Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Колко често правите секс по време на бременност и след раждането на бебето?
Какви са причините за липсата на сексуални контакти по време на бременност и след раждането?
Как да се справим с липсата на интимност по време на бременност и след раждането?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Колко често правите секс по време на бременност и след раждането на бебето?
Форумът предлага различни преживявания и перспективи от бъдещи и настоящи майки. Някои от тях споделят, че сексът по време на бременността е останал постоянен, докато други са изпитвали проблеми и ограничения, включително забрани от лекари. След раждането някои са възобновили сексуалния си живот след около 20-30 дни, докато други са изпитвали болка и дискомфорт, което е довело до разреждане на сексуалните контакти. Важно е да се отбележи, че много от участниците споделиха, че сексът след раждането се е възстановил и нормализирал с течение на времето, дори с по-голяма честота.
-
Какви са причините за липсата на сексуални контакти по време на бременност и след раждането?
Липсата на сексуални контакти по време на бременност и след раждането може да се дължи на различни фактори. Те включват медицински забрани, болка, дискомфорт, вътрешни шевове след раждането, умора, стрес, недоспиване и вътрешни конфликти в отношенията. Освен това някои участници съобщават, че липсата на секс може да бъде свързана със страхове и притеснения както от страна на бременната жена, така и от страна на партньора. От решаващо значение е да се насърчи комуникацията и разбирателството между партньорите за преодоляване на тези предизвикателства.
-
Как да се справим с липсата на интимност по време на бременност и след раждането?
За да се справите с липсата на интимност по време на бременност и след раждането, важно е да общувате открито с партньора си. Споделянето на вашите чувства, притеснения и нужди може да помогне за разбирателство и постигане на компромиси. Избягвайте самообвиненията и търсете подкрепа от партньора си. Можете също така да обмислите алтернативни начини за изразяване на близост и нежност по време на този период.

нямахме проблеми досега с това ,нито имам забрана от лекар ,нито се чувствам пък зле вече ...просто незнам какво става и с него, и с мен... лягаме си заедно ,спим в една стая ,в едно легло ,но на различни страни ..и всеки сам
Не зная в кой е вината -той казва 4е е моя ...а аз кавам че и той се е променил и отдръпнал от мен и не ме разбира и подкрепя ,а това най много ми е нужно сега ..нали мами ? ..дайте мнение или съвет ако може ....
Поне аз така правя!!! Случвало се е и аз да се чудя по същия жърпос като тебе, само че месеци след раждането
Казах си какво ми тежи, какво искам, питах го защо не ме желае, защо не иска секс от мене и т.н. Неговият отговор беше "Доста се изморявам, а ти си много изнервена и уморена заради бебето напоследък и не намирам подходящия момент". Оттогава започнахме да се стараем и двамата и нещата се оправиха. Вече когато нещо ми тежи, отивам до него и му казвам " Искам нещо да те питам/кажа...." и се разбираме много по-бързо и лесно, отколкото да чакам той да се сети, и за него така е по-леко
аз бях с една несполучлива бременност преди да забременея с нашият син и бяхме много внимателни и щом разбрахме, че съм бременна спряхме всякакви контакти.