Survivor Камбоджа - Сезон 5, Тема 14 (Финал)

• 92 898
  • 2 494
  •   1
Отговори
# 210
Karinche, анджък Simple Smile. Добре дошла.

# 211
Аз от вчера си мисля за една книга, която съм чела преди повече от 25 години, позабравила съм подробности, но неволно изплува в съзнанието ми - "Повелителят на мухите". Зная, че пред телевизионните камери не би могло да се стигне до подобно подивяване, но си представям ако ги нямаше.
Тинче, някоИ хора, някоЙ е в единствено число, мъжки род.

Знаеш ли, същото си го мислех от снощи насам и го дискутирахме с мъжа ми днес...Но и двамата сме на мнение, че и в екстремни условия пак показваш само и единствено себе си, такъв, какъвто реално си и в живота...Тука ситуацията не беше никак екстремна и нищо нямаше драстично да се промени с петата палачинка...Екстремна може да се нарече ситуацията при катастрофата на Титаник / и там доста хора са жертвали себе си, спасявайки чужди животи, а бих разбрала в подобна ситуация всеки...Просто инстинкта ти за самосъхранение е по-силен от всичко, но ето, че се оказва, че има и свръхчовеци/...сещам се и за един филм по действителен случай за...самолетна катастрофа на уругвайски спортисти в чилийските Анди...72 дни оцеляване, което ги е превърнало в канибали /яли са месо от починалите, за да оцелеят...Имаше и интервю на Кеворкян с един от тях, беше озаглавено нещо като "Триумфът на човешкия дух, волята за оцеляване...".../...все примери за поведение...И логично се стига до извода, че всичко си е до човек...Поне според мен!

Това с канибалите е доста яко. Като свършат пърленките почва пърленото Simple Smile. Иначе оригиналното заглавие на въпросния филм е Alive, с Итън Хоук в главната роля (http://www.imdb.com/title/tt0106246/?ref_=fn_al_tt_1).

А "Повелителят на мухите" наистина е много добра книга. Какво се случва с една изолирана група хора, когато се опитва да си играе на общество, обременена с нормите на това общество, но в една съвсем различна реалност. Само че в книгата децата се опитват да бъдат възрастни, докато в Съврайвър доста често възрастните стават като деца. Особено, ако визираме примерно Занев, Дамяна, Марчо. За Занев вече доста често се спомена, че се държи като петгодишен. Но пък на петгодишните сръднята им минава доста по-бързо, докато Занев изкарва цял маратон от шекспирови драми.

Последна редакция: ср, 10 дек 2014, 19:26 от swamp of nothing

# 212
Преекспонирали, друг път.
Ти пък точно с 10-те мнения по темата от снощи насам хич ама хич не си преекспонирала.

И понеже наистина ми омръзна да чета едно и също натякване от снощи насам и обвинения как хората, които харесват Ваня били грешните щото не пеели нон стоп в общия хор, с риск Ваня да ми се разсърди ще ви обясня простичко защо DKasabov няма храна в този момент - защото докато всички са готвили и помагали - един да вземе дърва, друг с огъня, друг с подготвянето на продуктите, миене на съдовете и т.н. Митко е медитирал и се е върнал след това направо за яденето. И това не е било за първи път.

И въпреки това Ваня му е дал и брашно и ориз, който е останал след това и преди играта. И съм сигурен, че Митко понеже е пич няма да оспори това. А ако го направи ще трябва да излъже пред всички ви.

Последна редакция: ср, 10 дек 2014, 19:22 от Анонимен

# 213
Добре заварила, Colby ! Grinning

swamp of nothing, и аз съм го гледала този филм..."Живи"...Дадох го като пример за оцеляване в екстремна ситуация, още повече, че заедно със случаят "Титаник", са реални събития и факти...Иначе нашите герои, надявам се да не стигнат чак до пърлене покрай тази пърленка... Grinning...освен ако не драснат в джунглата... Grinning

# 214
  • София
Сейнт Ваня... Joy
Това, което виждате с очите си, не е истина!
Имаше едно стихотворение за Партията, в което се казваше, че е права, дори, когато греши. Та така и Ванчо.

# 215
Bigfish, това може да е вярно, но ние няма как да знаем. Дискутираме това, което виждаме. Това, че ти имаш някакво инфо, не го прави достоверно, по простата причина, че ти си пристрастен и може да доукрасиш нещата евентуално. Нищо лично, пич си, ама стига с тея отчаяни защити. По същаат логика да речем, откъде занеш, че примерно Занев и Ива не са отишли после и не са му се извинили, но камерите не са ги заснели? Пак казвам, дискутираме това, което виждаме.

# 216
Що се отнася до пърленката на Митко и нейните хранителни стойности, не ги омаловажавам Simple Smile. Ясно е, че това е храната им там, и точно, защото е много малко, е от голяма важност. Ставаше въпрос, че конкретната случка е по-скоро игра не нерви, отколкото въпрос на наяждане. Естествено, че няма да му стане приятно, но и добре знае, че ако се изпокара с тях за това, ще си навлече повече негативи. Макар че можеше да пробва да го преекспонира това, и да ги подразни и изкара извън релси.

# 217
И продължаваме да дъвчим палачинките...

1. Идеята да не се даде храна на Митко е хрумнала на някого, но са я одобрили и четиримата - и Ваня, и Ива, и Занев, и Надя. Не прави чест на никой от тях.
2. Постъпката беше много смотана.
3. Реакцията на Митко беше много мъжка.
4. Време е да заровим палачинките. Да погадаем върху предстоящия епизод.

