"С дъх на череши..., или за нас - другите..."

• 95 798
  • 1 801
  •   1
Отговори
# 1 170
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 13 нови отговора.  hahaha
Тези вече няма да ги чета, че постът ми ще стане 10 страници  Mr. Green

Човечето  Wink

чудя се какво прави тук , ама то темата за деленето на домакински задължения е позападнала  Laughing та нормално .

Еее, стига де, аз сравнително малко им трия сол на главите като гледам другите постове  Laughing

В тази тема правя същото като теб и другите - видях, че има калабалък и минах да видя за какво е  Mr. Green пиша в доста теми, за да ми влияе липсата на една, пък и да оставим малко домакините на спокойстиве да ошетат, че да не им се карат  Mr. Green

Е що за мъже да може, а за жени не  newsm78

Може. За тези неща няма разлика м/у половете, просто в коментирания от мен пост такива бяха ролите  Simple Smile

...живота си е битовизъм откъдето и да го погледнеш. при мен е скука...

Животът е такъв, ккъвто си го направиш. А ако умишлено оставиш семейството си на течението, с обяснението, че такъв е живота, то твърде вероятно е това семейство да се разпадне, нищо че твоите намерения не са да се разделяте.

Добре де  Thinking Вие наистина ли вярвате,че любовницата се среща с вашия мъж примерно, с  ясното съзнание,че иска да му разбие семейството,да нарани децата му и т.н
Приемете,че в доста случаи и двамата се влюбват един в друг, но не искат да наранят човека до себе си и децата си.
Никой не отчете този факт-оставането в семейството ,за да няма наранени Peace Колко мъже и жени живеят със законните си половинки,а всъщност искат друг човек за себе си. Как се живее така???

Всеки може да срещне друг и да се влюби. Но може да го каже и човекът до него да реши дали би искал да участва в това или да продължи напред. Говорим за елементарно уважение. Лъжите е криенето по ъглите като деца са грозно нещо. Проблемът е, че тези хора се страхуват да поемат отговорност за чувствата и действията си. Да, има такива ситуации, в които не можеш да имаш всичко. Ставаш и избираш. Лъжите помагат само временно, после последиците от тях са тежки.  
Това горе се отнася за този, който е общото звено, така да се каже Simple Smile за любовника/цата - тя си е нещо съвсем отделно и има право да си се бори за когото иска - ако е обвързан/а, тогава нещата са си м/у нея/него и половинката й, но не носи никаква отговорност към семейството на този, когото спи, той е голям човек, сам взема решенията си. Смешно е после да има оправдания - ама тя ме накара, то малко като в детската градина  Laughing

За още нещо се сетих, ясно е, че тук всички сме над материалните неща, но се замислете, ако години наред градите нещо като двойка за вашите деца, минавате през трудности, лишавате се от много неща, докато си стъпите на краката и т.н. и в един момент се окаже, че това нещо децата ви трябва да го делят и с други хора, които нямат никакъв принос, само защото тати/мама е решил/а да се изчука с друг.
Това е подигравка с всичките тези години. Ако някой реши да си тръгне - нека, но първо да прехвърли всичко на децата и да започне от 0 в другата двойка.
Ако всички тези неща се спазват, по-нататъшните отношения може и да останат по-нормални  Wink

# 1 171
Това е така, що се отнася до личната собственост на бащата, по документи.  Wink
Аз например имам толкова зловещ брачен договор, че силно се съмнявам да има пеперудка, която да открие черешите на живота си в лицето на съпруга ми.  Mr. Green
супер Twisted Evil, значи си защитена  Sunglasses

аз обаче съм жив свидетел на случай в който бащата изнесе от семейното гнездо активи като скъпи картини, семейни бижута , колекции и ги получи синът му, роден извън брака Simple Smile. за съпругата остана да стиска брачния договор /това в чужбина/.

# 1 172
Хора спрете се , то наистина вече става глупаво...и съда намесихме.аз ще се блъскам цял живот и накрая ще ми се появи накой пръдльо да ми иска нещо.да ходи да го търси от майка си.

Законът си е закон.  Laughing Да е мислил мъжа ти. Презервативи има във всяка аптека.

И защо само едната страна да мисли?ти като правиш секс с мъжа си само той ли мисли да не стане бебе.много безотговорно ще е от страна на любовницата е да не се пази (после на мъжа си това дете ще трябва да го натресе)спиш с чужд мъж и няма да се пазите  Thinking

Ох извинявам се за граматическите греши , малката заля клавиатурата с сок и сега натискам едно друго излиза....
А мъжа ти само на честната дума на любовницата ли ще разчита?

