Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 28

• 53 351
  • 757
  •   1
Отговори
# 165
  • Плевен
Аз принципно имам слаби капиляри и съм свикнала да имам редовно кръвотечение, но ми е на акъла да не навреди на бебка до сега не съм имала проблеми с олинта  Wink

# 166
Натали, не говоря за малко кръв от носа. Говоря за такъв кръвоизлив, който не може да спре сам, а се налага лекарска намеса (престой в болница, тампонади, изследвания, леки операции)...

Доцентът, който ми помогна тогава, ми препоръча "Ринолекс". Ползвала съм го и по време на двете си бременности. Мазвах по съвсем малко, колкото да успокоя и омазня лигавицата. Концентрацията на препарата е толкова ниска и толкова далеч от плода, че нищо не може да стане на бебето.

# 167
  • Плевен
Мерси много за отговорите ще пробвам това, но и ще се посъветвам с личната, защото съм в процес на смяна на АГто пък и сега по празниците е чудо : )

# 168
Много сте сладки всички Simple Smile Едно носталгичнио ви чета Simple Smile Аз сум в 9 месец на 19.01 ми е секциото ако издържа до тогава  Mr. Green Леко бременеене момичета и красив финал Simple Smile  Hug

# 169
  • Плевен
Aз имам още до към края на април и направо нямам търпение 🎀 : )

# 170
  • Варна
Стягат ме гърдите и ме боли гърло. Освен тантум верде спрей и мед с лимони друго не съм вземала. Не помага особено обаче. Съвети ?  Confused

# 171
Стягат ме гърдите и ме боли гърло. Освен тантум верде спрей и мед с лимони друго не съм вземала. Не помага особено обаче. Съвети ?  Confused
Иди на лекар. Не можем да преценим какво точно означава, че те стягат гърдите. Може да е симптом на различни заболявания. За да се разбере кое точно имаш ти, се иска преглед.

# 172
Здравейте,момичета имам нова дилема как се получават нещата с болничните? Аз съм съвсем в началото 6 г.с.,но работя в магазин и мъкненето на тежки каси и стекове е неизбежно,и за това предпочитам болничен и почивка,но не знам за какво иде реч никога не съм взимала болничен през живота си и за това питам вас?

# 173
Здравейте,момичета имам нова дилема как се получават нещата с болничните?

Здравей Simple Smile първо да ти кажа че имаш право само на 180 дни болничен което е равно точно на 6 месеца , и съответно 45 дни майчинство които по закон ти се полагат преди самото раждане ! Гледай така да си ги сметнеш че да ти стигнат , защото аз излязах в 7 седмица и 8 дни не ми достигнаха та се наложи да пускам неплатена отпуска ... и не забравяй че колкото по рано излезеш в болнични това оказва влиание върху майчинството което ще взимаш . Иначе твоя АГ ти дава болничния от там го носиш в службата и след това чакаш превод на паричките  Mr. Green Надявам се да съм била полезна ако има нещо което съм проспуснала питай Simple Smile

# 174
  • София
Моите болнични са по-високи от заплатата  Laughing
Иначе излязох от 7гс, първо си взех всичката отпуска и след това болничния.
Взимаш календара, от термина ти вадиш назад 45 календарни (не работни) дни, след което връщаш още 180 дни и ще получиш датата от която можеш спокойно да си го пуснеш Simple Smile
Не трябва да прекъсваш болничните, защото така ти се обърква изчислението и ти намалява всичко.

# 175
  • Варна
Моите болнични са по-високи от заплатата  Laughing
Това как става? По закон е невъзможно, освен ако не си се осигурявала и водила по ведомост на много по-висока сума от реалната ти заплата.

# 176
  • София
Става така, когато заплатата ти не е била една сума всеки месец, а е имало месеци с бонуси и т.н. и други без. И ако последната ми заплата беше 500лв, болничният ми след нея беше 700лв.
Не знам как ги изчисляват и дали всеки месец е еднакъв болничния. Аз си го обяснявам, но и други момичета в нашата отчетна се изненадаха приятно. Whistling

# 177
  • Плевен
Искам да попитам дали сте имали непрекъснато пулсиране в главата а и не само и ръцете ми пулсират и имам чувството, че е цялото тяло и някакви идеи на какво се дължи : )

# 178
Искам да попитам дали сте имали непрекъснато пулсиране в главата а и не само и ръцете ми пулсират и имам чувството, че е цялото тяло и някакви идеи на какво се дължи : )
Не те разбирам добре, но бих предложила да си премериш кръвното.

Постоянно ли си така или само от време на време?

# 179
Момичета, а имали ли сте рязка пронизваща болка в ляво под ребрата? Днес от обяд ме наболява така, от време на време, по едно време доста на често. Не е при движение.

Общи условия

Активация на акаунт