Игра за издръжливост и баланс... залагам на Митко. Занев едва ли ще издържи с тези потрошени крака. Видя се, че се клати заплашително, но част от стойката се отдели. Или такъв е бил регламентът, или са стояли прекалено дълго и екипът е решил да им "помогне" в падането.

Последна редакция: ср, 10 дек 2014, 19:39 от Дидичка

# 218
Bigfish, това може да е вярно, но ние няма как да знаем. Дискутираме това, което виждаме. Това, че ти имаш някакво инфо, не го прави достоверно, по простата причина, че ти си пристрастен и може да доукрасиш нещата евентуално. Нищо лично, пич си, ама стига с тея отчаяни защити. По същаат логика да речем, откъде занеш, че примерно Занев и Ива не са отишли после и не са му се извинили, но камерите не са ги заснели? Пак казвам, дискутираме това, което виждаме.
Дори и да ги заснемат камерите аз ако съм редактор никога няма да го излъча това. Да не съм луд - конфликтите са най-важните - ето ти нагледния пример 15 страници тук. Но е адски смешно и излишно едни и същи по 200 пъти едно и също. Снощи аз си казах какво мисля за случката, не видях да съм казал, че Ваня е прав. После не съм го казал също нито веднъж, но едни и същи продължават с провокациите - разбрахме вече. А сега просто не се сдържах да споделя едно към едно какво съм говорил с Ваня. И е за първи и последен път. Който иска да вярва, от моралист(к)ите дето нищо грешно не са правили в живота си не го очаквам. И в случая не го защитавам, а се дразня, че се върти развалена плоча. Баси темата, братче...

# 219
  • Другата България
Присъединявам се напълно към мнението на Karinche, а това с "много сте сладки" и "пишеш пълни глупости" е явна липса на аргументи и неумение да се води смислен диалог...
Тина, и аз се въздържах досега заради "топлите" ни отношения още от стартирането на сезона, но вече просто се увличаш. Ваня ще спечели, ясно е, не е нужно да си "вадим очите" накрая на сезона. Смятам, че достатъчно ни ги извадиха някои играчи  и продуценти.Това
Цитат
Какъв контекст ,какво вадене.То всеки твой пост е осъдителен и назидателен.
А за интелект не ми говори!
си е така, макар и малко преекспонирано. Знаем всички, че Ваня и йордана са ти любимци, и на Бигфиш също, но сравни неговите с твоите постове и сама би следвало да видиш разликата. Ако можеш. Tired  Казвам го като не  чак толкова интелигентна потребителка.
Но поне се старая да пиша грамотно, независимо кого хейтвам или защитавам. Peace
За довечера и аз залагам на Митко.
Затова мисля, че Ива ще клекне пред Дюк, защото само си представете какво би се случило ако дори и за една милисекунда на него му мине през ума, че няма да е на финал? Mr. Green

Фиш, а ти защо се чувстваш длъжен да търчиш след всеки, който хейтва Ваня? И да си намилаш едно и също и ти? Абе оставете хората, нека си пишат, защо се гониме и се обясняваме постоянно, никой не го иска от вас........... ooooh!

# 220
Сейнт Ваня... Joy
Това, което виждате с очите си, не е истина!
Имаше едно стихотворение за Партията, в което се казваше, че е права, дори, когато греши. Та така и Ванчо.
Идеалната зрителка си! Гледала си 5-6 монтирани кадъра и вече до последната подробност си запозната с това как и какво точно се е случвало там. Вие нали съзнавате,че те са там заедно 24/7 а сега се замислете колко време на епизод се отделя на живота в племето(извън игрите и племенните съвети) Най много по 15-20 минути от поне два дни събития.
Аз предлагам Одри като посланник на добра воля да убеди Митето да се разпише тук отново и да изкаже своята версия за нещата hahaha

# 221
Одри е на театър с Митето  Laughing

# 222
Митето да се разпише тук отново и да изкаже своята версия за нещата hahaha
Той човекът покани фенките си на представлението в момента. Одри може да е там Laughing

# 223
 Чета ви и вече започвам да заподозирам bigfish за извънбрачен партньор на боснянеца, а Тина за кандидат такава Simple Smile Съжалявам, но то бива да си фен бива, ама да се вживявате до болка в защитата на някакъв смешен реалити персонаж, който се излага от самото начало и се показва като пълен мишкар, подлец и всичко лошо, което според моите представи може да притежава един човек като характерови черти ... вече започва да прилича на проблем ама не в чуждия, а във вашия телевизор Simple Smile Казвам го с усмивка и се надявам да се наблегне на обективността, а не на някаква фанатична защита на един или друг участник.  Sunglasses

# 224
Чета ви и вече започвам да заподозирам bigfish за извънбрачен партньор на боснянеца, а Тина за кандидат такава Simple Smile Съжалявам, но то бива да си фен бива, ама да се вживявате до болка в защитата на някакъв смешен реалити персонаж, който се излага от самото начало и се показва като пълен мишкар, подлец и всичко лошо, което според моите представи може да притежава един човек като характерови черти ... вече започва да прилича на проблем ама не в чуждия, а във вашия телевизор Simple Smile Казвам го с усмивка и се надявам да се наблегне на обективността, а не на някаква фанатична защита на един или друг участник.  Sunglasses
Верно ли обиждаш с усмивка? Йори ряпа да яде... Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт