Съседски пинизи и селски номера ( и как да се спасим от тях)

• 16 224
  • 108
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Хепи бърдей ту ю го пяха към 2 часа след полунощ, аз станах да ръкопляскам, то вече цялата кооперация бяхме станали част от партито.
Тапите не ме спасиха, наложи се да спя с музика в ушите. Crazy
: smile3501  Joy Сега е момента да му го изпеете и вие ,докато  още спи!

# 91
  • София
Здравейте.Пиша тук за съвет.Със семейството ми живеем в жилищна кооперация пред която има пейка пред блока.На тази пейка се събират една и съща групичка хора за които няма сезони или време те са винаги там пиещи псуващи крещейки хвърлят си остатъците от храна,памперси бутилки от бира фасове итн.И така 4 години от както се нанесохме тук.Дъщеря ми когато беше бебе многократно я будеха живеем на нисък етаж а те стоят или на пейката или под балконите.На тази пейка да съм седяла 5 6 пъти.Дори не живеят в нашата кооперация а на отсрещната улица където има детска площадка с градинка но там не могат да  правят простийте си има прекалено много хора.Те винаги са на нашата пейка неработещи някои от тях майки с деца които деца лятото седят в количките до 12 ч на врясаците и мръсотията докато не се натряскат с бира.Един път попитах учтиво дали скоро ще освободят пейката да не казвам с какви епитети ми се отвърна.И така до днес имам 2 малки кучета.Едното когато беше бебе го нахапаха голями кучета и от тогава много лае чужди кучета.Извеждам ги днес с дъщеря ми и ни посреща немска овчарка бебе на около 6.7 месеца.И се хвърля в груба игра на 3 килограмовото ми куче което се побърка от страх почна да лае да се върти от там немската почна да хапе стана меле итн.Немската овчарка се оказва че е на някой от компанийката от пейката викнаха го веднъж спрях се да изчакам да не идва след нас никой не го взима.И така скачаше по мен по детето ми  15 мин. гушнах си кучетата.Връщайки се към входа видях стопанката му една много груба и невъзпитана жена.Вижда че държа дете,и две кучета и никакъв зор не си даде да го вземе това куче.И така хванах го аз за нашийника и го уставих пред нея.От там като се започна едно крещене едни псувни и заплахи и мъртвите я чуха.Ще те убия следващия път не ми пипай кучето.Дойде плътно до мен държеше стъклена бутилка от бира каза ми ще те убия ще ти забия бутилката в главата.Казах и че не е нормална.Продължи след мен доо входа псувайки и крещейки как заради кучето и ще ме убие итн доста хора се показаха на балконите.Искам спокойствие искам да седя понякога на пейката с дъщеря ми и кучетата си.Търпяхме им простотията и гнусотията им сега не мога и кучетата на спокойствие да си разхождам.Във входа ни са предимно възрастни хора и си траят.Понякога само звънят в полицията късно вечер за да прекратят шума които вдигат.Не знам какво мога да направя към кварталния ли да се обърна.Жалба за обида мога ли да подам.Те са хора които един до един се занимават с кражби наркотици итн.За това търся адекватно решение на проблема.Най лошото е че детето ми не спря да плаче 30 мин.след виковете на тая жена тя не спря да трепери и да ми казва:"мамо ако каката те убие няма да имам повече майка,какво ще правя без теб".Дъшеря ми е на 4г.И така аз трябва всеки път да дебна кога са те с кучето на вън или без него и кога да извеждам моите или да се притеснявам да взема детето с мен за да не попадне на евентуална пак разправа и да се травмира психически слушайки викове и цинизми.Дайте съвет защото тук боя и саморазправата значи война.
Това да не се случва в Овча Купел?

# 92
  • София
И аз мисля, че случилото се е достатъчно сериозно и основателно да се обърнеш към полицията. Заплашена си с убийство. Имаш ли свидетели? Възможно е тази девойка да е позната на полицията. Ако можеш, посъветвай се и с адвокат за това как да постъпиш.
И събори пейката!
По всяка вероятност - провери - земята, на която е, е или общинска , или на ЖСК-то, респ. собствениците на жилища от блока. Ако е второто и ако сме стриктно по закона, ако няма решение на ОС за изграждане на пейка, то тя е незаконна и следва да бъде бутната. Ако е първото, както знаем общините са "много" заинтересувани от имуществото си и затова е в такова състояние, та.. махни я да не се събират там. Решат ли да я вдигат наново, събирате ОС, пишете протокол и решение и така. Откъде-накъде някой ще строи или поставя обект във вашата собственост?

