Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 42 165
  • 778
  •   1
Отговори
# 735
В краткият отговор, който ми дадоха е ясно, че трябва да кандидатствам по настоящ адрес и да отбележа, че съм с настоящ адрес, а не постоянен. Но няма как да стане това. Ще кандидатствам с постоянния си адрес, в района по местоживеене обаче. Ако отбележа, че имам постоянен адрес и след това отбележа, че настоящият, който е различен, има опасност да не запишат детето ми в градината, защото някоя директорка ще чете буквално.

# 736
  • София
Тъй като в ОДЗ, което най-много харесваме има много малко обявени свободни места за набор 2014, искам да попитам следното:
- ако първата година ни приемат на друго място, след това има ли шанс за прехвърляне и как става?
- ако ни приемат някъде, но в последствие не запишеме децата, за класирането догодина намаляват ли ни се по някакъв начин точките?

# 737
  • Малта
Въпрос:   
[2015-02-24 15:58:39]  Във връзка с изчисляването на точките по Адресна Регистрация и нужните документи за представяне след класиране има грешка в системата и информацията в сайта. Моля обърнете внимание че веднъж искате Постоянен Адрес в София, след това настоящ адрес и след това райьон по настоящ адрес.

До тук добре, но Постоянният ми адрес и настоящият (и двата в София) са различни, значи ли това, че за да запазя максимален брой точки, трябва сега да си сменям Личната Карта? Или е достатъчно с бележка от районната община по адрес на местоживеене да ползвам 3-те точки от адресна регистрация? И давата адреса са мои семейни жилища, утре мога да реша да се върна в жилището ми по ЛК?

В момента трите страници на сайта дават различна информация/възможност за попълване.
в секция РОДИТЕЛИ (подсекция Адресна Регистрация)
в секция НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ (т.3) и
в секция РЪКОВОДСТВО К1 (Ръководство за родители)

Благодаря предварително. 

ОТГОВОР:
Съгласно новите Правила за приемане на деца в детските заведения, в К1 трябва да се запише само адреса, на който реално живее семейството. В Правилата е посочено с какви документи се доказва това предимство.

Грешката според мен е само в НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
където казват: "В личната карта на поне единия от родителите трябва да е вписан постоянния адрес: район ХХХХ, ул. ХХХХХ (в моя случай цитират адреса по местоживеене, защото постоянният ми е в друг район на СФ) и именно ТУК е тъпата им грешка !!!

Това е. Аз си оставам така, както съм се регистрирала за да си имам максималните точки.

# 738
Може би трябва да се пусне запитване към работната група на адреса, посочен от мама Сання.
Наема ли се някой да опише подробно проблема с адресите, да пусне тук и после който иска, да прати през виртуалното деловодство или с писмо до СО?
Щото обратна връзка за пореден път доказаха, че ставата само за украса.

Мама САННЯ, която участва в РГ, вече писа, че си е записала за този проблем:
Записала съм и този проблем, но да не би да го изчистят след като приключат текущите класирания. Те са по старите правила.

Като допълнение аз мисля да напиша една жалба за 1. неправилно функциониране на системата и за 2. неадекватна поддръжка, като ще включа и кореспонденцията от миналата кампания, където чак на третия път отговориха на въпроса ми. Не може да има неадекватна поддръжка, която не отговаря на зададените въпроси, а отговаря на някакви хипотетични въпроси, които не са зададени, за система, която обслужва толкова чувствителен процес, какъвто е класирането за ясли и за детски градини.

Можем да си играем на игра да съставяме обратно въпросите, на които отговаря поддръжката, и да ги сравняваме с въпросите, които сме попитали. Ще падне голям смях  Joy

Направо се чудя дали поддръжката вижда моите въпроси, а не въпросите на някой друг. Все пак има подсказки, че чете моите въпроси, колкото да ме е яд, че не получавам смислен отговор и че трябва да положа допълнителни усилия и да загубя още време, за да го получа Twisted Evil

# 739
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Може да се повтаря въпрост ми и моля за извинение но като съм в майчинство дедето ми е на три месеца какво трябва да попълня - работещ на трудов договор или в отпус по майчинство?

Отпуск по майчинство се пише.

# 740
  • СОФИЯ
Мъжкото присъствие внася свеж дух в темата! Дано се появят още татковци. Сори за спама.

# 741
  • София
Искам да попитам,  ако някой от родителите работи на два трудови договора по 4 часа всеки, като всеки е в различна част на София, за месторабота коя община да посочи?
Благодаря!

# 742
Аз се чудя дали на директорката в градината ще й бъде ясно какви документи трябва да гледа относно адреса.
Ще стане пълно мазало.

# 743
  • София
татко Ники , мисълта ми беше, че е добре да пишат и родители до РГ, щото така оплакването ще има по-голяма тежест. Демек да дадем едно рамо на мама Сання, понеже е имало случаи хората от СО и присъстващите директори да омаловажават проблем, поставен от мама Сання или направо да го прескочат.
За да се оправят бакиите по-бързо и качествено, трябва по-сериозно вдигане на шум.

# 744
  • Малта
Искам да попитам,  ако някой от родителите работи на два трудови договора по 4 часа всеки, като всеки е в различна част на София, за месторабота коя община да посочи?
Благодаря!

triksy,
посочи общината, която е в района на ДГ (ако има съвпадение) и служебната бележка да е от съответния работодател.

# 745
Това, което искаме, е да се оправи секцията "нужни документи", нали?
т.е. в графата да пише, че искат лична карта с постоянно местожителство в софия, с която да се доказва общия критерий.
критерият 0.1 да се доказва или с адреса по лична карта или с временна регистрация, нали?

# 746
татко Ники , мисълта ми беше, че е добре да пишат и родители до РГ, щото така оплакването ще има по-голяма тежест. Демек да дадем едно рамо на мама Сання, понеже е имало случаи хората от СО и присъстващите директори да омаловажават проблем, поставен от мама Сання или направо да го прескочат.
За да се оправят бакиите по-бързо и качествено, трябва по-сериозно вдигане на шум.

Именно. Когато съм готов с жалбата, ще се свържа с тези, които са писали във форума, че имат същия проблем, за да решим дали да я подам от мое име или от група родители. Разбрах, че родителите имат право на 10 минутно изложение по поставените от тях въпроси, предложения и жалби и ще е добре да се възползваме от него.

@Ripple, досега в 3 детски заведения съм попадал на напълно адекватни директорки. Предполагам ще прочетат Правилата за прием и ще преценят, че системата е в грешка.

Спирам да спамя за известно време, за да дам възможност майките да отговорят на натрупалите се по-горе въпроси на ivankaka и triksy_81 .

# 747
Благодаря!

Пише тази, която желае. Като представи служебна бележка от същата фирма, разбира се, и тя е отбелязана в системата ИСОДЗ като месторабота. Договор на 4 часа сам по себе си се зачита за доказване на работещ родител.

# 748
Това, което искаме, е да се оправи секцията "нужни документи", нали?
т.е. в графата да пише, че искат лична карта с постоянно местожителство в софия, с която да се доказва общия критерий.
критерият 0.1 да се доказва или с адреса по лична карта или с временна регистрация, нали?

Точно така.

# 749
Хубаво, аз съм "в играта".
Пиши ме и мен, когато имаме вариант на жалбата.

Общи условия

Активация на акаунт