Човече, не беше към теб репликата за манджата, но съзнателно реших да не споменавам никове. То се видя кой го стискат ролките. Mr. Green

# 1 173
Човече- права си ,че когато се случи това, съпругата трепери повече за имуществото-сакън да не я подяде копелето Laughing дето се вика членът на благоверния Outta Joint е цял,дай да пазим колата и къщата,че тая гад-любовницата ще ги вземе Laughing Laughing Laughing
имам си и кола и дом, не ги ща Wink

# 1 174
  • град-държава
Златна, брачния договор регламентира финансовите взаимоотношения след развода единствено.
А ако съпругът е собственик на нищо, то и другите с право по закон, но намиращи се извън вече несъществуващото семейство, ще упражнят правото си върху нищо. Wink

# 1 175
Скрит текст:
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 13 нови отговора.  hahaha
Тези вече няма да ги чета, че постът ми ще стане 10 страници  Mr. Green

Човечето  Wink

чудя се какво прави тук , ама то темата за деленето на домакински задължения е позападнала  Laughing та нормално .

Еее, стига де, аз сравнително малко им трия сол на главите като гледам другите постове  Laughing

В тази тема правя същото като теб и другите - видях, че има калабалък и минах да видя за какво е  Mr. Green пиша в доста теми, за да ми влияе липсата на една, пък и да оставим малко домакините на спокойстиве да ошетат, че да не им се карат  Mr. Green

Е що за мъже да може, а за жени не  newsm78

Може. За тези неща няма разлика м/у половете, просто в коментирания от мен пост такива бяха ролите  Simple Smile

...живота си е битовизъм откъдето и да го погледнеш. при мен е скука...

Животът е такъв, ккъвто си го направиш. А ако умишлено оставиш семейството си на течението, с обяснението, че такъв е живота, то твърде вероятно е това семейство да се разпадне, нищо че твоите намерения не са да се разделяте.

Добре де  Thinking Вие наистина ли вярвате,че любовницата се среща с вашия мъж примерно, с  ясното съзнание,че иска да му разбие семейството,да нарани децата му и т.н
Приемете,че в доста случаи и двамата се влюбват един в друг, но не искат да наранят човека до себе си и децата си.
Никой не отчете този факт-оставането в семейството ,за да няма наранени Peace Колко мъже и жени живеят със законните си половинки,а всъщност искат друг човек за себе си. Как се живее така???

Всеки може да срещне друг и да се влюби. Но може да го каже и човекът до него да реши дали би искал да участва в това или да продължи напред. Говорим за елементарно уважение. Лъжите е криенето по ъглите като деца са грозно нещо. Проблемът е, че тези хора се страхуват да поемат отговорност за чувствата и действията си. Да, има такива ситуации, в които не можеш да имаш всичко. Ставаш и избираш. Лъжите помагат само временно, после последиците от тях са тежки.  
Това горе се отнася за този, който е общото звено, така да се каже Simple Smile за любовника/цата - тя си е нещо съвсем отделно и има право да си се бори за когото иска - ако е обвързан/а, тогава нещата са си м/у нея/него и половинката й, но не носи никаква отговорност към семейството на този, когото спи, той е голям човек, сам взема решенията си. Смешно е после да има оправдания - ама тя ме накара, то малко като в детската градина  Laughing

За още нещо се сетих, ясно е, че тук всички сме над материалните неща, но се замислете, ако години наред градите нещо като двойка за вашите деца, минавате през трудности, лишавате се от много неща, докато си стъпите на краката и т.н. и в един момент се окаже, че това нещо децата ви трябва да го делят и с други хора, които нямат никакъв принос, само защото тати/мама е решил/а да се изчука с друг.
Това е подигравка с всичките тези години.
Ако някой реши да си тръгне - нека, но първо да прехвърли всичко на децата и да започне от 0 в другата двойка.
Скрит текст:
Ако всички тези неща се спазват, по-нататъшните отношения може и да останат по-нормални  Wink
По-вероятно е всичко да приключи при подобни действия.

# 1 176
Брачния договор регламентира финансовите взаимоотношения след развода единствено.
А ако съпругът е собственик на нищо, то и другите с право по закон, но намиращи се извън вече несъществуващото семейство, ще упражнят правото си върху нищо. Wink
Да де, ако съпругът е собственик на нещо, то и другите с право по закон ще упражнят правото си върху това нещо. Нали затова говорим...

# 1 177
  • град-държава
Скин, аз това не съм го оспорвала, говоря за случай, в който съпругата и децата от брака са защитени предварително.

# 1 178
Човече- права си ,че когато се случи това, съпругата трепери повече за имуществото-сакън да не я подяде копелето Laughing дето се вика членът на благоверния Outta Joint е цял,дай да пазим колата и къщата,че тая гад-любовницата ще ги вземе Laughing Laughing Laughing
имам си и кола и дом, не ги ща Wink

Ами всеки си трепери за нещата, които е направил. Ти, ако 20 г. градиш нещо с един човек, ще си щастлива ли някой друг да дойде да го ползва без да е вложил и 1 капка пот? Съвсем човешко е да си пазиш нещата Mr. Green
Ние, например, изплащаме ипотека за апартамента. За кой друг, ако не за детето ми го правя? Аз мога и да квартира да си живея, но съм избрала вариантът да дам нещо на детето си. И ако сега мъжът ми се размножи и на друго място, излиза, че съм плащала къщата на съвсем непознати хора. Ами може и егоистично да ми е мисленето, още в началото си признах, че съм егоист, но пък не мисля, че са чак толкова много хората, които с удоволствие дават онова, което са сътворили с двете си ръце на непознати хора...

