Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 2

• 108 272
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
  • София /Абсурдистан
И освен това, пиене на хиалуронова киселина на капсули за болни стави, което пък оказа и супер ефект върху кожата Simple Smile
Благодаря за линка с кремчето.  bouquet
Ти коя точно хиалуронова киселина ползваш?

Eто тази http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Hyaluronic-Acid-50-mg-120-Veggie-Caps/8929  и много съм доволна  Peace

# 616
И освен това, пиене на хиалуронова киселина на капсули за болни стави, което пък оказа и супер ефект върху кожата Simple Smile
Благодаря за линка с кремчето.  bouquet
Ти коя точно хиалуронова киселина ползваш?

Eто тази http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Hyaluronic-Acid-50-mg-120-Veggie-Caps/8929  и много съм доволна  Peace
Не са ли слаби от 50 мг ?
Не разбирам и затова питам и моля за съвет.

# 617
  • Бургас
 lunna pateka, би ли споделила какви са резултатите от използването на пилинга след по-дълъг период от време? Какви цели имаше и успя ли да ги постигнеш?
Аз привърших с процедурите с домашен пилинг на Филорга, след това направих и три пилинга Филорга в козметичен салон, но резултатът никак не е задоволителен. Тези продукти явно са изключително слаби. Нямам пигментни петна и дълбоки бръчки, по-скоро искам освежаване и стягане на кожата. Излизат ми понякога и две-три пъпки по брадичката, с много лек пилинг /без излющване/ в салон това се постига. Искам да намеря продукт с такова действие, който да използвам домашни условия.

# 618
Елария, аз продължавам с моя пилинг докато не свърши шишенцето... Правя го когато се сетя, главно вечер, понякога между него слагам и слееп енд пийл на Филорга (но рядко, че ми е на привършване и си го пазя докато дойде новата доставка)... Целта ми бе да видя какво се постига с домашен пилинг, колко е силен, понася ли ми и т.н. Имах бледи петна от слънцето, но главно исках освежаване на тена и леко избелване на лицето като цяло.... Резултата - пилинга е 15%и не е силен, няма агресивно действие, белене, зачервяване, само когато го намажа има леко щипене... Кожата ли става много гладка, мека, освежена... Петната не са се махнали, но сякаш като цяло не се забелязват и лицето е една идея по-чисто и свежо... Аз обаче ползвам и механичен пилинг с електрическа четка за лице и диамантено дермабразио, за да помогна ефекта на пилинга... Понеже както казах няма видимо лющене на кожата.... Като свърша с този пилинг, мисля да си взема по-силен, например 30-40%...  Peace

# 619
  • Шотландия
Вчера бях в една частна клиника с клиентка и докторът, след като я прегледа на въпроса й за отстраняване на пигментационни петна и леки бръчици, й обясни, че кремовете на пазара съдържали много малъл процент ретинол, а тези против акне - 100 пъти повече. Предписа й такъв крем, който е медицински и се взима от аптеката с рецепта (не знам какъв е). Чудя се дали и кремовете без рецепта имат подобен ефект?  newsm78

Обясни, че първо трябва да използва крема на малък участък, през вечер, защото кожата ще се зачервява и лющи, а след седмица-две вече може на по-големи участъци, всяка вечер. Целта беше да се премахнат едни пигментационни петна, малко задебелени, и каза, че има подмладяващ ефект и въздейства върху фините бръчици. Някой да е чувал нещо подобно за тези кремове против акне?

