Любители на Котки Тема 90

• 56 437
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
AQUA, доколкото знам е била на домашно лечение моята котка. Тя тогава не беше още моята де. Просто я поисках от една организация, бях кандидат осиновител, но първо се погрижиха да я вдигнат на крак. 

Но всъщност си е доста сериозно счупването на таз. Ако се окаже, че травмата е коплексна, може да се стигне и до операция. Но дано ветеринарят е прав и гръбнакът и вътрешните органи са здрави.

Аз и такава котка имах-с травма на гръбнака, най-вероятно блъснат от кола. Но като е бил намерен и спасен от пътя, вече беше късно за операция-травмата е стара. И така си живееше-почти влачеше задната част, защото вървеше на два крака и половина. Отделителните функции не бяха засегнати, но след време се оказа, че има диафрагмална херния-най-вероятно от момента на травмата.

Благодаря ти още веднъж  bouquet

Нормално ли е като го пипам по крачетата и по опашката да не реагира? Според мен не Confused Притеснявам се, че това коте е парализирано, след като няма никаква чувствителност като го пипам така.
В понеделник ще се посъветваме и с още един доктор.

# 181
  • Варна
AQUA, инервацията е прекъсната, щом не реагира или може би леко го докосваш и затова. Моят Грей го тестваха, като силно го щипаха с инструмент - единият крак и опашката си бяха безчувствени.

Честно казано тази липса на чувствителност ме притеснява. Ако ветът не знае за това, уведомѝ го. Или пък направо уведоми за всичко друг ветеринар, както и си решила. Хубавото е, че сте реагирали веднага след травмата и при добър лекар има по-голям шанс.

Ако си от Варна, мога да помогна със съвет за добри ветеринари. Hug

# 182
AQUA, инервацията е прекъсната, щом не реагира или може би леко го докосваш и затова. Моят Грей го тестваха, като силно го щипаха с инструмент - единият крак и опашката си бяха безчувствени.

Честно казано тази липса на чувствителност ме притеснява. Ако ветът не знае за това, уведомѝ го. Или пък направо уведоми за всичко друг ветеринар, както и си решила. Хубавото е, че сте реагирали веднага след травмата и при добър лекар има по-голям шанс.

Ако си от Варна, мога да помогна със съвет за добри ветеринари. Hug
Мерси за съветите Hug
От София съм Simple Smile
Да, изглежда, че съм го пипнала слабо, мъжа ми го пипна по-силно преди малко и слава Богу мърда крачетата! Simple Smile Охх, много се зарадвах, защото сериозно се бях притеснила.
Слава Богу, си свърши и малка, и голяма нужда, защото това също ме тревожеше дали ще може.
Ще си го гледаме и лекуваме, силно се надявам да се оправи и да си бъде нормално котето Simple Smile
Сладур малък, чисто черен.

А кога мога да го обезпаразитя? Притеснявам се сега да не си взаимодейства с антибиотика, май ще изчакам да мине лечението и тогава, да не му станат много лекарства.
Иначе Празимек мисля да му дам, но трябва да видя в каква доза, защото е малък.

# 183
Момичета, аз съм притеснена и имам един въпрос.
Белла е окей след кастрацията, ходи, яде движи се, скача, ходи до тоалетна. Всичко нормално, освен фактът, че е доста "приказлива", т.е. мяучи често и постоянно иска да се гали, а тя не е такава  newsm78
Даже се дупи, както когато е разгонена, странна ми е такава .... доста по-приемаща галене е и ми е много странно тъй ...
Кажете какво мислите, дали е нормално?  #Crazy newsm78

# 184
Да, абсолютно нормално е, да е по-гальовна. Няма място за притеснение. Обърни й и ти достатъчно внимание.  Peace

Някои котки продължават да се държат като разгонени. Често се умилкват и въргалят, искат да им се почесва коремчето. Аз питах нашата ветеринарка защо след кастрацията моята котка продължава да си флиртува с мъжките и тя каза така "аз да не им режа главите?"  Mr. Green,
което ще рече, че е на психологична основа въпросното държание, не е на хормонална.

# 185
Bubbly, iи аз забелязах, че Мони е много приказлив след кастрация. Приказваме си. Иначе си играе, търчи по коридора (имаме много дълъг коридор) и а хванеш единия, другия избяга. Добре, че им слагам райбер да не бягат по стълбите.

Мони е най-милото същество. Ляга вечер на врата ми и цяла нощ е пуснал голямата бръмчилка Hug Малко калпазанщини има, като да си върши голямата работа в една саксия, но се оправяме Hug

Ако съм знаела колко е весело с две котета отдавна бих си взела още едно.
Май не съм Ви казвала, мой приятел има печатница на центъра и приютява де що коте дойде. Сега има само 16 Wink  Предложих му да ги кастрира, че популацията расте с всеки ден Wink И ще ги водим на по няколко тук в ЛТУ-то.

Хубава неделя, малки и големи

П.П. Забутаха ми някъде фотоапарата и не мога да ги снимам как се гушкат Янко и Мони. Няма как, ще се уча на професионалния.

