Математически турнири - 30

• 83 919
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Кой ти каза този отговор? Нещо не ми се струва логично.
Моята има 50 точки на това състезание. Ще я питам като се върне какво е писала и ще пиша.

# 691
За свещите не гледах, че има отговори Wink
Тази задача ми напомни едни логически, от типа - застрелял 3 птички, колко останали - ми николко, защото всички други отлетели.

Три - защото изгасил само 3, останалите са изгорели. Това трябва да е;)

Май сме за темата със задачките.

# 692
Е как така ще изгорят другите, като не се казва в кой момент се отчита броят на останалите свещи? В момента след угасянето, или след 12 часа примерно.

# 693
  • София
Жасмин, не се впрягай за това състезание. И аз мисля, че задачите, особено математическите, въобще не са дефинирани както трябва. Поради тази причина, на моя син съм му казала, че за последен път ще ходи състезанията на СБНУ, защото са от типа "познай какво е искал да каже авторът".

# 694
  • София
И аз взех решение да не го пускам повече. Има 50 точки, но е безсмислено наистина явяването му-задачите са като на контролна работа. Не ми допада нивото.

# 695
И за нас това е последното състезание от тези, на СБНУ, точно формулировките и самите задачи не ми допадат. Както и това, че провеждането им е доста съмнително по принцип.
Въобще на състезания, които си се провеждат в училищата и където квестори са учителите на децата май няма да ходим вече. Бадева пари харчим. Инак е удобно, че е в училище, но да си плащам за контролни и то с малко... формулирани условия, май не съм вече съгласна.
Имаше едно по рисуване такова- моят се записал, без да ме пита, а аз за такива не искам изобщо и да чувам. Разбрахме се вече, първо да ме пита, после да се записва.
За другите математически съм съгласна- повечето ми харесват.

Последна редакция: вт, 17 фев 2015, 15:49 от Judy

# 696
  • София
Жасмин, твоето печели медали по сериозни състезания, ти си седнала да се притесняваш за училищно състезание. И аз не бях виждала задачите. Къде намерихте отговорите им?
И аз мисля да не ходим вече. По-добре да се съсредоточим на по-интересни състезания.

# 697
Забелязвам, че като се ходи на по-сложни и "интересни" състезания,
започва да се търси уловка, методи, типове в елементарни (училищни) задачи,
и последните се оказват сгрешени.

# 698
Въобще на състезания, които си се провеждат в училищата и където квестори са учителите на децата май няма да ходим вече.
Аз за началния курс в София се сещам само за ЧХ, Коледното/Великденското и втори кръг на НОМ, като отговарящи на това условие. Всички останали - СМТ, Салабашев, ЕК и пр. се провеждат по училищата.

# 699
  • София
Въобще на състезания, които си се провеждат в училищата и където квестори са учителите на децата май няма да ходим вече.
Аз за началния курс в София се сещам само за ЧХ и Коледното/Великденското, като отговарящи на това условие. Всички останали - СМТ, Салабашев, ЕК и пр. се провеждат по училищата.
То и на Коледното и Великденското ако детето учи в 119-то, 125-то или 2-ро пак ще го пазят "неговите" учители

# 700
А, така е ...

# 701
А при нас не се провеждат по училищата /сиреч- всяко дете в неговото си такова/, а и ЧХ, и Салабашев, и Кенгуру и т.н. са общо децата в едно училище.
С "пазенето" от собствени учители нещо не съм много навита по ясни съображения, но да не подробнича излишно- наясно сме защо.
Забелязвам, че като се ходи на по-сложни и "интересни" състезания,
започва да се търси уловка, методи, типове в елементарни (училищни) задачи,
и последните се оказват сгрешени.
Да, има го този момент при все още малките деца.

# 702
Леле, това със свещите е ужасно  Shocked.  При нас се провеждат само европейското кенгуру и СБНУ. Синът ми иска да ходи на всичко. Лично аз смятам да заложим на кенгуруто, но .... Много искам да видя за втори клас задачите. Те кога ги публикуват по принцип  newsm78

# 703
Всичко зависи от политиката на училището.
Има много строги в критерии и оценяване, даже режат,
има ларж още на етап провеждане на състезание.

# 704

На задача 6-та какъв е отговорът, според вас?

"В Коледната нощ горели 8 свещи. Христо загасил 3 от тях. Колко останали?"

Колко останали запалени, или какво?

За свещите: Правилния въпрос трябва да е Колко свещи са останали да горят и отговорът е 5. Отговор 8 няма, така че няма как да е това.

Да, ама не е 5, моят син също е написал 5. Но не било вярно.
Верният отговор е 3 и питам по каква логика?

Много ясно - угасените три свещи са останали, а другите са изгорели  Peace

Общи условия

Активация на акаунт