Подкрепям тези двете мнения.
За бетонните плочи,ако не са място за преминаване на хора/официално/ го намажете с битум.Това е нещо лепкаво,което се използва при асфалтиране и покриване на покриви да не преминава вода.Лятото от слънцето си стои все лепкаво.Не можеш да стъпиш.Зимата замръзва.

За първи път чувам за битум.Интересна идея.Не не са място за преминаване бетонните плочи, вид ниско заграждение са около тревна площ.Нещо като мини бетонна стена.

# 93
Да не изпадам в подробности.Имаше сравнително ниска ограда ,която хората прескачаха.Не толкова ниска ,че да я прескочиш без да се подпреш с ръце и да стъпиш с крак.А по ниските трябваше и да седнат.За да не я прескачати да преминават беше намазана с битум.Имаше ефект.То това не се и изпира май.

# 94
  • София
Да не изпадам в подробности.Имаше сравнително ниска ограда ,която хората прескачаха.Не толкова ниска ,че да я прескочиш без да се подпреш с ръце и да стъпиш с крак.А по ниските трябваше и да седнат.За да не я прескачати да преминават беше намазана с битум.Имаше ефект.То това не се и изпира май.

Доста видове се сега прочетох че се разтопява при 150-160 градуса.Трябва да проверя в някой от спец.магазини за подобни материали.Благодаря за съвета.Относно оплакване в полицията днес се свързах са адвокат и чакам отговор какви са опциите ми и правата и какво трябва да направя.Но няма да оставя нещата така най малко заради детето ми което почти цяла нощ будува не предполагах че толкова много и се е отразило чак на съня и да повлияе.И защото не може да обиждаш,заплашваш и да се нахвърляш като животно.

# 95
  • София
Здравейте.Пиша тук за съвет.Със семейството ми живеем в жилищна кооперация пред която има пейка пред блока.На тази пейка се събират една и съща групичка хора за които няма сезони или време те са винаги там пиещи псуващи крещейки хвърлят си остатъците от храна,памперси бутилки от бира фасове итн.И така 4 години от както се нанесохме тук.Дъщеря ми когато беше бебе многократно я будеха живеем на нисък етаж а те стоят или на пейката или под балконите.На тази пейка да съм седяла 5 6 пъти.Дори не живеят в нашата кооперация а на отсрещната улица където има детска площадка с градинка но там не могат да  правят простийте си има прекалено много хора.Те винаги са на нашата пейка неработещи някои от тях майки с деца които деца лятото седят в количките до 12 ч на врясаците и мръсотията докато не се натряскат с бира.Един път попитах учтиво дали скоро ще освободят пейката да не казвам с какви епитети ми се отвърна.И така до днес имам 2 малки кучета.Едното когато беше бебе го нахапаха голями кучета и от тогава много лае чужди кучета.Извеждам ги днес с дъщеря ми и ни посреща немска овчарка бебе на около 6.7 месеца.И се хвърля в груба игра на 3 килограмовото ми куче което се побърка от страх почна да лае да се върти от там немската почна да хапе стана меле итн.Немската овчарка се оказва че е на някой от компанийката от пейката викнаха го веднъж спрях се да изчакам да не идва след нас никой не го взима.И така скачаше по мен по детето ми  15 мин. гушнах си кучетата.Връщайки се към входа видях стопанката му една много груба и невъзпитана жена.Вижда че държа дете,и две кучета и никакъв зор не си даде да го вземе това куче.И така хванах го аз за нашийника и го уставих пред нея.От там като се започна едно крещене едни псувни и заплахи и мъртвите я чуха.Ще те убия следващия път не ми пипай кучето.Дойде плътно до мен държеше стъклена бутилка от бира каза ми ще те убия ще ти забия бутилката в главата.Казах и че не е нормална.Продължи след мен доо входа псувайки и крещейки как заради кучето и ще ме убие итн доста хора се показаха на балконите.Искам спокойствие искам да седя понякога на пейката с дъщеря ми и кучетата си.Търпяхме им простотията и гнусотията им сега не мога и кучетата на спокойствие да си разхождам.Във входа ни са предимно възрастни хора и си траят.Понякога само звънят в полицията късно вечер за да прекратят шума които вдигат.Не знам какво мога да направя към кварталния ли да се обърна.Жалба за обида мога ли да подам.Те са хора които един до един се занимават с кражби наркотици итн.За това търся адекватно решение на проблема.Най лошото е че детето ми не спря да плаче 30 мин.след виковете на тая жена тя не спря да трепери и да ми казва:"мамо ако каката те убие няма да имам повече майка,какво ще правя без теб".Дъшеря ми е на 4г.И така аз трябва всеки път да дебна кога са те с кучето на вън или без него и кога да извеждам моите или да се притеснявам да взема детето с мен за да не попадне на евентуална пак разправа и да се травмира психически слушайки викове и цинизми.Дайте съвет защото тук боя и саморазправата значи война.
Това да не се случва в Овча Купел?