# 186
  • София
Приемате ли още една мачка тука  Crazy  ?

Всъщност някои със сигурност познават Майра , но ще има и такива които за първи път ще видят тази прелест непослушна  Laughing Laughing

Та - дааам  Mr. Green Heart Eyes

От вчера :

И едни  по стари  Heart Eyes

# 187
Ооо, колко сладка муцунка! Добре дошли Hug

# 188
Здравейте!   bouquet
Снимах дробовете на моя Морис, занесохме снимката на доки и той каза:
1- глътнал е флеша на ММ, беше лъснал на снимката доста ярко  Mr. Green
2- има втвърдявания в дробовете. Имал много лош рисунък, каквото и да означава. Но, слава богу, не са туморчета. Преднизолона ще го усилваме, като ще ни се обади допълнително, за да ни каже и някакво хомеопатично за отваряне на бронхите.
Да кажа, понеже се чудехме всички- разликата между ветеринарния и човешкия преднизолон е само и единствено в опаковката. Производителя е същия, а състава е абсолютно еднакъв, само слагат друга опаковка.
Та така. Стана ми много неприятно, но ще го поддържаме и ще се молим да не се влошава повече.  Praynig

# 189
  • In a surreal moment!
Ах, каква хубава муцунка и какво страхотно име - Майра и ...охооо какви остри ноктаци! Grinning Да ви е жива и здрава!

Маша, Писанчо и Кичка били много добре, така каза бившият онзиден. Не мога да се назоря да му се моля да ме пусне да ги видя....дано наистина са ОК. У майка помагам в изхранването на нейните 4 котки - Пуфка, Жълтура, Пижик(на тия тримата имената търпят непрекъсната промяна, та съм се отказала да ги помня всичките, само току се изчудя за кого говорят) и Мъдьо, но нямам особено право на глас с какво и как. 3 котки на вуйчо - Брамс, Малчо и Ливия са добре и те.

Goldengirl - какво е глътнал? Какво е флеш?

# 190
  • София
Благодаря момичета  Hug ! Ще ми трябва време да ви понауча , че сте много. Whistling

Ноктаците са ни големи и си е проблем това  от гледна точка на игри и мебели  Mr. Green, но е много своенравна и не стои да и ги изреже човек . Варианта е само с упойка при вет. , ама все пък ми е жал  , че трябва да я боцкат. Confused

Аз не съм Goldengirl ама да кажа , че флеша е един малко по различен вид обеца  Blush.
ММ навремето и той носеше.  Mr. Green

# 191
Да, флешовете са тези разширяващите дупката на ухото обеци... Много се смяхме с ММ на снимката. Личи си, че е флеша, викам е къде ти изчезват тези работи  Mr. Green

# 192
  • София
Аз да си споделя...
Симба не може да си възвърне килограмите след бъбречната криза Sad от 7 беше станал 4,100, сега е наддал до 4,800  #Puppy dog Ама то муцунката му се е променила, ребърцата му се усещат....а пък си яде, не е като да няма апетит. Даже в мъката ми мина еретичната мисъл да му взема храна за бебета котки, но ме е страх да не му натовари бъбреците (въпреки че докторчето каза,че нямал бъбречна недостатъчност, само инцидентно запушване...) Искам пак да е голяяяям ...
Иначе Мейзи расте с пълна сила, 3,750кг е вече, доста се издължи, на 22.12 прави 10м

На теория каква храна мога да взема на Симбашки ,за да понапълнее малко, без да му навредя на здравете Sad

# 193
  • Варна
Таня, то иначе е лесна работа, но и мен ме тревожи реакцията и обезпокояването на Мъро. Може пък като е малко котето, да се подчини бързо на титуляра, а! Hug
Между другото ми хрумна да се свържеш с Аша. Тя нали все подготвя котки за осиновяване и е опитна. Пък може и да има нещо за даване в момента. Wink Като не е писала от толкова време, не знаем какво е положението и съставът у тях.
Абе в краен случай любовта все ще се случи.  Hug

AQUA, зарадвах се, добри новини имаше в последния ти постинг.  Hug В такъв тежък момент за котето аз лично бих изчакала с обезпаразитяващите. Все пак е химия, с която организмът трябва да се справи, а той е под пара в момента-възстановява се от тежка травма.

Вили  Hug, много котка, много нещо!  hahaha

Показаните красоти хич няма да коментирам! Гушкам наред. Hug

# 194
Даже в мъката ми мина еретичната мисъл да му взема храна за бебета котки, но ме е страх да не му натовари бъбреците  

На нас ни бяха казали в клиниката, че големите котки не могат да усвояват разните там вещества в кърмата или бебешкото мляко и повече им вреди. Даже за малкото коте, което тъкмо беше започнало да яде друга храна, не ни препоръчваха да подновим даването на бебешко мляко, а ние толкова искахме - смятахме, че ще укрепне от него, нали все пак като са при майка си, тя ги кърми по два месеца, че и повече. Казаха ни тогава да вземем коластра от хуманна аптека и да смесваме една капсулка в пастета - взехме, но колко помага за нещо, не мога да кажа. За другите пастети и т.н за бебета не знам колко ще са по-полезни от тези за възрастни - нали са по-богати на белтъчини, пък те вредяли на бъбреците... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт