Любители на Котки Тема 90

• 56 476
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
***elpida
то мойта маца е от улицата, но се държи толкова царствено.

Прекрасна е!  Heart Eyes

elpida, Hug и за твоите прекрасници!

и моята...

# 226
 САмостоятелната Бела , която обича да стои на хладилника и затова й постлах едно мекичко одеалце . Единствената котка , която признава само мен и когато я оставим на баба ми и заминем за море , стои само на прозореца в хола и чака да се върнем . Не играе с другите три котки , не дава никой  да я пипа . Яде , върши си работите и се усамотява . Забравих да кажа , че скача  по вратите така , все дно има пружинки в краката Simple Smile

# 227
Всички котаранчета са големи сладури. Искам да ги прегърна всички  Hug Все още не съм ви научила всички, но скоро и това ще стане.
Моята Сани вече не е така мързелива - явно от стреса от новото място и е трябвало повечко време да свикне. Сега скача, дивее, яде мнооого и не ни оставя да спим с мъж ми. Не можем да я докопаме да я погушкаме - търчи, че чак пушек се вдига.
Ето и малко снимчици, които успях да направя. Като усети, че ще я снимаме и дим да я няма Simple Smile
http://ellisss.snimka.bg/animals/sani.845836.all

# 228
Сани е невероятна сладурана  Hug  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 229
Момичета, Рагито намери дом в Германия с помощта на организация. Сега трябва да я придвижа от Пловдив до София на 23-ти и да я дам на човека на летище, който ще пътува с нея. Намерих в нета, зоотакси но те имали кола за 21. Или трябва да търся някой да я вземе на 21 и да я занесе на летището на 23, или да търси други варианти. Кола нямаме, мислех евентуално аз с влака, но още не знам часа на полета, а трябва да имам и време после да се върна. Някой ако ще пътува в този маршрут и с желание да съдейства ако има във форума, ще съм благодарна.Или някой да я приюти на 21-ви, а на 23-ти да закара на летището. Cry  Hug Praynig

# 230
23-ти е работен ден... но дано да се намери някой да пътува в тази посока Praynig. А бъдещото семейство няма ли как да поеме разходите? Или точно затова са се съгласили да вземат Рагито, защото ще им излезе безплатно? Често съм се чудила, в Германия и др. страни нямат ли улични котки, които да осиновяват newsm78 И ако имат ми е странно и същевременно страшно защо искат да им ''доставят'' коте Thinking

# 231
  • София
addicted2U, в градовете няма котки. Има само домашни, които се разхождат, но са с каишки, чипове и т.н. В селцата е по-друго положението, но пак не са кой знае колко. И най-обикновените котета се купуват, като започват от 160-180 евро. А ако я вземеш от приют, плащаш около 150 евро и те разнищват до 10-то коляно. Чака се по 2-3 години, за да ти дойде реда. А пък български студент е абсурд да се дореди, защото обикновено искат стабилни доходи. От човек е по-лесно. Доколкото знам за българските котки заплащат транспортните им разходи. Но пак 50-60 евро е доста по-приемливо от 160-200 евро.  Wink

Аделинда, за съжаление посоката ми ще е обратна по празниците. Ако беше за 2-3 дни по-късно можеше да стане. Ако пуснеш обява в някоя от фейс-групите дали няма да е по-успешно?

# 232
Радвам се, че в Германия стоят така нещата. Дано за душичката се намери превоз Praynig
Еlpida, на втората снимка Бела много доволно е полегнала, направо да я намачкаш Flutter. Моето дяволче никога не можеш да го свариш неподготвено, че да го погалиш. Знае си неговото и не иска да се гали.

# 233
Самолетния билет няма да го плащам аз, ще има придружител, който нямам представа дали ще пътува специално, по-скоро се е съгласил да вземе със себе си и котето. Момичето ми каза, че може да се наложи да я заведа до летище София, да я предам на придружтеля, което като нямаме кола ми е чудно как да стане. Има групи във фейсбук, но като гоним полет мога ли да разчитам на стопаджийски транспорт, към който имам резерви, така или иначе.  Peace

# 234
  • София
Моята дъщеря май се отказва от приключението "българско коте".  Sad От организациите на нас ни отговарят, че искат да разговарят с нея, а като се свърже с тях, нищо не се получава. Здраве да е! Явно имат достатъчно осиновители. Започва да следи немските обяви. Все пак се случва тук-там да подаряват или да искат символична сума. С постоянство след някой друг месец ще намери. Ако до лятото не стане, ще се погрижа както аз си знам.  Wink И без това се чудя накъде да гледам като ходя по улиците.  Sad А и май наистина не е възможно да стане до заминаването ѝ. Искали след втората ваксина да са минали 3 седмици, т.е. котето трябва тези дни най-късно да е приключило със задължителните 2 ваксини.

Аделинда, права си. Не знаеш на кого ще попаднеш. Дано намериш разрешение на въпроса!  Hug

# 235
  • Варна
Таня, и на мен ми се струваше невероятно за такъв срок да се подготви българско коте за път.  Hug
Пък и дори с ваксините да бяхте успяли, трябва там да бъде кастрирано. Сигурно струва много скъпо там.
Ох бе, и аз като теб се чудя накъде да гледам.  Sad

При следващото идване на момичето ти можеш да действаш овреме. Няма шанс скоро тук да свършат котките. И чипът е добре да се съвмести с кастрацията, за да се избегне ново упояване.  Hug
Пък и германско коте да заимаме, лошо няма. Laughing
Малии, Мъро какво гушкане го чака, като си дойде кака му!

# 236
2 ваксини, чип, паспорт, кастрация ако е по-голямо от 6 месеца мисля, Рагито е над година. Немските власти са много стриктни и ако не им било всичко наред, или ги изолирали май докато не стане всички по реда, или ги евтаназирали.

# 237
  • София
Малии, Мъро какво гушкане го чака, като си дойде кака му!

Това е сигурно. Всъщност Мъро напълно забравя за мен. Само при нея стои.  Laughing

Аделинда, че са строги, строги са. Освен това предпочитам да са изрядни всички документи. Но ако животното е превозвано с кола, само сърби и унгарци могат да се направят на интересни, а не знам какви са техните изисквания. След това няма граници, за да гледа някой котето има ли паспорт и изобщо дали има коте в колата.  Laughing Не знам кой може да ги изолира.  newsm78

Последна редакция: ср, 10 дек 2014, 19:00 от Тaня67

# 238
Тaня67 една моя позната търси осиновители на тези котета. Кастрирани са. Обезпаразитени и ваксинирани.

Естествено и ако някой друг си търси коте ще ви свържа с нея.

Извинявам се за грозното качване на снимките.Нещо не ми се получи ooooh!

# 239
  • Варна
adelinda, желая успешно изпращане на Рагито! Hug
Добра душичка си ти! Ако съм пропуснала да ти го кажа някога, да си знаеш!  Hug

о-о, трицветка и мъровидна! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт