Позитивното мислене????????

• 26 398
  • 376
  •   1
Отговори
# 360
Ами Негативна си е сложила и такъв ник, защо ли? Wink
Аз не бих си сложила например.
Защото не ми е такова мисленето.

# 361
  • Sofia
И моето също.  Grinning

# 362
  • София
Вихрогонче, съгласна съм с тебе   bouquet Но понякога наистина е трудно да запазиш оптимизма си, като ти се насъберат повечко негативни неща..., при мене по-скоро се получава някакъв вид апатия, но въпреки това се старая да си повтарям, че всичко ще се оправи и както се казва "всяко зло за добро" и че за всичко, което ми се случва си има причина. В интерес на истината при мене точно така се оказва...

# 363
Но да, доказано е, и на практика, и по научен, експериментален начин, че добрите мисли предизвикват добри чувства, постъпки и случки, а лошите - лоши такива.

Абе това с научните доказателства .....според мен си е от категория сензация.
Не може подобно нещо да бъде научно доказано. Всички така наречени научни доказателства в медицината и психологията са с много, много, много условности, относителности и вероятности.
Няма лечебен метод който да е напълно доказан, ...ако човек е приложил някакъв "научно" доказан метод на лечение с който не е могъл да си реши проблема примери много какво го топли това ""научно" доказателство?!

Аз лично кое е първото и кое е следствието относно мислите и чувствата не ги виждам по този начин нещата.
Не винаги мислите са водещи, в много от ситуациите водещо е по истинското и спонтанно - чувствата. Чувствата са спонтанна характеристика на личността в следствие на преживелищен опит, там не се напъваш и планираш  всичко ти идва от вътре, ...а сдухано ли ти е и не особено добре дори направо зле  и се опитваш полагаш усилия да мислиш позитивно то това не е точно позитивно мислене.
Човек ако се чувства зле в една две области или изобщо, трябва да бъде активен, без значение резултата от активноста.
Книгите и теориите са си книги и теории. Но Мисленето се променя трайно най вече след преживеличен опит, другото си е както е казано и по горе маскен бал......
Прави каквото трябва пък да става каквото ще, ....клишетата не винаги са лошо нещо...

Последна редакция: сб, 25 апр 2015, 18:03 от broadminded

# 364
  • София
Точно затова е добре човек да прочете въпросните научни статии, вместо журналистически преразкази с елемент на разсъждение или интерпретативни съчинения.

# 365
Просто не съм съгласна с твърдението, че мисли предизвикват зачестяване или оредяване на факти или събития. Това е магическо мислене, характерно е за деца и за хора с психични проблеми. Да вярваш например, че ако си позитивно настроен, няма да вали на сватбата ти. Няма как да управляваш климата. Нещо съвсем различно е да се настроиш, че дори и да вали, не е краят на света. Както и да е, порим водата на съвсем различни дълбочини.

# 366
  • София
Мже евентуално да повлияе дотолкова, че под напора на едни или други мисли да вземем едни или други решения, които да ни поведат до други събития, но пак свързани с нашите действия или бездействия. Но ей така, само да си мислим, и то да не/се случва нещо, което е независимо от нас, някак не става.

# 367
  • Costa Rica
Няма как да управляваш климата.
Има как. Това е магийка за начинаещи.

# 368
Позитивното мислене тласка хората към краен индивидуализъм и изолация

http://zadrugata.com/2014/11/28/%D0%BF%D0%BE%D0%B7 … sp;    

Какво мислите? Така ли е или не  newsm78 newsm78
Така е.
За това обичам да поливам със студен душ от мрачни мисли всеки заливащ ме с "щастиe"

# 369
  • Costa Rica

За това обичам да поливам със студен душ от мрачни мисли всеки заливащ ме с "щастиe"
Защо?
Не става въпрос за професионалните търговци на щастие. Ти самият какво получавш от подобни действия? С какво никът ти допринася за подобряването на живота ти? Как мивлияе подобен мироглед на хората край теб?

# 370

http://zadrugata.com/2014/11/28/%D0%BF%D0%BE%D0%B7 … sp;    

Какво мислите? Така ли е или не  newsm78 newsm78
Така е.

Ми то от отчаян човек какво да очакваш? Mr. Green

# 371
И аз съм съгласна със статията.
Под положително мислене разбирам да избягвам отрицателни мисли свързани с неща, които не са се случили.
Но намирам за психическо отклонение някой да мисли положително при смърт на близък човек примерно. Представям си все едно когато двамата ми дядовци и баба ми починаха, аз да седна да мисля положително и да се усмихвам.  #Crazy

# 372

http://zadrugata.com/2014/11/28/%D0%BF%D0%BE%D0%B7% … sp;    

Какво мислите? Така ли е или не  newsm78 newsm78
Така е.
Точно за това и аз гледам вече доста пренебрежително и дори с насмешка на израза "позитивно мислене". Най-малкото от позитивно мислене хората затънаха в дългове и се принудиха масово да идат на гурбет.

# 373
Да не можеш да си направиш сметката и да нямаш финансова култура каква връзка има с позитивното мислене?

# 374
Връзката е, че като харчиш много, демек живееш като богат човек, ще привлечеш парите към себе си.

Общи условия

Активация на акаунт