S k i n   bouquet и аз не го приех към мен, затова се учудих, че видях името си  Simple Smile

# 1 179
Човече-минала съм през развод Wink
човекът си изнесе и спалнята,остави ми голи стени,а живееше в мой дом
не всичко е материално в този живот
но-да-повечето съпруги разсъждават точно така-градили сме с години
какво са градили-ами купили сме спалня,холна гарнитура и двд Sunglasses

# 1 180
  • София
Скрит текст:
Уха, стана дебела работата, членове почнахме да вадим... hahaha

Нещо си в грешка, S k i n, нищо не ми тежи на мен. Sunglasses

Тогава к'во се втелясваш? Живей си живота. ТАка или инак, ако мъжа ти реши да кривне, едва ли ще можеш да направиш нещо.
Ох, добре че си ти, да ме светнеш. Иначе нямаше да се сетя, че можело и живот да си живея hahaha

# 1 181
Струва ми се, че брачно, извънбрачно има доста хора, които подхождат към тези дейности основно практично и материално. Опазил ме Господ от такъв мъж до мен.
Знаете ли мъжа ми какво ми каза след време: харесвах те адски като жена, но ме спечели и с честността си, и с това, че когато ме хареса, аз ходех на работа с кърпени панталони, а ти въпреки това искаше мен и не ти пукаше за това; и когато за първи път отидохме на заведение, аз нямах пари да платя сметката на двамата, но ти плати и никога не каза след това нещо по този повод. Сега само като мигна с едното око и кажа искам това, получавам двойно, и тройно, и не за да ми се отплати за скъсаните гащи или сметката в ресторанта, а защото иска да го направи за мен.

# 1 182
  • град-държава
....градили сме с години
Ето за тази липса на мярка става въпрос. Wink
Не ти влиза в работа кой, какво, кога и колко, но разбира се, че няма да позволя аз да понеса отговорност, която не е моя и начинът ми на живот да зависи, а годините  обезсмислят, заради нечия слива и скапано отношение.

# 1 183
....градили сме с години
Ето за тази липса на мярка става въпрос. Wink
Не ти влиза в работа кой, какво, кога и колко, но разбира се, че няма да позволя аз да понеса отговорност, която не е моя и начинът ми на живот да зависи, а годините  обезсмислят, заради нечия слива и скапано отношение.
ти пък не разбра Peace
всъщност Бижу го каза най-добре
има и жени,които се отнасят меркантилно към брака и към мъжа-техен проблем
нямам намерение да ограбвам никого и съм в хармония със себе си Wink

# 1 184
Цитат
Скрит текст :
Цитат на: Krasi * в пт, 19 дек 2014, 18:20
Но тук става дума за връзка, паралелна.Когато поддържаш връзка с друг човек, отделяш време и пари за него (от които лишаваш жена си и децата ), мислиш и кроиш планове кога, как и къде да се виждате, как точно и в какво се изразява любовта към половинката?
Човек може да обича двама души.Ако са децата му.
В паралелните връзки любовта към двама е илюзия.Може би за успокоение на съвестта....

Не лишаваш семейството от нещо съществено като звъннеш веднъж на 3 дни да питаш някого как е. За парите-зависи, защоото можеш да си лафиш в колата 30 минути и това не струва пари. Плановете се кроят бързо-тъмни места, кафета, ресторанти, хотели и т.н., на когото каквото му трябва, има доста...
И не, любовта в паралелните връзки не е илюзия. В повечето пъти я няма, но понякога присъства и тя.

E, като се срещате по хотели, ресторанти, заедно с жената и децата ли идва любовника?    Laughing
Едва ли....Значи, тези 2-3-5 часа, които ще прекара с теб, няма да ги прекара с децата си.
Т.е., лишени са от присъствието му.Едва ли всички срещи стават само и единствено ощетявайки работодателите, т.е. в работно време.
А тез хотели, ресторанти кой ги плаща?Сервитора, пиколото?

Ясно е, че любовниците от 100 кладенеца вода ще донесат, за да се оневинят откъм ощетяване на редовото семейство и от време, и от финанси, но истината е тази:има ли мъжа любовница, това винаги е за сметка на семейните му финанси и време.
Вместо да заведе децата си на пикник/разходка/уроци/кино или друго, той мисли къде да замъкне любовницата.вместо да им купи по-скъпи колелета например, той пръска и парите си за чужд човек, за хотела/ресторанта....

Общи условия

Активация на акаунт