Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 2

• 108 343
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Благодаря, че го споменаваш, при мен една апликация по всички правила водеше до едноседмично лющене и сърбеж  Embarassed Като не става, не става, ръцете ще ги пробвам еднократно и ще си покаже дали мога да сгъстявам.

# 76
veni_fine , аз бих отишла на дерматолог - да види - дали има инфекция, хормонален дисбаланс, друго ...  Peace

Titina, ето два линка  Peace

1.) Intraceuticals

2.) HydraFacial

Могат да се правят по отделно и заедно. Първата процедура се прави с продукти Intraceuticals. Има пакети за процедури и пакети за процедури + продукти за домашна грижа. Те са с нано частици - много малки и преминават дермалните бариери, за да проникнат в дълбочина.

Процедурите се правят на различни места и като напише имената в търсачка - излизат центровете  Peace

bib.bib, на мен на място ми предложиха да се прилага и за ръцете. Има го и в ценоразписа - не е било моментно хрумване  Peace

Малко със закъснение и аз да се включа, защото видях, че сте коментирали две терапии, от които и аз се интересувам и пробвах наскоро, Хидрафейшъл www.hydrafacial.bg и Интрасютикълс. ( за тук просто в google се търси, нямат си отделен сайт).

Вървя към 40, но макар и да съм под тази възраст си имам вече назобиални бръчки, дехидратирана кожа, т.е боря си се с възрастта.  Close  С Хидрата си чистя чудесно кожата и тена ми доста се избистря, а каква мръсотия се извлича просто не е истина като видях буркана и се втрещих  Shocked, това с обикновеното чистене не става. Отделно се убедих и че ефекта е по-голям, когато двете терапии се съчетаят както и Алена е направила.

Принципно сега съм направила един курс от 6 процедури Интрасютикълс и кожата наистина доста се промени, ефекта е дълготраен, решила съм след 6 месеца да си направя още един курс.

Видях, че Алена ти спомена май за мезоконци, че е било по-евтино и дълготрайно, правила ли си си, смяташ ли, че наистина има по-добър ефект, защото все пак с Интра знам, че ми се вкарват хиалурон, витамини, бустери разни подкожно, а с тези мезоконци не подхранвам кожата и не спирам процесите на старенее или аз бъркам нещо  newsm78 ?

# 77
Letsgo, давай рецептите за дом. маски. Всяко инфо е полезно.
Каква козметика ползваш също?

goddess, маските, които правя са колкото простички, толкова и ефективни. Само трябва постоянство.
Първата е на базата на хумата. Хумата е богата на минерали. Има почистващ, детоксикиращ и успокояващ ефект. Кожата буквално светва. Помага за заличаването на белези от пъпки и петънца. Почиства и свива порите. Любимата ми комбинация е хума с кисело мляко, за предпочитане домашно. Млякото е богато на витамини, цинк и млечна киселина /алфа хидрокси киселина/. Ексфолира, хидратира, стяга порите, помага при акне, тушира петънца и зачервявания, смекчава бръчки. Към сместа добавям малко мед /с антибактерицидно и овлажняващо действие/ и щипка куркума /има антибактерицидно, антиоксидантно, избелващо, анти ейдж действие, регулира производството на себум/.

Втората ми любима маска е със смлени овесени ядки. Това е моята магическа маска  Heart Eyes Те съдържат полизахариди, протеини, липиди, сапонини, ензими, флавоноиди, витамини, бетаглюкани. Почистват, подхранват, овлажняват, стимулират производството на колаген. Преди ги смесвах отново с кисело мляко, но отскоро използвам запарка от полски хвощ, който има свойството да укрепва съединителната тъкан, стимулирайки производството на колаген. Укрепва и стените на кръвоносните съдове, което е голям плюс при чупливи капиляри.

Третата маска е с желатин /животински/. Богат на колаген и аминокиселини като лизин, пролин и глицин, които са градивини елементи за съединителната тъкан. Някои си правят пилинг маска с желатин като онези, които се отлепят от кожата. Аз предпочитам да използвам желатина като подхранваща и лифтинг маска. Смесвам едно пакетче от 10гр. с половин чаша вода, лъжичка мед и мъничко. Изчаквам да набъбне преди да го нанеса. За да се подпомогне разтварянето може да се сложи на водна баня.

Всички маски, които правя нанасям на възможно най-дебел слой, за да не изсъхват бързо. Ако е възможно нанасям повторно. Колкото по-дълго стоя с тях, толкова по-добър ефект имат.

Един от любимите ми кремове за лице е Ред Аут на Фитокод, който съдържа олиго-пептид, извлечен от зелено микро водорасло, който повишава синтеза на колаген и еластин в кожата, и укрепва стените на кръвоносните съдове. Аз го използвам с цел стягане на контура, укрепване на капилярите и туширане на тъмните кръгове под очите. Кремът е много лек, което ми позволява да използвам преди или след него други серуми, кремове и масла.

Използвам какви ли не други неща като течен вит.А, Е, етерични и основни масла, алое вера гел... Смесвам ги в най-различни комбинации.
Последно ще споделя за маслото от ему, което е с най-поразителния при мен ефект. Подходящо е дори като дневен крем. Кожата не лъщи както с повечето масла. Смесвам го с малко алое вера гел, капка вит.Е и капка масло от семена на краставица. Фините линии около очите ми са видимо редуцирани. Опитвам се да ги туширам от една година с какво ли не и все без голям успех.
Както писах имам алопеция. Когато купих маслото опадалите косъмчета тъкмо бяха започнали да се показват. Започнах да ги мажа ежедневно с маслото от ему и за две седмици дължината им достигна към 1см. За моята коса това е свръхинтензивен растеж. За съжаление не мога да мажа толкова често целия си скалп, иначе бих го правила.
Маслото от ему е доказано ефективно. Има много публикации за него. С две думи - много близко до човешкия себум; прониква надълбоко в петте пласта на кожата; увеличава свойството за регенерация на кожата с 40%; добър приносител на други вещества /затова го използвам върху серума с вит.С, Е и Q10/; стимулира израстването на косата; чела съм, че предпазва и от посивяване на косата, но няма научни доказателства.

https://www.truthinaging.com/review/charlize-theron-cant-live-without-emu-oil
http://www.mountromance.nl/index.asp?http://www.mountromance.nl/content/main.asp?pageid=5&rubriek_id=275&page_rubriek=229&module_id=18

# 78
  • София
Letsgo, благодаря от сърце, много интересни неща си споделила и си ги описала супер разбираемо   bouquet

# 79
  • в 1001-та нощ
Letsgo  Hug благодаря, че сподели за своя опит с  маслото от вечерна иглика  Blush Моя приятелка има дифузен косопад - в следствие проблеми с ЩЖ. Беше чела, че тези проблеми могат да са в следствие дефицити на ЕМК и за положително повлияване от МВИ. При нея нямаше никакъв ефект по отношение на косопада, за жалост. При теб се радвам, че има, независимо от какво се е повлиял, вероятно комплексно от грижите, които полагаш  Peace

bib.bib, качих книжката - hydrafacial е за други зони, освен лицето, вкл. ръце, деколте и т.н.  Peace На място в диалога не съм разграничила коя процедура ми се предлага за тях, тъй като правихме и двете последователно и ги коментирахме, като едно цяло. Добре, че стана въпрос, да се изясни отрано  Blush

jalana  Hug предполагам си правила една процедура? На кой център се довери? Коя терапия intrasutical прави (нали са четири) Simple Smile

Паралелът, който аз направих с мезоконци, филъри и т.н. беше, че те са в определена зона и не "подобряват" цялата кожа. Дори бих казала, че имат и донякъде скулптуриращ ефект.

Мезоконците са 3 вида - линейни, спираловидни и зъбчати. С тях се постига лифтинг ефект - ако има провисване на кожата - от отпускане и гравитацията. Поставени в кожата, те стимулират производството на фибробласти - клетки, в които се синтезира колагена. В тях от АК се формират вериги, те се сплитат в тройните спирали. Колагенът излиза в междуклетъчното пространство и там се сплита в нишки и мрежи с еластина. Така кожата става еластична и стегната - прибрана към черепа, а не отпусната и висяща. За се осъществи процеса е нужен и витамин С. Затова за колаген - винаги се приема и вит.С. Той е като цимента, който слепва тухличките.

