Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 2

• 109 312
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря, Boreva!
Няколко процедури дермабразио правих есента, мисля, че тогава е по-удачно за такива процедури.
Сега ще прочета за терапиите  с радиочестота, ако можеш да ме насочиш към нещо конкретно ще съм благодарна.

Дермабразио може да се прави през всеки сезон, единствено през лятото не е особено препоръчително. Така, че сега или в началото на пролетта е идеален момент. За радиочестотата е добре да бъде би- или три- полярна. РЧ може да бъде едновременно комбинирана и с друг вид технология, напр. вакуум. Проучи апаратите, после пак ще коментираме.  Grinning

# 271
А дермабразио може ли да се прави за 40 години и колко процедури трябва да се направят? И моята кожа след зимата е една вяла, сива, че и с по някоя нова бръчка Simple Smile

# 272
Дембразио не се препоръчва да се прави всеки сезон, освен ако не искаш кожата ти да стане на петна, като петниста хиена. Нормално кожата се възтановява между 6-12 седмици, а през това време трябва много активно да се използват слънцезащитни продукти.

# 273
Дембразио не се препоръчва да се прави всеки сезон, освен ако не искаш кожата ти да стане на петна, като петниста хиена. Нормално кожата се възтановява между 6-12 седмици, а през това време трябва много активно да се използват слънцезащитни продукти.
Аз до сега не съм правила! И сега докато няма слънце и небето се продънва от дъждове....е тъкмо подхдящия момент!

# 274

Не знам точно за какво дермабразио с такъв дълъг възстановителен период става въпрос. Може би го бъркаш с някоя лазерна процедура?
Дермабразиото е чисто козметична почистваща процедура. Служи за премахване на повърхностния слой от мъртви клетки по кожата. Няма възстановителен период. Веднага след процедурата човек може да се върне към обичайните си занимания. Може спокойно да се прави всеки месец, а ако кожата е по-мазна, може да се прави и по-често. Както казах по-горе, не е особено препоръчителна само през лятото. Това е по-скоро хигиенна процедура, отколкото каквато и да било друга. Много добре полира кожата и подпомага възстановителните процеси в нея. Нищо драстично или агресивно! Не се препоръчва само за силно чувствителни кожи, при розацея и при активни възпалителни процеси. Може да се прави на всяка възраст, ако кожата е загрубяла, със сивкав тен или без тонус.

# 275
И само да допълня. Лично аз правя дермабразио поне ваднъж месечно, вместо почистване на лицето.

# 276
  • Бургас
А откъде сте си купили дермаролерите и съответно продуктите към тях? Обикновени ампули с витамини от аптеката - А, С, Е, могат ли да се ползват?

# 277
  • София
Boreva, можеш ли да споделиш къде правиш точно тази процедури (ако имаш време и желание, може и за другите). Аз лично предпочитам да ползвам проверени и изпитани салони. Ефектът при теб какъв е? На широки пори би ли се отразила добре?

# 278

Не знам точно за какво дермабразио с такъв дълъг възстановителен период става въпрос. Може би го бъркаш с някоя лазерна процедура?

Не не го бъркам с никакъва лазерна процедура. Това са сроковете според американските дерматолози за тази процедура.

# 279

Не не го бъркам с никакъва лазерна процедура. Това са сроковете според американските дерматолози за тази процедура.

Спорът идва от там, че има разлика между микродермабразио, което се прави от козметици и лекари, и дермабразиото, което се прави само от лекарите. Boreva, мисля че ти говориш по-скоро за микродермабразио, което като цяло си е по-интензивна ексфолиация. 
Това е линк към сайта на American Academy of Dermatology https://www.aad.org/dermatology-a-to-z/diseases-and-treatments/m … -it-right-for-you   Ясно и точно е посочена възможната честота на процедурата:

When can I safely get another treatment?

Microdermabrasion treats only the top layer of the skin, so the skin recovers quickly. Most people can safely have another treatment a week later. Some patients, however, need several weeks to recover.

Почти всеки месец си правя микродермабразио, нямам оплаквания, само похвали. Това не е кой знае каква сложна и засукана процедура, не е новост.

Последна редакция: чт, 26 фев 2015, 15:10 от unterdenlinden

# 280
unterdenlinden, точно така, говоря за чисто козметична процедура. Както и казах по-горе, става въпрос за почистване на повърхностния слой на кожата. Аз също съм супер доволна от резултатите.

# 281
Boreva, можеш ли да споделиш къде правиш точно тази процедури (ако имаш време и желание, може и за другите). Аз лично предпочитам да ползвам проверени и изпитани салони. Ефектът при теб какъв е? На широки пори би ли се отразила добре?

Аз съм от Варна и съответно я правя там. Точно за широки пори дермабразиото е много подходяща процедура. Аз имам някакви по-широки пори (не чак много широки, но все пак имам) и при мен резултатът винаги е много добър. След процедурата кожата е свежа, чиста и по-стегната. Това ми е от лиюбимите процедури, особено като я комбинирам с кислородна терапия. Тогава ефектът наистина е перфектен.
За кислорода няма какво да разяснявам. Неговото въздействие е ясно - има само положителни ефекти върху кожата. Подобрява клетъчното дишане, което от своя страна води до подобряване на клетъчното хранене и на метаболитните процеси в кожата. Резултатът от това пък, е подобряване на възстановителните процеси. Може да се прави по всяко време и всеки сезон, подходящ е за всякакъв тип кожа и мисля, че няма никакви противопоказания. С кислород се спират и възпалителни процеси по кожата.
Други терапии, които бях споменала са т.нар. високоефективни. Това са терапии с активни съставки и специални маски. Имат силно анти-ейдж въздействие, третират някои конкретни проблеми и е препоръчително да се правят в серия от 4 или 5 поредни процедури - например 1 път седмично. Сериозните професионални марки предлагат такива процедури. Към тези терапии обикновено се предлагат и продукти за домашна грижа, които да подпомогнат процедурите и да задържат ефекта от тях по-дълго.

# 282
Както unterdenlinden  е посочила, това е микродермабразио, което е разлияно от дермабразието.
Правя микродермабразио всяка седмица, но аз така или иначе правя и сухо четкане, на лицето и на цялото тяло.

# 283
  • София
Boreva, благодаря за информацията. Пропуснала съм, че не си от София. Предлагам и другите дами, когато коментирате конкретни процедури и ефекта им, споделяйте и отзиви за студията, където са правени. Смятам, че информацията ще е полезна на всички.

# 284
Искам да попитам някой ползвал ли е промоционалните подаръчни комплекти на Виши! В метална кутия има основен крем и няколко малки рекламни опаковки на термална вода, малко хидратиращо кремче, тоалетно мляко? Има няколко разновидности и се чудя кой да взема и дали въобще си заслужава! Преди години съм ползвала тази марка и не бях твърде очарована!
Аз ползвах тестери на Виши и изобщо не съм доволна. Честно не ти го препоръчвам. Дори козметичката в аптека не се изказа ласкаво за тази марка... Момичета искам да попитам за химичния пилинг  една процедура достатъчна ли е и ако не колко са необходими.

Общи условия

Активация на акаунт