Перилни препарати и омекотители - 27

• 61 738
  • 724
  •   1
Отговори
# 435
Аз пак с тъп въпрос  Embarassed - на плетените дрехи ( не вълнени ) и вълнените слагате ли омекотител? И ползва ли се центрофуга ?

# 436
  • Русе
Аз пак с тъп въпрос  Embarassed - на плетените дрехи ( не вълнени ) и вълнените слагате ли омекотител? И ползва ли се центрофуга ?
Аз да и по двата въпроса.
Програмата за вълна е с лека центрофуга, но дрехите що не прокапят като ги извадя. Пускам после само на центрофуга. Не може да се регулират оборотите, мисля, че са 1000 - нищо им няма на дрехите.
Омекотител на първо място ползвам, за да не ми се наелектризират дрехите. Имаше един период преди години, когато не съм ползвала омекотители, където и да се хванех ме биеше ток и косата ми хвърчеше при събличане на дреха. От тогава - задължително слагам. Сега рядко ми се случва да ме перне електричеството при затваряне вратата на колата Laughing

# 437
  • София
Медикс гел за черно пране има ли и дали пере добре ?
Има, но аз съм го сложила в черния списък!  Naughty Не изпираше, а само ароматизираше дрехите - при това миризмата му ми е ужасна (имах препарат за под на Медикс, който миришеше по същия начин). Не можах да го съчетая с нито един омекотител, който да му убие миризмата..Получаваше се невероятна смрад...  Sick

# 438
И така един въпрос от серията тъпи - с какво да си пера кърпата с която увивам хляба и питките / трапезник й казват тук Grinning /
 Последно правих питка за гости .Даже не я покрих като беше топла . Имаше си мирис и вкус на праха / интересното е ,че никой не усети даже и разпитвах -само аз -все едно ям ароматизирана и овкусена с прах ТЕМА. Ако пък беше и с омекотител кърпата направооооо  Grinning
  На Медикс съм ползвала преди 3-4г препарата им за паркет и не миришеше на лошо -даже престоя шишето няколко години и не се беше развалило. Препарати за пране не съм ползвала на тази марка. Не харесвам Савекс и все си мисля ,че са от ранга му  и на Бонукс Бингото пък го мислех за още по -ниско качество . Този за цветно с черното на опаковката много ми хареса -наистина грейнаха черни дънки. .

# 439
  • София
С някакъв неароматизиран прах - на Денк мит в ДМ има един Ултрасензитив, без аромат е. И повече изплаквания бих приложила, че да не остават никакви остатъци от препарата в тъканта на кърпата, които да проникнат и в хляба.
Между другото някой пита същото преди 2-3 теми, но не помня дали се стигна да някакво решение.

Миналата година, когато започнах да ползвам сушилня, един ден давам на детето някакви гевречата, които бяха престояли отворени върху кухненската маса (сушилнята е отдолу). Реших и аз да си гризна по едно време и  #Crazy ужас! Гевречета, напоени с Омо! А детето яде ли, яде  Sick
Оттогава знам - в кухнята, когато работи сушилнята, не се оставя никаква храна.

# 440
Моята пералня като пусна още веднъж изплакване и започва да излиза една пяна във водата -дрехите след допълнителното излизат с полепнала пяна ,а преди това -няма !? Съгласна съм ,че остават остатъци из машината от праха -ама как като свърши програмата няма пяна по дрехите и след като ги изплакна има ми е странно просто .

# 441
  • София
Моята пералня като пусна още веднъж изплакване и започва да излиза една пяна във водата -дрехите след допълнителното излизат с полепнала пяна ,а преди това -няма !? Съгласна съм ,че остават остатъци из машината от праха -ама как като свърши програмата няма пяна по дрехите и след като ги изплакна има ми е странно просто .

Ако ползваш омекотител, нормално е при новото изплакване той да се отмива и да пуска пяна. Някои се пенят, имам такъв опит напоследък...

# 442
Не използвам омекотител  никога . /Може би от 10г насам  -откак спектъра на алергии и т.н. ми се разшири / .
 От пролетта насам само с прах пера и то като цяло си е Тема .
  Имам програми за синтетично пране и там винаги пералнята спира на заключен барабан и има пяна по дрехите / не ползвам често поради този факт ,а като цяло са удачни -защото са  за 4-5кг и аз пера винаги на програма за вълна или синтетика /  . Като свърши програмата пускам отделно изплакване и се появява една пяна  -повече от тази когато пере с прах . И това е абсолютно винаги и не зависимо от препарата или количеството прах./
  Когато пера на програмите за вълна дрехите остават със вода в барабана / така е програмата / и тя е чиста и няма пяна ,като се изпомпи и пусна центрофуга няма полепнала пяна.
 За мен няма логика .
  Малко хаотично обяснявам ,моля да бъда извинена за което.
  Като цяло си пера на програми за вълна и ръчно пране  30-40градуса .Бързата за 32мин . / която на няколко пъти странно защо ми е въртяла  с часове  -една вечер я пуснах и след няколко часа чувам шум от пералня /мислех ,че е на съседите  - пералнята ми е в кухнята / ,след час отивам до там за нещо и виждам тя си върти ли върти / переше ли плакнеше / .Сега си работи нормално - ако е счупена би трябвало да го повтори .

