Изгубена рецепта

  • 101 592
  • 249
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 18 839
Не е и любимият от моето детство Немски сладкиш- той е какаов блат, сиропиран, отгоре се маже с 2 крема- първият е жълтъци, масло, пудра захар. Вторият е разбитите на сняг белтъци. Майка ми го поръсваше с крокан и орехи.....Невероятен беше, по- вкусен от всяка сегашна торта го помня

# 241
  • Мнения: 1 390
Здравейте, страхотна тема! Едва сега я открих. От известно време се опитвам да открия рецептата за един сос, който баба ми приготвяше. Тя го сервираше за заливане на риба най-често. Има яйца, чесън, пресечено кисело мляко, а може и още нещо, но аз не знам. Питах няколко пъти майка, но и тя не помни. Ще се радвам ако някой го знае и ми каже рецептата Hug

# 242
  • Мнения: 2 854
Здравейте, страхотна тема! Едва сега я открих. От известно време се опитвам да открия рецептата за един сос, който баба ми приготвяше. Тя го сервираше за заливане на риба най-често. Има яйца, чесън, пресечено кисело мляко, а може и още нещо, но аз не знам. Питах няколко пъти майка, но и тя не помни. Ще се радвам ако някой го знае и ми каже рецептата Hug
Интересно звучи. Не съм го хапвала и аз ще се радвам да се разгадае  рецептата за този сос.

# 243
  • Мнения: 28 793
Пресеченото кисело мляко умишлен ефект ли е, или дефект в майсторлъка на бабата?  Simple Smile
Аз всъщност не съм виждала май пресечено кисело мляко. По-скоро яйцата са били пресечени.

# 244
  • Мнения: 1 390
Пресеченото кисело мляко умишлен ефект ли е, или дефект в майсторлъка на бабата?  Simple Smile
Аз всъщност не съм виждала май пресечено кисело мляко. По-скоро яйцата са били пресечени.

Да, яйцата ще да са били. Моя грешка Simple Smile И все пак я търся тази рецепта. Нещо и черен пипер ми се върти. Пробих главата на майка ми за този сос и днес ми каза, че ще го пробва, да мирясам Joy

# 245
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Пресеченото кисело мляко умишлен ефект ли е, или дефект в майсторлъка на бабата?  Simple Smile


едно време киселото мляко като не беше добре разбито стоеше на малки бучици точно като пресечено  Sick
все такъв айрян имаше в ДГ и се гнусях много.

# 246
  • Мнения: 1 390
Пак повтарям, че аз се обърках за млякото. И не, не е бил проблемът в майсторлъка на бабата, защото беше превъзходен кулинар, френски възпитаник...

# 247
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Пак повтарям, че аз се обърках за млякото. И не, не е бил проблемът в майсторлъка на бабата, защото беше превъзходен кулинар, френски възпитаник...

ами щом е била френски възпитаник, търси някоя френска рецепта за сос с яйца.
аз се сещам за холандез, но той е без чесън и не се яде с риба.
беарнез евентуално, но и той не е с чесън.

сигурно има и други. Peace

# 248
  • Мнения: 1 390
Не съм сигурна дали е бил от френската кухня, все пак тя готвеше разнообразни неща. Бяха живели няколко години в Тунис с дядо, може и да е нещо арабско. Знам ли... Просто го споменах, защото имаше въпрос/съмнение относно кулинарните й умения. Благодаря, ще проверя! Hug

# 249
  • Мнения: 1
Здравейте!🙂
Търся подобни на онези стари сухи пасти увити в станиол..

Общи условия

Активация на акаунт