще постна снимков материал Blush

# 211
Джемма, то и аз не го бях обяснила добре.  ooooh!  Hug
Утре ще направя твоя вариант, че имам изчистени орехи, пък и голямата щерка си идва в петък, та ще имам повод.  Simple Smile

# 212
  • На брега на реката
Като четох дискусията тук за тортата сес сетих за една от старите тефтери, от преди 30 години.  Simple Smile
Ето и рецептата:

ШОКОЛАДОВА ТОРТА

170г пудра захар
125г прясно масло
4  яйца
160 г. смлени орехови ядки
20г какао
кофичка сметана
100г пудра захар

Маслото, захарта, жълтъците и какаото се разбиват добре. Прибавят ореховите ядки и разбитите на сняг белтъци. Сместа се изсипва във форма за торта и се пече 30 мин. Тортата се намазва отгоре и отстрани с разбитата и подсладена сметана.

Няма брашно, ако някой е заблеязал  Wink

# 213

Джемма, и от мен благодарности за вкусната и сочна тортичка! Heart Eyes Съвсем по мой вкус е, че и толкова бързо се прави, направо находка! bouquet
Черпя! Simple Smile

Не знам дали си струва да я променям, но ще я пробвам и с един много приятен лимонов крем от заквасена сметана, сгущенка, лимонов сок и настъргана лимонова кора. Слагам го на морковена тортичка, разкошно кремче е (според мен). Peace

# 214
  • Deutschland
Лабрекс, страхотна е  bouquet

# 215
Лабрекс, страхотна е  bouquet

dpv, вкусна е, сложих 600 гр сметана, следващия път направо двете кофички ще бухна. Simple Smile И стана хубав блат, обикновено в средата ми се надигат малко като хълмче, а този се изпече равен. Peace

# 216
  • Балчик
labrex,  Hug, чудна е тортичката. Радвам се,ч е се е харесала. Дай, моля те, пропорциите на това лимоново кремче.

# 217
labrex,  Hug, чудна е тортичката. Радвам се,ч е се е харесала. Дай, моля те, пропорциите на това лимоново кремче.

Джемма, ето рецептата, пирог е, но аз го правя на тортичка. Кремчето е разкошно и ми се получава с наши продукти, бях приготвила желатин да му слагам, направо бях сигурна, че няма да се сгъсти, но стана. Правя го от цяла кутийка сгущенка и 200 гр опаковка заквасена сметана, щот много опитвам, не мога да спра. Simple Smile Мнооого свеж вкусен крем, особено за любителите на лимоновия вкус и аромат, и сладко-киселкото.  Heart Eyes

# 218
Лабекс   bouquet за споделената рецепта  bouquet
  Но например за една торта с диаметър 26 см , тройна ли доза крем да направя или двойна ?

# 219
  Но например за една торта с диаметър 26 см , тройна ли доза крем да направя или двойна ?

Морковената я пека в тортена форма с 24 см диам и за нея правя крем от кутийка подсладена сгущьонка (мисля, че са някъде 380 и нещо си гр) и 200 гр закв. сметана. А тортата на Джемма пекох в 25,5, диаметър, може и 26 см да е формата, и сложих 600 гр сметана, по-горе писах, но следващия път ще сложа направо две кофички от по 400 гр. Peace

# 220
То и аз обичам много крем , но последният път с една торта дето уж ала Медовик трябваше да е - с кутия готови меденки за торта и стана направо на каша Grinning
3 кофички заквасена сметана по 400г цапнах Grinning

# 221
от кутийка подсладена сгущьонка  Какво е сгущьонка????

# 222
Скрит текст:
от кутийка подсладена сгущьонка  Какво е сгущьонка????

fatalina, кондензирано мляко, има подсладено и неподсладено. Използвам му руското название, затова може би звучи непознато. Peace

# 223
  • Балчик
Благодаря много. Hug

# 224
Джемма, благодаря за рецептата.  Hug Много се хареса в къщи. И на мен блата ми се изпече равномерно. За форма с диам 26 см сложих една кофичка от 400 гр и половината на една от 200 гр. На нас ни хареса така. Peace
Лабрекс, твоята е много хубава!  Hug
По-късно ще покажа и аз снимки на моята.

Общи условия

Активация на акаунт