Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 28

• 53 271
  • 757
  •   1
Отговори
# 600
Можеш да пиеш чист парацетамол при нужда. Пробвай с народна медицина - чай, мед, лимон, инхалации, билкови капки за нос и т.н.

Честити розови гащи! Simple Smile

# 601
Здравейте! Hug
Имам ужасно гадене, коeто продължава 24ч. и не издържам Embarassed Може ли да ми препоръчате нещо? Ще съм ви много благодарна  Hug

# 602
**Sisi** Благодаря  Heart Eyes Hug Peace Heart Eyes

# 603
Здравейте, включвам се с трепет в темата. Преди седмица разбрах, че съм бременна, първо от кръвен тест, а веднааг след това беше потвърдено и от гиниколог - 5 г.с. В края на седмицата съм отново на преглед за установяване на сърдечна дейност евентуално. От 3 дни обаче съм с кашлица, хрема е температура до 38.8 Гиниколога каза дапия парацетамол и аналгин. Днес ме изпратиха на пулмолог заради остър бронхит. Много съм притеснена, а в същото време от работата непрекъснато ми звънят и искат да съм на линия ди сряда, понеже няма кой да ме замества. А на мен ми е лошо и толкова притеснено, освен това ще се наложи доста време да съм в болничен. Вие кога съобщихте на работодателя си, че сте бременни и ползвали ли стеболнични?

# 604
Аналгин не е хубаво да пиеш. Отиди да ти изпишат подходящо лечение за бронхита, предполагам с антибиотик, като предупредиш, че си бременна.
Не е нужно да казваш на работа, че си бременна, защото можеш да си вземеш болнични от личния лекар, поради това, че си с бронхит.

# 605
Мен също ме притесняваше аналгина, но гиниколога каза, че температурата е опасна, а след час имам преглед при специалист. А за болничния ми е притеснено, тък като буквално има толкова напрегнати моменти, в които не е разрешено да се отсъства и сега си давам сметка, че стреса там е свръх силите ми.

# 606
  • Sofia
Да не би да става въпрос за вагинален туш? И от там да си объркала душ с туш? Аз също не бих позволила почистване отдолу, аз не давам даже преглед за разкритие, само с УЗ ми се мери шийка.

Аз да питам, слагам утрогестан, знам че не се прави микробиология ако се слага вагинално. Колко дни трябва да е спрян за да може да се вземе проба?
Не виждам връзката между хормон и бактерии или цитонамазка, че да трябва да минават няколко дни Rolling Eyes

# 607
Момичета, ще ходя на първо БХС тази седмица. До колкото разбрах лекарят ми ще ме прегледа и изпрати да ми вземат кръв. Въпросът ми е може ли взимането на кръв да не е непосредствено след прегледа,а на следващия ден? Благодаря!

# 608
  • Sofia
Момичета, ще ходя на първо БХС тази седмица. До колкото разбрах лекарят ми ще ме прегледа и изпрати да ми вземат кръв. Въпросът ми е може ли взимането на кръв да не е непосредствено след прегледа,а на следващия ден? Благодаря!
Може, но колкото по-близо е до прегледа, толкова по-добре Peace Най-добре да се ориентираш към център или Майчин дом, в който могат да се направят и двете на едно място:)

# 609
Чудех се, къде да си пусна въпроса, но не намерих подходяща тема и затова питам тук.
Миналата седмица изследвах урина и излезе наличие на белтък и повишени левкоцити. На следващия ден пуснах стерилна урина и тя излезе чиста. Микробиологията на влагалищен секрет също е чиста.
Има ли за какво да се притеснявам при това положение?

Щом резултатите са добре за какво да се притесняваш?

# 610
Здравейте! Hug
Имам ужасно гадене, коeто продължава 24ч. и не издържам Embarassed Може ли да ми препоръчате нещо? Ще съм ви много благодарна  Hug

Ако е само гадене, пробвай вода с лимон на малки глътки и въобще всичко често и по малко - храна и течности. Ако обаче и повръщаш, може да опиташ Вомитусхил - има сироп и свещички, хомеопатичен е. Ако МНОГО повръщаш, иди на лекар да ти включат система, вероятно ще ти сложат и Деган - силно лекарство само за тежки случаи, но поне действа и няма да се обезводниш ужасно. Само не го пий на своя глава, има много противопоказания и наистина трябва да бъде предписано от лекар, нищо, че можеш да го вземеш и без рецепта... Моят рекорд по повръщане беше 18 пъти за денонощие, знам какво е, и после всеки божи ден сутрин до деветия месец.