# 443
  • София
Аз пък съм другата крайност - пера всичко на програмата за памук /вкл. пуловери, вълнени нямам/. Най-много да намаля градусите на 40. Ама иначе - яко плакнене и яка центофуга!
Но и на кротките програми не ми е оставала пяна.
Каква ти е пералнята, yulmana?

# 444
Този период го минах след като си повредих и избелих доста дрехи .
  Винаги пера с допълнително изплакване ,ако програмата го позволява и ако се наложи .
  Пера на 600 оборота и пускам допълнителна центрофуга на макс /1000 при мен /
  Програмите на вълна спират с вода в барабана и пускам директно на центрофуга -  преди първо помпа /изцеждане - после центрофуга , но пералнята като пуснеш центрофуга си изпомпва водата и започва да центрофужи едва когато е изцедила достатъчно дрехите / при Перлата ми първо си трябваше задължително изпомпване - но тя не мачкаше дрехите - имаше накрая едно въртене на барабана -наляво и надясно и  никога не са били полепнали по барабана . / 
  По моя опит прането на високи градуси захабява тъканите .
    Пералнята ми е Candy CNL 105
Скрит текст:
, купена преди 10г и няма много екстри  .  Доста е шумна обаче .Като цяло съм доволна и  засега е жива без Калгон  Joy

# 445
  • оттам, откъдето започва България
Браво на пералнята ти, тя е истинки боец щом се е задържала толкова години. Аз само с Перлата изкарах повече, с новите модели не успях, работят само докато свърши гаранцията им. Интересен ми е факта, че въобще виждаш пяна в пералнята си. При мен няма такова нещо. Да не би да слагаш повече прах, пералнята да не успява да го изплакне хубаво, понеже праха е бил много, след това центрофугира и след като пуснеш това допълнително плакнене да се получава тази пяна.  newsm78 Не знам, не ми се е случвало такова нещо.
П.П. Пак се върнах да чета писаното от теб. Я кажи колко кг е пералнята ти? Да не би да си мислиш, че переш 4-5 кг. пране и да слагаш прах за толкова, а пералнята ти да побира по-малко количество сухо пране. Мерила ли си го сухо?

# 446
Браво на пералнята ти, тя е истинки боец щом се е задържала толкова години. Аз само с Перлата изкарах повече, с новите модели не успях, работят само докато свърши гаранцията им. Интересен ми е факта, че въобще виждаш пяна в пералнята си. При мен няма такова нещо. Да не би да слагаш повече прах, пералнята да не успява да го изплакне хубаво, понеже праха е бил много, след това центрофугира и след като пуснеш това допълнително плакнене да се получава тази пяна.  newsm78 Не знам, не ми се е случвало такова нещо.
П.П. Пак се върнах да чета писаното от теб. Я кажи колко кг е пералнята ти? Да не би да си мислиш, че переш 4-5 кг. пране и да слагаш прах за толкова, а пералнята ти да побира по-малко количество сухо пране. Мерила ли си го сухо?
Има много логика в написаното...
Юлмана, щом не използваш омекотител, няма откъде другаде да идва тази пяна, освен от праха Thinking
Аз напоследък пера нощем, и нямам идея дали при мен се пени или не Mr. Green

# 447
От понеделник в Кауфланд: течен Ариел (като този със зелената мерителна чашка, който показах по-напред) ще е на цена 6.99 лв. за 20 пранета; Пурлан за вълна - 3.99 лв. за 38 пранета; омекотител Ленор 1.5 л или 2 л - 5.69 лв.

# 448
От понеделник в Кауфланд: течен Ариел (като този със зелената мерителна чашка, който показах по-напред) ще е на цена 6.99 лв. за 20 пранета; Пурлан за вълна - 3.99 лв. за 38 пранета; омекотител Ленор 1.5 л или 2 л - 5.69 лв.
За черно пране ли ?

# 449
Различни видове.

Общи условия

Активация на акаунт