Перилни препарати и омекотители - 27

• 61 906
  • 724
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Ev_e, да, малко се втилясвам, особено след онази статия за бактериите по кухненските кърпи и коментара на TAED, че с прах с кислородни избелители няма проблем. Та реших, че праховете за цветно не са подходящи за бельо. Но наистина него го пера на 60 градуса и програмата е 2.30ч.

Подходящи са си праховете за цветно. Друг е въпроса каква част от бельото издържа на температури от 60 градуса, защото повечето бикини например съдържат еластан и той се деформира.
А защо не пробваш да го гладиш? Това си е сигурна дезинфекция.

# 181
Аз да ви кажа си пера бельото (само цветно е) на 40 градуса с универсален перилен препарат. Проблеми нямам никакви. С кърпите процедирам по същия начин.

# 182
  • София
Избелителите май се активираха при по-високите температури.

# 183
Бяло пране - трудно събирам..
То едно време чаршафите бяха предимно бели, гащи и потници от детството ми - и те бели...

Сега и чаршафите са ми цветни и шарени, и бельото, и дрехите на детето...

Бяло имам само две кухненски кърпи и една покривка Laughing даже чорапи бели нямам..

Голям зор да събера пране за бяло пускане...

# 184
И при мен е зор за бяло. Имам един чаршав и една нощница. Малко са ама пускам да драмяска пералнята и така.

# 185
Момичета, за кой точно син имекотител говорите ? Cool, Fresh  или друг ?
Говорех за Cool - само него имам и съм мирисала. Всъщност мирисала съм и други, но са невероятно сладникави и ориенталски.
За кой точно син говореше РРР - не знам, но автоматично реших, че е за същия, защо "ретро" го описва идеално - когато го пробвах за първи път, точно така го определих и аз.

Благодаря ти ! Попитах, защото в Елитис, от който пазарувам видях само пълнители ( може и да не съм догледала  Embarassed ), а тях не мога да помириша. За първи път сега си взех розов, а като свърши ще пробвам или някой от концентратите, които видях в поста на Гес или бял неконцентриран.
Надявам се Гес да се включи, или някой друг запознат, за да ме упъти, къде да търся концентратите на Сано с мед и мляко и ванилия  Praynig

# 186
Гес, в кои вериги мога да открия тези двата омекотителя ? Много добре ми звучат, особено втория  Heart Eyes
Няма го по веригите, за съжаление. Аз си ги купих от тези от по-малки, специализирани магазини. 1 л от тези концентрирани омекотители Максима е достатъчен за 40 пранета, а ги купувам за 7,60, така че излизат по-евтино от неконцентрираните.

Избелителите май се активираха при по-високите температури.
Понеже избелителят натриев перкарбонат се активира при температури от около 60°, в праховете се добавят активатори, които позволяват да има избелване и при по-ниски температури. Най-разпространеният активатор е TAED.

Любопитен факт: първият прах за пране с активатор TAED е Skip на Юниливър през 1978 г.

Последна редакция: вт, 02 дек 2014, 15:04 от Guess Who

# 187

Живанк@ , ако си от Варна( понеже говориш за Елитис), мога да ти кажа къде съм виждала концентрирано Сано.

# 188
  • София

Понеже избелителят натриев перкарбонат се активира при температури от около 60°, в праховете се добавят активатори, които позволяват да има избелване и при по-ниски температури. Най-разпространеният активатор е TAED.

Любопитен факт: първият прах за пране с активатор TAED е Skip на Юниливър през 1978 г.

В такъв случай да разбирам ли, че универсалните прахове са създадени с цел по-добра дезинфекция на прането при ниските температури?
Един вид прахове от ново поколение...  newsm78

# 189

Живанк@ , ако си от Варна( понеже говориш за Елитис), мога да ти кажа къде съм виждала концентрирано Сано.

От Варна съм, да, сподели моля те !

# 190
Наскоро някой беше споменал че Персила за черни дрехи е спрян от производство  Tired  и в няколко големи магазина наистина не успях да го намеря  ooooh!   Някой има ли информация дали ще го пускат с нова формула или тотално е спрян  Crossing Arms  На първо време ще пробвам Ариела за тъмни дрехи - да видя дали има разлика с Персила  Rolling Eyes

Днес сутринта простирах и на ММ една тениска не миришеше на прано  Thinking  а от другите дрехи се носеше аромата на розавото Коколино  newsm78 от какво може да е станало така

В петък мисля да отнеса един промоционален Персил, цветоулавящи кърпички и да подуша Бялата и розова Максима - за сега харесах само синият  Blush

# 191
  • Варна

Аааа, и аз искам да знам пък  Crossing Arms Wink

Аз пък точно този белия Сано, който в момента е на промо в Кауфланд не харесвам - ей, много сладникава и задушлива му идва миризмата му значи  Sick Иначе пък много траен да му се не види  Mr. Green
Най-много ми е на сърце синият - този, на който течността е синя. Много свежо и нежно ми мирише.
Та да питам  Гесс - кой от концентратите отговаря по миризма на това синьо неконцентрирано Сано. Мернах ги веднъж двете сини шишета концентрат в едно магазинче, но много бързах и не успях да вляза да ги душна. И сега се чудя, ако накарам ММ да ми вземе от кой да му поръчам.

# 192
В такъв случай да разбирам ли, че универсалните прахове са създадени с цел по-добра дезинфекция на прането при ниските температури?
Един вид прахове от ново поколение...  newsm78
Създадени са за по-добро избелване и съответно изпиране на определени петна при ниски температури. Какво ново поколение, няма такова нещо.

Наскоро някой беше споменал че Персила за черни дрехи е спрян от производство  Tired  и в няколко големи магазина наистина не успях да го намеря  ooooh!   Някой има ли информация дали ще го пускат с нова формула или тотално е спрян  Crossing Arms 
Аз съм този някой. Щом го няма в сайта им, тотално е спрян.
Същото се получи с Persil pure & natural. Спомняте ли си го, прекрасно миришеше на евкалипт. Е, засега го има почти навсякъде, но до изчерпване. Заменен е от Persil lavender.

Та да питам  Гесс - кой от концентратите отговаря по миризма на това синьо неконцентрирано Сано. Мернах ги веднъж двете сини шишета концентрат в едно магазинче, но много бързах и не успях да вляза да ги душна. И сега се чудя, ако накарам ММ да ми вземе от кой да му поръчам.
Скрит текст:

# 193

От Варна съм, да, сподели моля те !
На лични ти писах едни дъълги обяснения  Laughing

# 194
svedi ,   bouquet !

Общи условия

Активация на акаунт