# 620
  • Пловдив
Вчера бях в една частна клиника с клиентка и докторът, след като я прегледа на въпроса й за отстраняване на пигментационни петна и леки бръчици, й обясни, че кремовете на пазара съдържали много малъл процент ретинол, а тези против акне - 100 пъти повече. Предписа й такъв крем, който е медицински и се взима от аптеката с рецепта (не знам какъв е). Чудя се дали и кремовете без рецепта имат подобен ефект?  newsm78

Обясни, че първо трябва да използва крема на малък участък, през вечер, защото кожата ще се зачервява и лющи, а след седмица-две вече може на по-големи участъци, всяка вечер. Целта беше да се премахнат едни пигментационни петна, малко задебелени, и каза, че има подмладяващ ефект и въздейства върху фините бръчици. Някой да е чувал нещо подобно за тези кремове против акне?
да не е Ретин А  newsm78

# 621
 *Мила*, защо не разбра кой е крема?  Mr. Green Веднага щяхме да го намерим от някъде и да го пробваме... Hug

# 622
тези кремове са с третиноин / ретиноева киселина / ,
не се продава свободно в Европа ( а и в Щатите ) , питала съм ...

това е част от '' светата троица '' за грижа за кожата в Америка - хим.пилинги, вит.С и третиноин ,

трябвало да почне да се използва от20-те години , така остаряването на кожата се забавяло ...
има и друго форми на вит.А , но третиноинът е най-силен , стотици пъти по-силен от ретинолът или ретилил палмитат ...

Последна редакция: пн, 30 ное 2015, 08:42 от eau

# 623
  • SF
Масово ли се използват в Щатите и каква е търговската марка?

# 624
Това което доктора е казал е абсолютно вярно! Не знам колко сериозен е бил проблема с кожата на която е предписал крема и какъв е крема , но това може да се постигне с всеки крем борещ акне , аз лично го практикувам с Триакнеал на Авен, но  в никакъв случай не трябва да се прекалява с употребата или да се залага само на този крем. Прилага се през вечер през две три вечери веднъж , аз личнно го ползвам като нощен избягвайки зоната около очите. Лицето пламва за около 10-15 минути и после се поуспокоява. Този вид кремове действащ изсущаващо на кожата . Изискват много добра хидратация . Това че действа изсушаващо на кожата ме кара да спирам употребата му понякога с месеци.

# 625
  • София
Това е много интересно ,явно ще купуваме тиин козметика ,вместо антиейдж

# 626
Това е много интересно ,явно ще купуваме тиин козметика ,вместо антиейдж

Joy Joy Joy  Peace

Има и други..това на прима виста:
http://www.hapche.bg/produkti/acnederm-krem-005-30-g

Аз си взех тези двата, но още не съм започнала да ги употребявам и нямам впечатления:
http://www.himalaya.bg/product/339/bleminor-krem-za-kozha-bez-petna.html
http://www.himalaya.bg/product/182/izbelvasht-krem-za-litse.html

# 627
Мила, не можеш ли да попиташ кой точно е предписаният крем? Интересно ми е в какъв процент е ретинолът.

# 628
Масово ли се използват в Щатите и каква е търговската марка?

наистина много масово,
Ретин А - това е оригиналът , не се продава свободно ( не само то , ами и това на другите фирми )  , не знам защо  , а се изписва от лекар , така цялата работа се оскъпява доста ,

вече има и генерични , те си го поръчват от Азия или Мексико , малко по-евтино излиза , защото транспортните разходи оскъпяват ,
 аз го купувам от e-bay ,  азиатско производство ,
има странични ефекти , особено това на една индийско-сингапурска фирма - зачервяване и парене , както и изсушаване , направо ми изпива цялата влага от кожата , сега съм с едно друго , малко по-добре е ,
всички се кълнат в него просто , реално някакви чудеса или кой знае какво не се случва , но все пак всички продължават да се кълнат в него . но както казах , то се изписва от лекари , та те създават  цялата еуфория ок. третиноина , защото всяка тубичка минава и през тях реално ...

# 629
eau, а какви положителни ефекти виждаш от третиноина?
Реших да пробвам как ще ми се отрази ретинола. Имам наченки на бръчки около очите, устата и по челото. Избрах един серум на Insta Natural най-вече заради останалите съставки, но и ретинолът е в добър процент - 2,5. В ревютата пише, че го ползват и около очите. Предполагам няма да е толкова изсушаващ, но се чудя дали от самото начало да го използвам всеки ден.
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00Q301WXK?psc=1&redirect … id=A1V6KNP9UKHWKE

Общи условия

Активация на акаунт