Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 28

• 53 297
  • 757
  •   1
Отговори
# 150
Само гласа ми е пресипнал.Знаете ли някакви народни(бабини)лекове за това.Не ми се пият лекарства и не съм звъняла на лекаря.
Инхалации. Или с лайка, или само с вода и шипка-две сода за хляб.

Медът с лимон и чайовете биха помогнали при възпаление на гърлото, а не на гласните струни. Те са на такова място, че не влизат в пряк контакт с нещата, които пиеш, не влизат в пряк контакт.

яд ме, че бях прекъснала с кола маската и сега не смея да възобновя, някакъв друг вариант няма ли - примерно депилатоар?
До последно епилирах (краката) и ползвах бръсначка (подмишници).

# 151
До последно епилирах (краката) и ползвах бръсначка (подмишници).
Имаш предвид с епилатор за краката? Аз питам за депилатоар - това е крем. С бръсначката се оправям на другите места сега, но интимната зона ми е проблем, затруднявам се заради корема.

# 152
Аз питам за депилатоар - това е крем. С бръсначката се оправям на другите места сега, но интимната зона ми е проблем, затруднявам се заради корема.
Знам какво е депилатоар. Писах какво съм ползвала, сиреч нямаше как да дам съвет за крема.

Интимната зона поддържах с бръсначка и огледало. Като отидох да раждам даже ме похвалиха  Laughing

# 153
Аз питам за депилатоар - това е крем. С бръсначката се оправям на другите места сега, но интимната зона ми е проблем, затруднявам се заради корема.
Знам какво е депилатоар. Писах какво съм ползвала, сиреч нямаше как да дам съвет за крема.

Интимната зона поддържах с бръсначка и огледало. Като отидох да раждам даже ме похвалиха  Laughing

Ей, браво, ти си магьосница! Laughing Ще трябва и аз да се специализирам.

# 154
Ей, браво, ти си магьосница! Laughing
Не съм магьосница. Фея съм  Wink

Веднъж хванеш ли му цаката, бръсненето с гледалото е много лесно.

# 155
Здравейте, от 3 дни съм със силна хрема. Явно съм настинала. Нямам други оплаквания нито температура, нито болки в гърлото. Имам леко подобрение от чайчетата и инхалациите, койно правя. Въпроса ми е първо дали тази настинка влияе лошо ва бебчо? И според вас дали е необходимо за пия антибиотик след като вече 3 ден не мога да се излекувам сама?

# 156
Здравейте, от 3 дни съм със силна хрема. Явно съм настинала. Нямам други оплаквания нито температура, нито болки в гърлото. Имам леко подобрение от чайчетата и инхалациите, койно правя. Въпроса ми е първо дали тази настинка влияе лошо ва бебчо? И според вас дали е необходимо за пия антибиотик след като вече 3 ден не мога да се излекувам сама?

Антибиотик само заради хрема ми се вижда супер крайно. Най-добре посети лекар (днес е последния работен ден). Преди да посегнеш към АБ, пробвай хомеопатия, промивки със Стеримар. Едва ли хремата може да повлияе на бебето. Не е хубаво да се поддържа висока Т по време на бременност. В коя седмица си?

# 157
Антибиотик ще трябва, ако имаш разни усложнения, което си личи ако имаш 3-4 дена висока температура и не я сваляш. Иначе и на мен ми се струва прекалено. Хремата няма да навреди на бебето, просто е адски неприятна за теб. Организмът обаче според мен ще се справи с бабините лекове и почивка, може и да отнеме малко повече време обаче (бях чела че по време на бременност по-бавно минават заболяванията)

# 158
Здравейте момичета!Искам да попитам кога може да се разбере колко тежи бебето

# 159

Винаги ,когато се ходи на преглед доктора казва колко грама е бебето и колко см. е .Както и други мерки ,които го интересуват

# 160

Всеки преглед на видеозон дава приблизителна тежест на бебето. И без да питаш докторът ще ти каже - стандартна процедура.

# 161
  • Плевен
И аз имам хрема и искам да попитам дали сте ползвали Олинт, защото четох други теми,че някои майки са го използвали при бременност аз си го пръскам от вчера, но да питам и вас. Simple Smile

# 162
И аз имам хрема и искам да попитам дали сте ползвали Олинт, защото четох други теми,че някои майки са го използвали при бременност аз си го пръскам от вчера, но да питам и вас. Simple Smile
На мен направо ми каза лекарката, че по време на бременност капки за нос не се ползват. Карах на Цинабсин и Стеримар.

# 163
  • Плевен
Ама помагат ли защото ксилометазолин и тем подобни принципно не ми помагат винаги олинта ми е спасявал кожата?

# 164
Много трябва да се внимава с Олинт, защото по време на бременност лигавицата на носа изтънява, а Олинт, поради принципа си на действие, влошава процеса на изтъняване. Може да се получат сериозни кръвоизливи от носа. Аз съм влизала в болница заради комбинацията от хрема и Олинт, а дори не бях бременна.

Общи условия

Активация на акаунт