Чудна Коледа се очертава с АПРИЛЧЕ в корем на мама - тема 8

• 26 175
  • 729
  •   1
Отговори
# 180
Бих искала да съм обърна към вече родилите мами ,имаше ли болка когато бяхте започнали да кърмите, защото мои близки ,наскоро родили ми описват болката така ,сякаш е по -голяма от самото раждане ?

# 181
Когато всичко е нормално с кърменето болка не трябва да има, или  имат проблем в засукването на бебето или позата им не е правилна, аз кърмих 1 г. 10 м и болка не съм имала....но при първите си неуверени опити поисках помощ от консултант и се справих.
Нека се обърнат за помощ към консултант по кърмене от ЛЛЛ или От националната асоциация подкрепа за кърменето.

# 182
Когато всичко е нормално с кърменето болка не трябва да има, или  имат проблем в засукването на бебето или позата им не е правилна, аз кърмих 1 г. 10 м и болка не съм имала....но при първите си неуверени опити поисках помощ от консултант и се справих.
Нека се обърнат за помощ към консултант по кърмене от ЛЛЛ или От националната асоциация подкрепа за кърменето.
да аз също съм на мнение ,че това е естествен процес ,който не би трябвало да бъде болезнен освен ако няма някакъв проблем .

# 183
  • София
А ако минават през сушилнята има ли нужда от гладене? Че хайде разбирам за навън дрешките да са изгладени, ама пижамки бодита и подобни има ли нужда? Гладенето с цел унищожаване на бацили ли е? Благодаря много за отговорите за прането  Hug  bouquet

tikvi4kata Благодаря че разказа. Аз ще се запиша ако има място за следващия месец. Хубаво е че има хубава зала за изписване, интересува ме дали има и фотограф?  newsm78 Иначе за изписването ако успеят нашите на време да дойдат ще е чудесно че са в друга държава, искам свекрите, деверите съмнявам се да изявят желание, брат ми и снахата ми, кумовете канят ли се? Че са ни много близки, ма що пък не 10 човека множко ли е  Joy   newsm78

# 184
  • София
При мен болка имаше, защото в началото детето ядеше дъъълго и ми се разраниха гърдите. Но отмина след няколко седмици. Не беше от неправилна захапка. Просто всеки ден по n на брой часа, когато зърната ми бяха в устата на бебето, е нормално да се разранят.
Скрит текст:
Болеше и виках даже Laughing, ама чак пък повече от раждането. Но удовлетворението надделяваше над болката

# 185
а за това разраняване какво използваше ,някакъв мехлем или компреси ?

# 186
  • Бургас
На изписването на каката бяха -моите родители,свекърва ми,кумовете и един приятел, който снимаше. Това беше в болницата. В къщи не са идвали. Само свекърва ми,която ме посрещна с питка и моите родители. Но те са от друг град и спаха в къщи. Не сме опъвали маси и подобни.За сегашното е рано да мисля,но например кумовете ни се разведоха, свекърва ми -за там няма да коментирам,но не е сигурна и тя. Но пък имаме кумци. Да се роди живо и здраво пък другото ще го мисля.

# 187
  • София
За болката при кърмене - в началото имах от разраняване от продължително сучене (хем ми казваха да не я държа много, но аз не слушах) и то много ме болеше - спасих се със силиконови зърна и после кърмих успешно дълго време.
За прането - перях с Тео Бебе и Бочко, без омекотител. Гладих всички дрехи в началото, но не си спомням до кога.
На изписването и преди и сега ще бъдат свекърите, майка ми, кумата и още две приятелки + сестра ми (предния път не беше в града). Нямам против да са повече хора, но зависи от болницата ...в Шейново изписват на конвейр (аз като раждах имаше по 15 родени на ден) и няма време нито място за стоене и почерпки. Иначе в Щерев добре са го измислили и много удобно.
После вкъщи останаха свекърите да спят, защото са от друг град и после си тръгнаха. И този път сигурно ще е така. После си оставаме сами четиримата и си се гледаме (15 дни ще има отпуск ММ за бащинство). Предния път нямаше възможност да ползва тези дни и за две седмици майка ми беше вкъщи. Общо взето тя готвеше и чистеше - всичко около бебето сме правили сами с ММ от самото начало.

# 188
  • София
Veryy s, има специални мехлеми - Лансинох (без отмиване), Гармастан (с отмиване), имаше и на Авент май, вероятно и други. Същата работа вършат и няколко капки кърма върху разраненото място, оставени да изсъхнат на въздух (т.е.не слагаш сутиен или дреха, докато засъхне кърмата). Може и силиконови зърна/протектори, докато позаздравее, както е писала estelitka.

Маце, за мен гладенето за бебето е първо за дезинфекция, а после за естетика. Не знам сушилните дезинфекцират ли в този смисъл. Ние имаме, но почти не я ползвам. Принципно не обичам да гладя, но с бебешките дрешки ми е приятно:)

Последна редакция: ср, 10 дек 2014, 15:17 от Мohita

# 189
За кърменето и разраняването на зърната, което при мен се получи в лека степен и то само в началото, ползвах кремчето Лансинох и съм доволна. За капката кърма върху зърното също бях пробвала, но то като изсъхне ми ставаше едно такова лепкаво и дори сутиенът залепваше върху зърното, та ставаше по-зле с отлепянето.  А относно болката при кърменето - далеч е от болката при раждането - имам предвид нормалното, защото секцио не съм раждала.
За гладенето - за дезинфекция основно се прави. Аз гладех всичко на бъдещия батко, без чорапите  Simple Smile,  до около 1 годинка. Перях с Тео бебе и ползвах бебешки омекотител, но от кога вече не помня.
П.П. Явно вече паметта ми не е това, което беше някога!

# 190
  • Под кленовите дървета
Момичета, дезинфекция се прави на 100 градуса температура, с ютията нищо не дензифекцирате Laughing За да са изцяло стерилни, означава да се изперат на 90 градуса, да се извадят със стерилни щипци, да се поставят в стерилна кутия, после в стерилно гардеробче и да се пипат само с ръкавици. На лекциите не ви ли обясняват това? На нас поне навремето ни го обясняваха няколко акушерки.
Глади се за да няма големи, твърди гънки, които могат да наранят бебешката кожа. Аз гладих до 40 ден, после не. Сега няма да гладя, имам сушилня. Имам приятелки, които спокойно си отгледаха бебетата без гладене и стерелизатори даже.

За прането и ние бяхме на Сано, после Тео Бебе. Омекотител не ползвам по принцип, много химия ми е.

За кърменето - ами не е нормално да има болка. Сега поне има консултанти на ЛЛЛ, може да се допитате до тях.

За изписването - спестете си главоболията. Мама, тати и аз, родата по кафенце и дим да ги няма.

# 191
  • София
Е, третата степен на ютията е поне 200 градуса Peace

# 192
  • Под кленовите дървета
Не стопяваш ли нещо така? и после как ги запазваш стерилни, като ги сложиш в гардероба или ги хванеш с ръка?

Ето темичка тук, който иска да види мнения. Някои гладят, някои не. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=492517.15;topicrefid=20

# 193
  • София
Стерилни е леко пресилено, но все някакъв дезинфекциращ ефект има.
Аз лично много обичам как мирише на гладени дрехи и колко мекички стават. Ако имаше кой да ми глади чаршафите... Crazy
Но мразя да гладя, поне за бебето ще се прежаля го правя.

Стерилизацията на бутилки и биберони си е важна според мен поне в първите няколко месеца, а след шестия даже я отричат.

# 194
  • София
Аз не съм стерилизирала залъгалките, нито силиконовите зърна (шишета не сме ползвали). Не го намирам за необходимо да се стерилизират някои неща, а други (като ръцете на детето, които се докосват до разни неща или гризалките след 3 месец) - не...Пера на 40 градуса и предния път в началото гладех, сега може и да го пропусна този момент Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт