Това, което казваш, е добре на теория. На практика обаче нещата са съвсем други. Обикновено младите гледат в паничката на старите и имат очаквания към тях - мисленето на младите е, ама ние сме децата, на нас трябва да се помага. И обикновено гледането е в паничката на свекърите, не на тъстовете. Веднага ти давам пример с моя близка, която е омъжена за германец. Родителите му си купиха вила. Моята близка с жлъч коментираше, ей ги на, свекърите, вила си купиха за ..... евро, а на нас не дадоха пари да внесем за жилище...егоисти мръсни. Това е типичен пример за мисленето на младите. Разбирай - имали, дали или имат, трябва да дадат - апартаменти, пари, коли и пр. Младите смятат, че старите нямат свой живот и не трябва да се радват на придобивките си, а всичко трябва за тях да отива. Чети назад в темата и ще видиш, че тези ми заключения са правилни - ама те имат 6 апартамента, а на нас не дават ни един. Ама мили снахи, защо някой да е длъжен да ви дава на вас, младите, каквото и да било? Вие пълнолетни ли сте - пълнолетни. Работите ли - работите. Защо някои от вас гледат в чуждата паничка?
Моята дилема, от друга страна беше - дали да дам или да не дам, след като нещото, по мои си причини, не ми харесва. Тук не става и дума да помагам с пари за здраве или някаква належаща нужда, а става въпрос за нещо, без което може да се мине или пък, ако толкова много го искат, биха могли да си купят сами, без да ме питат. Нямаше да имам нищо против при това положение. Простичко е, ако човек иска да го разбере.
Просто си правя разни мои изводи.
Бъдеща снаха съм...
Та всичко опира до наглост и безочие, а не до това кой какво и дали въобще дава.