Проблеми с ученето, или какво знаем за дислексията! - 5

• 108 303
  • 757
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Може ли да чете първолачето?

Ами разбира се че не- в предучилищната (бяхме в училище а не в градина) много наблягаха на подготовката, но той чувствително изостана. Продължихме с уроците и през ваканцията, но напредъкът е малък- научаване на азбуката, като за някои букви все още ползва буквара за да види картинката и да се сети буквата. Понятията гласни и съгласни, не може да ги оправя, но мен това и не ме вълнува особено.
С математиката също не се справя особено- за да каже кое е числото което вижда, брои докато го стигне. Не успява да брои правилно до 20 (спрямо батко си е по- напред, баткото не се справяше и до 10). Като играе с деца на криеница брои на английски- по-лесно му е.

kalona , ще ви е тежка годината, но успех и на теб с нервите и на седмокласника!

# 271
rintinty,
а къде учи баткото , ако не е тайна и как се справя в момента с учебния материал?

# 272
  • Варна
Баткото е в Морската гимназия, спец. Корабни машини и механизми. В бившите техникуми бала за прием е нисък и те са подходящ избор за деца с такива проблеми. Като цяло нивото в класа не е високо и той не изостава спрямо останалите, а и започнаха със специалните предмети и той там няма грижи. Учебник в къщи не отваря, знанията му са от училище.
Само пустия АЕ никак не го "люби", а "вервайте ми" положих неимоверни усилия.

# 273
Чудесно, че сте намерили решение за детето.
Щом и специалните предмети му допадат и са му интересни-идеален избор Peace

В града ни започва курс по фотография, който отдавна чакам, за да го запиша, но предвид натовареността в 7 клас, май ще пропуснем възможността.Иначе струва 450 лв. от октомври до края на декември.

baby_neutral тайничко се надявам второто ми дете да няма такива проблеми, иначе обещавам да "хвана гората". Twisted Evil

# 274
  • Варна
kalona, ако детето има някакво странично занимание по интереси, то там то се чувства пълноценно и компенсира до някаква степен невъзможността му за изява на училищния фронт. Ако фотографията му е интересна, въпреки че ще е натоварен доста, моя съвет (непоискан  Embarassed) е да го запишеш.
А относно второто дете... и аз така, ама на! #2gunfire

# 275
 rintinty,
Всъщност не знам дали фотографията му е интересна, просто търся различни възможности...за изява и стимулиране на различни сетива.Мислих и за арт терапия, но не съм проучила достатъчно места.

Например със спорта-дълги години все го записвах някъде, но след 2,3, 4 ходене всичко приклчваше.
То футбол, карате, и т.н......
От миналата година , голям късмет, моя приятелка започна да води плуване и веднага го записах, с малко свито сърце.Но се оказа добро попадение.Освен,че дори пооформи тялото си за има няма година, много добре му се отразява и на психиката.

# 276
  • Майничка
Kalona, при моята щерка фотографията много помогна, особено за вписване в новото училище в 8 клас. Тя почна много устремно, след което нещата позатихнаха и сега се ограничава до щатен фотограф на мероприятия, но междувременно влезе в училищния клуб, почти веднага участва в изложба с неща, правени през 7 клас, а и някои снимки се продадоха много добре на един благотворителен търг, та самочувствието й доста се вдигна.

# 277
благодаря за съветите, но май ще го запиша след като приключи предстоящата учебна година.
Тъкмо за новото училище и той да блесне с нещо, че отсега прави чупки как нищо няма да погледне след 15.06.2016 г. Laughing

Гаргамелче преговорихте ли химията през лятото с голямата щерка?По спомени се сещам, че и се заканваше в края на 9 клас.

# 278
  • Майничка
О-о, даже на уроци тръгна - установих, че тази материя продължава да ми е тъмна Индия и просто не успявам да се справя, а половинката не е особено адекватен след 19,30 в тези жеги.
От другата седмица започва да преговаря интензивно по математика, а физиката... ще е мъка. Mr. Green
Да не си помислите, че го прави с желание, толкова културни мероприятия има от средата на август, че се чуди вечер кое да избере, ама и ние скръцнахме със зъби. Laughing

# 279
Бях решила през тази година някои разказвателни да останат на заден план, заради матурите, но ще си променя мнението.Гледам,че химията в 7 клас е основополагаща за по нататък, а и физиката и биологията.Май само "лабаво" на историята и географията.

По математика, с известни прекъсвания не е спрял да решава задачи, но формулите не може да ги научи.За момента примерно ги знае, но след няколко дни -забравя.А непрекъснато дъвчи едни и същи модели задачи ooooh!

Постоянно гледа да се скатае, само той нещастния учел през ваканцията...

# 280
  • Варна
Успешна година на всички ученици и по- малко нерви на техните родители! Peace

# 281
 Hug Чул те Господ!

Милите ни дечица, най-важното да са здрави, спокойни
 и щастливи.
Нас тежка година ни чака.   baby_neutral

# 282
  • Пловдив
Hug Чул те Господ!

Милите ни дечица, най-важното да са здрави, спокойни
 и щастливи.
Нас тежка година ни чака.   baby_neutral
И нас. Пети клас. Два дни ревах, днеспоне се сдържам.  Вижте какво открих http://www.obrazovanieto.bg/novini/uchenitsite-ot-vtori-i-treti- … -da-imat-otsenki/

# 283
Аз не открих какво ново са гласували. Сина ми сега е в 4 клас. Това лято и миналото посещава индивидуални занятия с учителката си докато тя беше на работа, т.е всеки ден около месец след приключване на училището. Отделно решиха, че ще получи качествена оценка и му връчиха бележника наред с отличниците което подейства отлично върху самочуствието му.

# 284
Здравейте, и аз се записвам сред нас. Дъщеря ми е в 3-ти клас и е с дислексия, не може да чете гладко, заменя една буква с друга. В голяма чуденка съм дали да я заведа на курса в Русе. Дали ще се справи само с помощта на логопед? Моля за някаква насока.

Общи условия

Активация на акаунт