Късно отвикване от биберон

• 15 412
  • 92
  •   1
Отговори
# 15
Дъщеря ми е на 2,8 години и още търси биберона. Немислимо е да заспи без него, понякога и през деня се сеща. Рязахме го, солихме го, крихме го, докато една нощ не оплака света безспир до 4 сутринта и ходихме по спешност за нов биберон. Лошото е че още не говори и не разбира, така че ми е трудно да и обясня стандартните неща - че е голяма, че някой е откраднал бибата, че е дадена на някое бебе и т.н. Изпада в истерия, докато не се даде ''бибиона''.

# 16
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
като му избиха всички зъби (18м.) и скрих биберона.
не го търсеше, но искаше да си лягам до него, за да заспи...
преди това, докато му избиваха зъбите беше ужас, все с биберона в устата, но явно го е боляло и му беше нужен да се успокоява... Rolling Eyes

Julia, как така не разбира? моето дете е няколко месеца по-голямо от твоето и разбира... newsm78

# 17
Може би се развива по-бавно? Може би се инати, може да са ментални дефицити? След 3-годишна възраст ще почнем изследвания наново и се надяваме да добием яснота.

# 18
Защо ще чакате тригодишна възраст?

# 19
Защото минахме през всички  доктори и ни казаха, че не могат да поставят диагноза, прекалено малка е и не проявява отчетливо симптоми за което и да било състояние. Дори в момента психоложката в яслата казва, че е добре, адекватна с децата, че имало и други нейни връстници да не говорят и разбират и се учудва защо е с диагноза СОП и с направление от ЛКК за ясла. Всеки лекар с неговото си мнение. Но нека не разводнявам темата.

# 20
Ясно, разбирам.

# 21
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Може би се развива по-бавно? Може би се инати, може да са ментални дефицити? След 3-годишна възраст ще почнем изследвания наново и се надяваме да добием яснота.

дано получите яснота.
съседчето ни с е Даун синдром, 5 седмици по-малко от сина ми.
според мен разбира всичко. говори много малко (мама, не, звуците, които издават животните, такива неща), но разбира всичко.
дразня се, че често подценяват детето и казват, че не разбира... Rolling Eyes

# 22
  • София
Махна я почти на 2 сам.Беше ми писнало от хора ,умилявайки се от детето и постоянно питащи защо  е с тая биба в устата и  колко е голям.Аз реших да не го насилвам ,когато тогава.                         Julia_21   препоръчвам ти ако детето има желание да рисува да я насърчавате,аз работех с  деца съсъ специални потребности.На този етап единствено игри и главно рисуване са доста добри от каквото и друго.Без да натрапвам мнението си просто да опитате.  bouquet

# 23
  • Sofia
И на мен ми беше дошло до гуша да обяснявам на всички от собствената им баба до разни непознати защо е с биба. Един ден ми прекипя канчето и им се сопнах няколко пъти. Е, спряха да питат. Аман от възпитатели!

# 24
midnightStar , рисуват в градината, вкъщи също драска - и на листче и на магнитна дъсчица Hug

# 25
  • София
Нищо ,нищо събирай рисунките,те много издават за детето.на този етап е това,което би могло да се работи,мъничка е душицата.Сред децата е хубаво ще имате успех и надявам се проблема ще се минимализира. Hug

# 26
Във същност, ''рисунка'' няма, само драска и отвреме на време ме кара аз да и рисувам нещо, а тя да го познава. Притеснява ме, че на едно друго детенце, което са му открили лека форма на аутизъм показва същите проявления, като моето - не говори, но помни мелодии на песни и може да предугади всеки следващ тон, строи големи кулички с подръчни средства, но той напоследък е самостоятелен поне за тоалетна - ние и там сме до никъде. Единственото, което ме окуражава е, че казват че има ''хитър'' поглед и доста интензивен очен контакт, силно се надявам да се разминем с най-притеснителните подозрения.

# 27
  • София
не бой се моя син е на 3,4 още е с памперс  не може да оцветява във оградената зона на листа а драска черти от горе до долу.Има любопитство от нейна страна чудесно окуражавай търпеливо и бавно,щом има велание да й рисуваш не спирай,но как да кажа занимателно и не нетрапващо за детето-дано ме поразбираш Grinning.Наблюдавай погледа,понякога той казва повече от думите.  bouquet

# 28
Ще се борим, благодаря за съветите Hug

# 29
  • Sofia
Не знам защо трябва да се тормозят деца, да се "търпи" рев и истерия и да се изтъква като основен проблем майчините нерви. Тези биберони децата не са ги намерили случайно, не са ги взели доброволно от масата и са си казали- дай да посмуча малко. Дали сте ги вие - майките, за да успокоите детето. Сега обаче успокоението решавате, че вече не му е нужно и очаквате то да страда, защото сте решили, че тъкмо му дошло времето да я махнете. Моето дете не е било пристрастено, започнах постепенно да го ограничавам през деня, навън, но без да е имало драми. Но си заспиваше с нея до 3,3 г. Нищо му няма да зъбите.

Общи условия

Активация на акаунт