Не.

# 96
Мама на Елфче обясни в магазина това което ти казах ,че представлява.Почити съм сигурна ,че се казва битум.Нещо като по течен асфалт е.Като се лепнеш на него се точи и лепне като горената,карамелизираната захар.Не се мие с вода.

# 97
Чета ви и се потрисам от спомените за предишното ни жилище.Две трети от описаните случки със съседи ги имахме и ние в блока.Просто не знам откъде такава пасмина се народи. ooooh!
Моите бивши съседи уж бяха голямата работа иначе,но селяндури от класа.КАто започнеш с краденето на ток и завършиш с купоните и сеченето на дърва на терасата! ooooh! ooooh! ooooh!

Сега сме в къща и положението е несравнимо.Слава Богу комшиите са нормални хора,които се съобразяват и почти няма нещо,от което да се оплача.Чат-пат в близост се правят дворни купони ,но е рядкост и се преглъща.

# 98
  • София
Мама на Елфче обясни в магазина това което ти казах ,че представлява.Почити съм сигурна ,че се казва битум.Нещо като по течен асфалт е.Като се лепнеш на него се точи и лепне като горената,карамелизираната захар.Не се мие с вода.

Да,сещам се дано да открия такъв материал който да не се повлиява от време и да си е вечно цапащ.Без крути мерки няма оправия за съжаление.Само да не намерят и тогава вариант да си носят картони и да седят на тях тогава вече не знам какво ще може да се направи.

Последна редакция: пт, 19 дек 2014, 15:21 от Мама на малко Елфче

# 99
  • Куциндрел
Ще им писне с картоните. Намажи с каквото трябва, само да не те видят.  Peace

# 100
  • София
Няма да ме видят ще взема и "екип"с мен за по бърза работа.Мислех вариант да се вгради малка оградка желязна между бетона и да засадя цялата тревна площ с цветя но предполагам че това ще вдигне много шум тъй като сигурно ще трябва канго за пробиване на бетонните плочи и после запълване зациментиране на оградката...ще има въпроси на тоя и ония ...

# 101
  • София
Правихме ремонт на къщата и сменихме оградата и вратата към улицата. Идва един ден една възмутена съседка и започва да ни се кара каква е тая врата и ограда, тя как щяла да вижда какво ставало в нашия двор.
Е не! Това отнася приза за наглост безапелационно!  hahaha

# 102
Правихме ремонт на къщата и сменихме оградата и вратата към улицата. Идва един ден една възмутена съседка и започва да ни се кара каква е тая врата и ограда, тя как щяла да вижда какво ставало в нашия двор.
Е не! Това отнася приза за наглост безапелационно!  hahaha

това е много груба селска проява! Аз не бих замълчала,дори ако съседката е възрастна (аз избягвам споровете с възрастни,поради простата причина,че все едно споря с радио,ама тук направо...)

# 103
Хепи бърдей ту ю го пяха към 2 часа след полунощ, аз станах да ръкопляскам, то вече цялата кооперация бяхме станали част от партито.
Тапите не ме спасиха, наложи се да спя с музика в ушите. Crazy
: smile3501  Joy Сега е момента да му го изпеете и вие ,докато  още спи!
Не, не немога... Joy Joy Joy

# 104
  • София
Преди сто години  Laughing съседът отгоре (пияница, разбира се) ни помоли една вечер да му подадем през прозореца един разклонител, че му спрели тока. Имал месо във фризера, да не отиде поне то зян. Веднага щял да си плати, забравил бил...Висяхме на отворен прозорец няколко дена, много чаровно човека си накачули хладилник, и не знам си какво още, на разклонителчето, плащане на сметка - йок. Заваля дъжд, баба ми зави разклонителчето в пшкул от пликета, стреч фолио и скоч, да не стане късо.  ooooh! Пак не си плати сметката. Добре че застудя, че баба ми и дядо ми склониха да резнем пъпната връв на горкия човечец - как сме щели да го оставим без ток, горкия...За предлагане да ни плати част от нашата сметка и дума не може да става, нали...
Когато едното му дете беше бебе го оставяха в шест сутринта да удря по тръбите на парното с нещо твърдо - дрънкането продължаваше с часове. Говорили сме с него, ама така не ревяло детето. Като порасна същото си играеше като изливаше бутилки с вода отгоре. Баба ми си наронила трохички по перваза да храни врабчетата, то излива отгоре - всичко отиваше по стъклата. Миехме всеки ден размекнати или засхнали трохи, кеф...

Общи условия

Активация на акаунт