Чудна Коледа се очертава с АПРИЛЧЕ в корем на мама - тема 8

• 26 155
  • 729
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
Дрехите ги пера в пералнята. С прах Тео бебе,течен. Не съм слагала омекотител, не ползвам и за нашите дрехи. Гладих до към 6-тия месец

# 166
Също пера в пералнята. Ползвам бебешки и/или био прахове без ароматизатори. Омекотител не ползвам и за нашите дрехи, но за бебе е съвсем неуместен, предвид, че са доста химични и ароматизирани. Не съм гладила въобще, не планирам и за следващото бебе да гладя. Не купувам дрехи с якички и т.н., които да изискват гладене.

# 167
И аз прах с Тео бебе, течен, без омекотители в началото...сега вече му слагам да мирише на още по хубаво  Simple Smile Но за мен е още рано да се перат дрешките тъй като има още половин бременност  Peace Аз прах мисля, че 2 седмици преди да родя всичко да ми е свежо, а и да не взема да родя преди термин и да остане без прани дрешки  hahaha

Имената не исках да ги избираме, така че да са кръстени на някого...искам на мен/нас да ни хареса/като предлагах някое име или ММ, веднага си представях как малкото човече тича и прави бели и дали му отива като му викам по име  hahaha / И сега пак така ще процедирам с момичето  Blush

Ииии честит ми 5 лунарен месец - остава още толкова докато дойде новата звезда в семейството ни  family

Последна редакция: ср, 10 дек 2014, 11:17 от sisi_fashion

# 168
добро утро,момичета  food010снощи бяхме на гости и затова чак сега ще се отчета за посещението в щерев за откриването на родилното.бяхме записани в третата група и естествено,не хванахме нищо от официалната част!но разни фирми бяха осигурили подаръци за всички.сдобихме се с едно шише,лигавниче несесери с тестери на готини козметики,мокри кърпи и най-се зарадвах на голям пакет памперси.имаше и томбола,помпа за кърма,чанта,диск с йога за бременни и комплект за отпечатък за бебе.е.ние нищо не спечелихме Joyне спечелихме и голямата награда от томболата за всички групи-безплатен пакет раждане в клиниката!а колко добре щеше да ни дойде!не,че съм се надявала,аз никога нищо не печеля от такива мероприятия.иначе разходката малко ме разочарова.не ни показаха залите за операци,предродилна и реанимация,защото сме били много хора.то са си прави,де,ама на мен ми се щеше да надзърна......казаха,че който много държи,може да се уговори предварително за някой ден и ще получи индивидуална разходка.иначе видяхме стаите,много са хубави.по 2 легла са.има и вариянт за единични и за апартамент с придружител.естествено с доплащане.казаха,че бебетата са при майките през цялото време,освен ако те не пожелаят някой да ги вземе наприммер за през нощта.и много ме изненада факта,че носят бебетата в интензивното след секцио!на мен това ми се видя много важно заради кърмрнето.както обясниха,много държали да не се прекъсва връзката с майката в първите часове след раждането.иначе позволяват присъствие на таткото или друг по време на раждането.посещения са разрешени,дори в реанимацията Shocked.съобразявали се ако някой иска да не се захранва детето с АМ и т.н.като цяло беше полезна информация.доволна съм,че отидохме!извинявам се за дъъългия пост.

# 169
Тиквичке, да спечелиш от лотарията на раждането две здравички прекрасни момченца ти желая от сърце!  bouquet  Благодаря ти за "отчета", на мен ми беше полезен   bouquet

# 170
благодаря,СМЕХОРАНИ!това ще ми е напълно достатъчно. Hug

# 171
  • Бургас
Тивичке, защо се изненадваш,че има посещения и в реанимацията? В държавната болница,в която ще раждам също има. Не е когато ти искаш,де, но е в часовете от 17-18.

# 172
Да се запиша и аз на 12 стр. Shocked страхотна е новата темичка!Може да ми сложете и на мен вече  stork-girl потвърдиха ни вчера на ФМ  Simple Smile

# 173
Didolino, много ти благодаря за инфото!

# 174
  • София
Здравейте Simple Smile
За болките в корема, ниско долу аз също имам такива вече цял месец  Whistling Пия магнезии и но-шпа, но болките не спират. Е аз съм свела движението до минимум и значително понамаляха, но като тръгна да вървя си ме наболва (не са толкова остри болките, като в началото, но ги има). Ще видим какво ще каже док....
Прането С бъдещия батко перях със Сано бебе и гладих само първия месец. Сега може би ще пробвам Тео бебе, но не съм го мислила още, има време Simple Smile

# 175
Didolino, много ти благодаря за инфото!

Hug, няма защо.

# 176
аааа,още нещо за щерев,забравих!много ми хареса залата за изписване.обзаведена е почти като в домашна обстановка,събира 12-13 човека.идеята е там лекаря да предаде бебетата на таткото,да се направят снимки с родата и най-хубавото-може да се организира почерпка за близките и после кой от където е!така хем всички са видели бебето и майката,хем са се почерпили за тяхно здраве,хем после родилката си се прибира на спокойствие вкъщи с бебчо и таткото,без цяла сюрия народ да напълни къщата и да се почне едно ядене и пиене до вечерта и страшен хаос и притеснение за младите родители.

# 177
ДА ,определено това е плюс ,който за съжаление го няма въвведен в повечето болници.Аз също бих искала така да протече изписването ,и без това си е стрес за младите родители ,какво остана цялата рода да се изсипе в стаята ми и само да се вторачват в мъника  Laughing

# 178
  • София
Пера с детски течен препарат, различни марки съм ползвала - Персил, Бочко, Тео Бебе и др. Омекотител не слагам, за да не добавям още химия.
Гладя винаги дрехите на детето, все още.

За изписването - ние и не планираме много роднини, най-много бабите да дойдат и сестра ми. Но те са съобразителни и не очакват почерпки вкъщи точно в този ден. Първия път като ме изписаха бях толкова притеснена, че не ми е било до никакви гости. Даже майка ми ми направи после забележка колко дръпнато съм се държала със свекърите. Те видяха бебето за 15-20 мин и си тръгнаха.

# 179
  • София
Първо перях с Тео бебе, обаче за петна от ако почти не вършеше работа, трябваше да ги търкам на ръка, после минах на Персил сензитив. Омекотител има бебешки на чико, аз не съм ползвала. Гладех всичко до шестия месец, след това само дрешките, които имат нужда. То може ли госпожица с омачкана рокля... шегувам се де. Принципно след 6 месец не се препоръчва да се стерилизира и дезинфекцира толкова, да свикват с бацилите. Sunglasses

На изписването удостоих роднините с честта само пред родилното и то най-близките, после кой откъдето е... Само майка ми пуснах у нас. Ама те си ме знаят.

Общи условия

Активация на акаунт