# 611
Маце от моя лекар знам, че трябва 4 дни по-рано да спра приема утрогестан вагинално и да мина орално .Но аз не си бях сложила сутринта глобулите и той ми взе секрет , че алтернативата беше да и я вземе акушерката след  няколко дни и тъй като ми знае проблемите не искаше да рискува ! Микробиологията ми излезе чиста !  Peace

# 612
  • София
Маце от моя лекар знам, че трябва 4 дни по-рано да спра приема утрогестан вагинално и да мина орално .Но аз не си бях сложила сутринта глобулите и той ми взе секрет , че алтернативата беше да и я вземе акушерката след  няколко дни и тъй като ми знае проблемите не искаше да рискува ! Микробиологията ми излезе чиста !  Peace

Супер мерси! Че аз слагам вагинално зарафи шийката, прогестерона създавал естествен серклаж, че аз нямам, и имам някакво течение и ще искам микробиология но не искам да го спирам сама толкова дни, ще испия утрогестана деня преди прегледа и това е Wink

# 613
В коя седмица си Ради. Моята зълва беше към 7-8 месец беше ходила при една лекарка Ели Илиева (Пловдив) и тя и беше наговорила че имала някаква инфекция и че трябва да и направи промивка. Направи и и зълва ми вечерта прокърви доста от отлепена плацента, не знам дали не е било случайно точно след тази процедура или е имало да става. Слава Богу всичко беше наред и имам прекрасна племенница. От друга страно на мен преди серклажа също ми правиха промивка, но не знам колко навътре. Допитай се и до друг лекар ако имаш възможност. А микробиология правила ли си?

3 месец съм започвам 4

# 614
И аз не съм чувала до сега за това.. Thinking Сигурна ли си,че си разбрала правилно
Да много ясно чух доктора че каза за почистване на влагалището четох за него в интернет но нещо ме плаши има много рискове и за мен и за бебето
Аз пък информация за подобна процедура не открих. Напротив, множество интервюта на лекари, които обясняват как интимни душове и други инвазивни почиствания на влагалището могат да доведат до бактериоза и проблеми.
Какъв е този доктор, който ще подложи теб и бебето на риск? На мен това ми звучи престъпно направо. Кое налага подобна процедура? Никога не бих отишла повторно на лекар, който не ми е обяснил какво и защо ще ми прави. Разпитваш подробно лекаря за всичко. Не бих си и помислила при нормално протичаща бременност да застраша живота не детето си с ненужна процедура.
Какво представляват Вагиналните Промивки (Влагалищни Промивки)
Вагиналните промивки представляват вътрешно (интравагинално) почистване с течен разтвор. Важно е първо да се изясни разговорната терминология, хората под влагалишни промивки имат в предвид вагиналните промивки или вагинален душ т.е това е едно и също нещо.

За и против Вагиналните Промивкивагинални или влагалищни промивки
Мненията относно този метод и дали трябва да се практикува са противоречиви. Жените твърдят че промивките са необходими за добра полова хигиена. Жените изтъкват различни мотивите за вагинална промивка, като почистване на влагалището след менструация, след полов акт, за лечение на вагинален сърбеж и по рядко се правят за предпазване от бременност. Влагалището има свойствата само да подържа нормална вагинална флора и самите влагалищни промивки трябва да се правят само и единствено по съвет на вашия лекар, или така казано организма има самопочистваща функция.

Здравни последици от Вагинални промивки
Самите влагалищни промивки могат да доведат до възпаление на тазобедрената става, бактериална вагиноза, рак на маточната шийка (най-често срещаното раково образувание при жените в света), ниско тегло на плода, преждевременно раждане, болести предавани по полов път, вулвовагинална кандидоза и безплодие.  Промивките могат да доведат до възпаление и съответно на течение, като нарушават нормалното равновесие на организъма. Вагинални промивки след полово сношение са напълно излишни за отстраняване на еякулата на мъжа, тъй като само до няколко часа след това влагалището възстановява нормалната среда в организма. При бяло течение не се препоръчват промивките, те са по скоро опасни отколкото полезни. Посъветвайте се с вашия лекар, които може да ви изпише свещички или таблетки за това. Един голям мит е че за предпазване от забременяване при жените трябва да се правят влагалищни промивки. Те почти не оказват ефект и не предотвратяват забременяването.

След всичко прочетено, всяка жена сама ще реши как да постъпи от тук нататък и дали да практикува влагалищни промивки или вагинален душ. Ако имате някакви опасения не се притеснявайте да се свържете с вашият лека

Вижте Още от Bremennost.bg http://bremennost.bg/vaginalni-promivki.html#ixzz3SeDjCH7C

Общи условия

Активация на акаунт