Математически турнири - 30

• 84 545
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Е, браво. Страхотно се е справило детето. Доколкото каза и вие като нас сте разбрали за олимпиадата седмица преди нея. Страхотно представяне без подготовка. Другата година ще сте от първите места Simple Smile

# 601
Гледам, в някои училища вече дори са си получили медалите от "Математика без граници" зима 2015.
http://smolyan.bgvesti.net/news/179259/Slaveykovci-postignaha-us … atika-bez-granici
http://105sou.eu/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%8 … 0%B0%D0%BD%D0%B8/

# 602
Без подготовка за тази олимпиада да, но не по принцип. Той ходи вече 2 години на съботни школи по математика.

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 19:31 от Анонимен

# 603
Е, преди да се редактираш в предходно мнение беше написала, че си превела задачите от всички предходни години и сте ги изрешавали. Не бих нарекла това липса на подготовка.

# 604
Е, преди да се редактираш в предходно мнение беше написала, че си превела задачите от всички предходни години и сте ги изрешавали. Не бих нарекла това липса на подготовка.

Да, през последните 5 дни.

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 15:35 от Анонимен

# 605
  • най-шареното място
Хехе, Жасмин, за много деца това си е цяла и пълноразмерна подготовка.

# 606
  • София
Току що звънях на детска академия и ми казаха, че има 12 точки. На въпроса ми защо, ми обясниха, че 4 задача, не и е броена за вярна, защото е написала редицата така:
2 квадрата, кръг, 2 квадрата, кръг и т.н.
а е трябвало кръг, 2 квадрата, кръг и т.н.
Тя била започната с квадрат и там условието не отговаряло, защото до квадрат трябвало да има кръг и квадрат, а като започва с кръг около него имало само квадрати, нищо че е един. Нищо че редицата е вярна. Това било уловката. Честно да си призная, не бях задълбавала толкова в тази задача, затова смятах, че и е вярна. Ако я бяха признали щеше да е в призьорите. Логиката и е вярна, ама ... Ще трябва да и обърна внимание за такива неща. Направо ме замислиха и мен. Бях убедена, че за първата фигура няма как да отговаря.
Жасмин, обади се на детската академия, ще ти кажат колко точки има. От детската ни поканиха в края на годината да участваме в техните състезания, където имало пак логически и по-интересни задачи. Мисля да я заведа. Може да се запознаем там и с Жасмин и др. мама на първолак. Жасмин, ако беше с бабата там да чакате детето, даже мисля, че визуално се познаваме Simple Smile

Леле, това и през ум не ми беше минало, че може да е съществено... Добре, че каза! Благодаря!

# 607
  • София
Леле, това и през ум не ми беше минало, че може да е съществено... Добре, че каза! Благодаря!
За това го и написах, аз определено нямаше да се сетя да я подготвя за нещо такова.
Колкото за подготовката, аз съм доволна, че моето дете е постигнало тези резултати с решението на задачите от миналата година предишната вечер. Определено не може да говорим за подготовка като при Жасмин. Леле, това си е повече от сериозна подготовка. 2 години на школа по математика! И това в първи клас, е повече от стабилна подготовка. Аз се чудех, защо толкова се впрягаш от условията и уловките, а то нормално, при такова обучение. Ние направо сме смешни с решаване на 2 часа математика на 1-2 седмица, като намеря време, защото ходя и вечер на работа, а тя по цял ден е на училище.

# 608
  • София
Гледам, в някои училища вече дори са си получили медалите от "Математика без граници" зима 2015.
http://smolyan.bgvesti.net/news/179259/Slaveykovci-postignaha-us … atika-bez-granici
http://105sou.eu/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%8 … 0%B0%D0%BD%D0%B8/
Добре де, класирането не е ли общо? В смисъл не трябва ли да се съберат всички резултати и от там да се види процента на успелите деца. Тези от училището как знаят кои деца са спечелили медали? Още повече сребърни. Айде златни, ако детето е с максимален резултат е логично, но сребърни? Нещо не ми е ясна процедурата.

# 609
Общо е.
На официалния сайт има информация, че до 16 ще излезе там и пак до тази дата ще са получени медалите и грамотите. Което, за мен, означава, че класирането е готово.

"Резултатите  ще обявим на 16.02.2015 г.
До 16.02.2015 г. ще изпратим:
-на всички участници сертификатите за участие;
-медалите и сертификатите за победителите."
http://www.mathematicalmail.com/category.php?id=87

Най- вероятно вчера са изпратени, но не навсякъде са получени.

# 610
И моето дете е сред наградените на Московската олимпиада. Много се радвам, ние тази година се борим основно с концентрацията Simple Smile

Поправиха класирането - има българче с максимален брой точки. Браво!

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 14:57 от Омайница

# 611
и ние сме със златен от ПУК на Детската академия. самата учебна година все още няма награда, макар на СМТ да беше доста близо. аз хич не я юркам и на школи никога не е ходила, решаваме миналите състезания. затова и се изненадваме от задачи като напр. симетрията на КМС Wink сега съм взела книжки, макар и в кр на уч.г., но далеч не сме ги и започнали даже. толкова са заети децата и без това, та не силя прекалено в тази посока. което си го има и с което долу горе си разшири математическяи кръгозор.

# 612
  • Варна
Добре де, класирането не е ли общо? В смисъл не трябва ли да се съберат всички резултати и от там да се види процента на успелите деца. Тези от училището как знаят кои деца са спечелили медали? Още повече сребърни. Айде златни, ако детето е с максимален резултат е логично, но сребърни? Нещо не ми е ясна процедурата.

В това състезание на определен брой /от-до/ точки се дава определен медал - например от 18 до 20 - златен и т.н., затова дори преди да се е провело навсякъде, се знае какви медали да се изпратят там, където е приключило.

# 613
  • София
Дами, да знаете от къде мога да намеря задачи от минали турнири на състезанието Г.Брадистилов (за прием в математически паралелки в 125-то СОУ, София).
Намерих в нета само едно сътезание. В у-щето ме препратиха към СМБ Изток, а оттам ми казаха, че не могат да ми помогнат.
Ядосвам се, защото уж състезането е отворено , пък ако не си учил от 1-до 4 клас в 125-то излиза, че няма как да се подготвиш + 5те точки които дават бонус за техни ученици малко кандидатстването на "външни деца" става causa perduta. Sad

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 16:53 от bibi

# 614
Не знам да има информация в нета за състезанието  акад. Г. Брадиславов. Когато отидеш да го записваш ще ти предложат от някоя минала година да си купиш задачи (за 1 лв). След самото състезание не се изнасят задачи, но може после да видиш работата на детето, ако нещо те притеснява. Бяха ме посъветвали да решаваме КМС и ВМС, казаха че били подобни.
Даже и да дават точки на техните деца много от тях не се записват после и не е толкова невъзможно да се влезе.

Общи условия

Активация на акаунт