Когато конците са спирални - поставени в кожата се свиват, като пружинки и я "стягат/прибират" механично - освен стимулиране производството на собствен колаген, за което писах. А зъбчатите се придърпват, колкото е нужно - пак механично. Това, което пиша е това, което ми е обяснявано от лекар. На мен не с поставяни и не съм пряк очевидец на ефекта  Blush

# 80

Последно ще споделя за маслото от ему,

Това къде може да се намери? Предпочитам да си го купя отколкото да го поръчвам по интернет.

п.с. не не, благодаря не го искам. прави се от мастните тъкани на гърба на птицата. Не искам да избиват емутата заради моята красота.

# 81
Много съм впечатлена от една ензимна почистваща крем-маска от папая на Елемис.
Борева от къде я поръчваш, май и аз искам от нея! Кожата ми е леко мазничка, дали ще има ефект? newsm78
Аз си я купувам от Варна (защото съм от Варна Simple Smile). Последния път си я купих на много добра цена - с Коледно намаление. Но можеш да я поръчаш и от някои он-лайн магазини.
Моята кожа също е леко мазна, по-скоро комбинирана. Маската определено става!

Извинявай, би ли казала от къде във Варна купуваш маската на Елемис? Отдавна съм и хвърлила око, но мислех, че мога да я купя само онлайн. Благодаря ти предварително!   bouquet

# 82
Ще поръчам тази с папята, но кажете 73лв добра цена ли е или да търся по магазините, ако въобще има там newsm78?

Цената горе-долу е добра. По магазините, обаче, не можеш да я намериш. Това е професионална козметика и я има само, както се казва "в по-добрите салони".  Grinning

# 83

Извинявай, би ли казала от къде във Варна купуваш маската на Елемис? Отдавна съм и хвърлила око, но мислех, че мога да я купя само онлайн. Благодаря ти предварително!   bouquet

Само преди няколко дни си я купих и то с доста добро намаление (както вече казах някъде по-горе) от Сийсайд във Варна. Май само те предлагат Елемис във Варна.

# 84
Борева аз ще я поръчвам от Ягодка, имат и коледно намаление! Има ли упътване на български/английски как се ползва? newsm78

# 85
Искам да помоля за съвет какво е ефикасно средство (кремове, филъри, серуми, маски) според вас за мимически бръчки около устата, доста се задълбочиха с времето (първоначално изглеждаха като трапчинки, сега вече са като по-големи чертички : Confused). Не ми се иска да минавам на вариант ботокс, мезотерапия и подобни интервенции, а кожата ми е много чувствителна и реактивна. 

# 86
  • Стара Загора
Борева аз ще я поръчвам от Ягодка, имат и коледно намаление! Има ли упътване на български/английски как се ползва? newsm78
Колко ще ти излезе с намалението?
 Виж и тук:
http://www.lookfantastic.com/elemis-papaya-enzyme-peel-50ml/10365474.html
има кодове за отстъпка, напимер тук има за -20%
http://www.voucherbox.co.uk/vouchers/lookfantastic
 и с него маската ще ти излезе около 59 лв.

# 87
 Виж и тук:

Ооооо благодаря, много, от ягода излизаше 73, но доставката е безплатна.....сега ще прегледам тези! newsm78

# 88
  • Стара Загора
Скрит текст:
 Виж и тук:
Ооооо благодаря, много, от ягода излизаше 73, но доставката е безплатна.....сега ще прегледам тези! newsm78
[/quote]
И в lookfantastic е безплатна.

# 89
 Виж и тук:

Тази цена е добра. Лично аз си я купих, ако не се лъжа, за около 48-50 лв. с намалението. Не съм много сигурна, защото награбих доста неща наведнъж - имаше 40% отстъпка на всички продукти на Елемис.

Общи условия

Активация на акаунт