Интимността по време на бременност и след това ?

• 11 306
  • 57
  •   1
Отговори
# 30
от 2 месеца не сме има ли проблеми ,а и има и други начини,но никои не ме разбира.
Аз също имах период в който се сърдех на мъжа ми и си мислех ,че не ме иска вече,дали ме обича,дали го отблъсквам ,като го питах той се дразнеше и общо взето не ставаше по-добре...
Като се върна назад си мисля ,че по-скоро проблема е бил в главата ми ,а не в него...
Аз нямам забрана,но мисля че е съвсем нормално мъжете да се отдръпват леко в този пероид,а ние го приемаме много навътре.И като спрях да го мисля -''иска ли ме-не ме ли иска'' всичко се оправи.
Без да искам въобще да те обидя-мислиш ли че бъркаш липсата на нежност,близост и ласки с липсата на секса?При мен до някъде беше така,просто имах нужда от подкрепа,гушкане и да знам ,че още ме обича и харесва.
Е гушкането си е гушкане ,секса си е секс  Joy Joy но все пак е по-добре от нищо...  Hug
Здравейте,включвам се и аз на тази тема,защото се чудя на кого и какво да кажа за този мой/наш проблем ,а ми е болно и мъчно ,и не е само поради хормони или от бременността ...А съм едва в 3-началото на 4ти месец и за съжаление сексът с мъжа до мен ..някак се промени и май е по4ти на изчезване ,преди от 2-3 пъти седмично сега ако се случи и веднъж в седм-та ще е чудо Sad нямахме проблеми досега с това ,нито имам забрана от лекар ,нито се чувствам пък зле вече ...просто незнам какво става и с него, и с мен... лягаме си заедно ,спим в една стая ,в едно легло ,но на различни страни ..и всеки сам Sad и това ми е най-гадно и заспивам вместо спокоийна и удовлетворена с едни мрачни и тревожни мисли и с плач дори ... и ако евентуално ме усети или чуе какво ми е ..само ме прегръща и ..пита какво ми е ??? та нима не сеща сам...? и да се опитвам да му намекна не става ..исках сам да се досети какво ми липсва и 4е се чувствам самотна и че дори вече не ме желае .... И се плаша и се чудя какво ще следва до края на бременността ...и как да си помогна сама и на нас 2мата ... искам да си имаме предишните отношения помежду си ,а бебето да не променя това (поне не засега ) ...да се радваме на всеки момент и да го 4акаме с нетърпение ...но и да живеем като 2ма млади и щастливи хора заедно ,а не като отчаяни съпрузи (каквито не сме все още ако мога така да кажа ....)   Thinking Не зная в кой е вината -той казва 4е е моя ...а аз кавам че и той се е променил и отдръпнал от мен и не ме разбира и подкрепя ,а това най много ми е нужно сега ..нали мами ? ..дайте мнение или съвет ако може ....

# 31
Емилия, мъжа ти не е медиум. Колкото и да не ни се вярва, на мъжете трябва да им се говори в прав текст. Сам да се сетел какво ти е....Че той може да си мисли, че си тъжна и не ти е до секс и да си трае човека. Говори и ясно му кажи какво искаш и как се чувстваш. Можеш да го споделиш с нас, които сме абсолютно непознати, а пред най-близкия си човек мълчиш. Вместо да чакаш да го осени прозрение, слагай картите на масата Wink

# 32
Здравейте,
много поддържам тезата, че е нужно да се изразяваме. Гледам сега как расте дъщеря ми. Тя проявява този синдром на принцеса. Вкисва се и ние трябва да пърхаме около нея и да се сетим сами какво й е. Но тя се сърди все за нещо, понякога си мисля че забравя за какво се е разсърдила първоначално. Затова я окуражавам да си казва. Най-важното нещо, за общуването е разменянето на мислите. Ние наистина не можем да четем взаимните си мисли, особено ако те са отбранителни и агресивни. Когато човек е в хармония със себе си и с партньора си, те успяват да отгатнат мислите и желанията си. Но в афектирано състояние, защитата е силна и човек излъчва агресивни ниски вълни. Тогава е по-трудно преодолима енергийната бариера. Затова най-добре за всички е просто да си кажем какво ни е. Дори и да е трудно, дори и да заболи първоначално, когато се изразим, ние самите се освобождаваме.
Когато бях бременна, точно заради хормоните, много ми се правеше секс. Имах огромно желание. Друг е въпроса, че заспивах в 8 часа всяка вечер и обикновено не дочаквах до хубавия момент, но все пак си намирахме начините.
Сексът по време на бременност е необходимост, защото той дава на тялото възможност да регулира хормоналния баланс. Знаем, че хормоните ни подлудяват в този период. Затова сексът е като балансьор. Дава на бъдещата мама така нужните й нежност, внимание, любов, удоволствие и радост. Щастливата мама, ражда щастливи бебета.
Надявам се всички бременни жени да са така - да са спокойни, ведри и в смирено очакване на голямото прекрасно събитие.
Поздрав!

# 33
  • Драгоман
  Емилия, кажи на мъжа си какво те мъчи без много да ужърташ и... той ще те разбере Simple Smile Поне аз така правя!!! Случвало се е и аз да се чудя по същия жърпос като тебе, само че месеци след раждането  Sad Той някак се отчужди, правехме секс по веднъж, най-много 2 пъти в седмицата ( а преди раждането всеки ден или през ден). Аз започнах да се чувствам изнервена, нежелана, грозна дори  Shocked И проблемът назряваше, докато веднъж нещо се сдърпахме и на мен ми преля чашата и си избълвах цялата горчилка в сълзи и въпроси  #Cussing out  Казах си какво ми тежи, какво искам, питах го защо не ме желае, защо не иска секс от мене и т.н. Неговият отговор беше "Доста се изморявам, а ти си много изнервена  и уморена заради бебето напоследък и не намирам подходящия момент". Оттогава започнахме да се стараем и двамата и нещата се оправиха. Вече когато нещо ми тежи, отивам до него и му казвам " Искам нещо да те питам/кажа...." и се разбираме много по-бързо и лесно, отколкото да чакам той да се сети, и за него така е по-леко  Simple Smile Мъжете не са от най-досетливите същества все пак  Mr. Green

# 34
  • Някъде по Дунава
По време на бременноста правихме секс както обикновено,имах лека бременост,само последния месец не сме.А след като родих чак след 2месеца защото имах 4шева и доста време лохии.

# 35
 ooooh! аз бях с една несполучлива бременност преди да забременея с нашият син и бяхме много внимателни и щом разбрахме, че съм бременна спряхме всякакви контакти.
Говорихме с доктора и ни препоръча да изчакаме до 4тия месец, но след това имаше проблеми /ранни контракции в края на 4ти месец/ и интимността ни до края на бременността ми беше абсолютно забранена.
20дена преди да родя мъжа ми замина на мисия в Афганистан и се върна когато сина ни беше вече на 5месеца.
Общо взето 1 година на сух режим и двамата /надявам се/ Laughing Но после сме нямали проблеми и сега всичко е както беше като бяхме гаджета Blush
Е, разбира се когато имаме възможност, което не е толкова често, но си намираме нашите моменти.

# 36

Сексът по време на бременност е необходимост, защото той дава на тялото възможност да регулира хормоналния баланс. Знаем, че хормоните ни подлудяват в този период. Затова сексът е като балансьор. Дава на бъдещата мама така нужните й нежност, внимание, любов, удоволствие и радост. Щастливата мама, ражда щастливи бебета.
Надявам се всички бременни жени да са така - да са спокойни, ведри и в смирено очакване на голямото прекрасно събитие.
Поздрав!
Ето тези думи са казани точно на място и бих ги цитирала дума по дума на човека до мен или да му ги покажа по скоро ,за6тото той явно не го разбира... А моми4ета ,не си мислете че аз не съм говорила въобще с него , напротив но не в прав текст ''Искам това'' а итои знае мн.добре .... но явно трябва да ми прелее и на мен чашата и да му излея някоя ве4ер всичко, което ме мъчи и той да ми влезе в положението ,както и аз в неговото ..не само той се изморява от работата ,аз съ6то..и заспиваме мн.често в 8-9 ве4ерта ... но се надявам това да е временно и да се подобрят не6тата в близката седмици -2 ... и да не се обвиняваме взаимно де (а това го правим май най добре) да търсим при4ините..а не решението Simple Smile пак ще пиша и благодаря за мненията  Simple Smile

# 37
Примирих се с липсата на секс и явно така ще е до края,беше някакъв момент на слабост ,но за сега отмина  Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 38
Забравила съм да допълня нещо много важно и мотивиращо за мъжете.
След като бебето се роди, времето за секс някак свършва. Става трудно да се откъснат тези толкова ценни минутки. Вече няма спокойствие, но пък има бебе и то расте и като расте, става любопитно и се вре навсякъде. и става още по-трудно. не че искам да плаша някого. Казвам си истината. Сега съм с две деца и времето за секс е много ограничено и зависи от бабите да вземат внуците някоя вечер, за да можем да си спомним, че и ние сме хора и се обичаме.
Затова използвайте бременността - това е последния период, когато можете да правите секс без никой да ви притеснява. По-бременни няма да станете. Не са нужни презервативи и пазене, което е страхотно и за двамата партньора.
Освен това на бебетата им харесват вибрациите. Ако сте пробвали да пеете или да идете на концерт с коремче, сигурно сте усещали как бебенцето притихва. Същото е и при оргазъм - то се кротва и му е хубаво, когато и на мама й е хубаво.
За още повече удоволствие, един масаж е винаги добре дошъл.

# 39
Забравила съм да допълня нещо много важно и мотивиращо за мъжете.
След като бебето се роди, времето за секс някак свършва. Става трудно да се откъснат тези толкова ценни минутки. Вече няма спокойствие, но пък има бебе и то расте и като расте, става любопитно и се вре навсякъде. и става още по-трудно. не че искам да плаша някого. Казвам си истината. Сега съм с две деца и времето за секс е много ограничено и зависи от бабите да вземат внуците някоя вечер, за да можем да си спомним, че и ние сме хора и се обичаме.
Затова използвайте бременността - това е последния период, когато можете да правите секс без никой да ви притеснява. По-бременни няма да станете. Не са нужни презервативи и пазене, което е страхотно и за двамата партньора.
Освен това на бебетата им харесват вибрациите. Ако сте пробвали да пеете или да идете на концерт с коремче, сигурно сте усещали как бебенцето притихва. Същото е и при оргазъм - то се кротва и му е хубаво, когато и на мама й е хубаво.
За още повече удоволствие, един масаж е винаги добре дошъл.

де да можеше всички мъже да го осъзная ,че е така   Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning

# 40
Ох, някои така и не разбраха, че секса по време на бременност може и да доведе до проблеми  Peace

Аз пък не съм на мнение, че след като се роди детето няма време за секс, имам едно дете, сега съм бременна на финалната права с второ. Живеем сами с ММ, баби на близо няма, защото не живеем в БГ и никога, ама никога не сме се ограничавали. След първото дете си правехме секс по 4 пъти седмично, сега с второто докато влезнем в кондиция ще е по-рядко, после пак ще се нормализират нещата  Peace

# 41
  • София
По време на бременността както и преди това,всеки ден.Месец след раждането възобновихме.Ако има как всеки ден,ако не когато има възможност.

# 42
Аз да ви кажа честно нямах проблемна бременност до 5 месец някъде бях в чужбина след като се върнах въпреки това че ме нямаше 2 месеца ние правихме секс 4-5 пъти и край това беше а преди това още 2 месеца 1 месец разделени и около 15 дена нищо не бяхме правили,но и не знаехме че съм бременна.И мен ме гризеше съвестта защо не иска да правим нищо и взех да се вкарвам във филми от рода дали не ми изневерява дали пък не съм много дебела и тн.Не че толкова много ми се правеше изобщо даже нямах желания но просто ме дразнеше това че той не проявява интерес.В 8ми месец сам изяви желание и пак започнахме но много ме болеше имах чувството че се е свила и не може да се отпусне(не изпитах никакво удоволствие)докато не отидох на лекар и не се оказа че имам гъбички явно от това ме е боляло толкова.Вече 10 дена съм на свещички и остават още 4 но пък и термина наближава така че вероятно след раждането вече пак.Не се притеснявай за тия неща всичко е психика повечето мъже ги е страх мислят си че ще наранят бебето и тн.което е грешно но върви им обяснявай ще отмине този период и сам ще си поиска.Но до колкото видях от написаното ти си в рискова бременност и лекаря не ти е препоръчал да правиш секс а в такъв случай трябва да внимаваш и да се пазиш никой не умрял без секс но не се знае какви последствия може да донесе една такава твоя прищявка може да бъде опасна за плода.Така че стискай зъби а и колко му е и сама да се оправиш  Laughing малко брутално звучи но много хора го правят няма нищо лошо в това а пък е и по безопасно знаеш че няма вероятност да ти лепнат някой микроб  Wink Лека бременност ти пожелавам и леко и успешно раждане.

# 43
Без да се заяждам, но поста ти не може да се прочете. Няма препинателни знаци  и се губи нишката. Нищо  не разбрах.  Peace

# 44
до  канарска-маймунка
До какви проблеми може да доведе сексът по време на бременност?
Наблюдаващият лекар би могъл да изрази притеснения някакви, ако прецени, особено в последните дни.
При здрави жени с нормална бременност не знам до какви усложнения може да доведе сексът? За почитателите на по-екстремни сексуални практики, вероятно е препоръчително да ги преустановят по време на бременността. Иначе каквото кара жената да се чувства добре е чудесно. Сетивата са изострени, инстинктите са поели изцяло контрола над процеса. От нас се иска само да не пречим. Всяка параноя е излишна. Разбира се, изборът е личен и неприкосновен. Не налагам мнение.

Общи условия

Активация на акаунт