Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 42 126
  • 778
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Може да се повтаря въпрост ми и моля за извинение но като съм в майчинство дедето ми е на три месеца какво трябва да попълня - работещ на трудов договор или в отпус по майчинство?

След като детето е на 3 месеца нямам как да си на ТД, отбелязваш в отпуск за гледане на дете.

# 751
  • Малта
Тъй като в ОДЗ, което най-много харесваме има много малко обявени свободни места за набор 2014, искам да попитам следното:
- ако първата година ни приемат на друго място, след това има ли шанс за прехвърляне и как става?
- ако ни приемат някъде, но в последствие не запишеме децата, за класирането догодина намаляват ли ни се по някакъв начин точките?

ivankaka,
- ако ви приемат сега в яслата, а следващата учебна година искате да се прехвърлите ще се редите пак на опашката, няма как автоматично да стане - т.е. пак ще си събирате точките.

- ако не запишете децата просто в профилът ви ще стои един червен надпис "ЕЛИМИНИРАН ПОРАДИ НЕЗАПИСВАНЕ", но това няма отношение към кандидатстването за следващи класирания и не се намаляват точки (личен опит Wink

Дали ме разбра?

# 752
Да попитам, защото въпросът ми се загуби:

1. Достатъчно ли е САМО единият родител да живее постоянно в София за 3 т.?
2. Ако трудовите договори са с месторабота ИЗВЪН София, това проблем ли е, за да се вземат 2-те точки?

(Виждам, че за ВУЗ трябва да е на територията на Ст. община)

# 753

2. Ако трудовите договори са с месторабота ИЗВЪН София, това проблем ли е, за да се вземат 2-те точки?

По първият въпрос - Да, искат поне една ЛК с адрес в София.

# 754
  • Малта

1. Да. Само един от родителите трябва да има постоянен адрес в Сф.
2. Не е проблем за 2 т., но няма да ви дадат по още 0,1 т.

# 755
"Нашата градина" не дава допълнителна 0.1 точка за работа в района на градината.
Според директорката тя не искала да се превръща в детектив и да проверява кои улици са близо до градината и кои не. Според нея район е много широко като територия и може да се окаже, че градината е по-близо до  друг район (примерно Средец), отколкото до някаква част на Оборище, въпреки че градината се води в Оборище.

# 756
Тъй като в ОДЗ, което най-много харесваме има много малко обявени свободни места за набор 2014, искам да попитам следното:
- ако първата година ни приемат на друго място, след това има ли шанс за прехвърляне и как става?
- ако ни приемат някъде, но в последствие не запишеме децата, за класирането догодина намаляват ли ни се по някакъв начин точките?

ivankaka,
- ако ви приемат сега в яслата, а следващата учебна година искате да се прехвърлите ще се редите пак на опашката, няма как автоматично да стане - т.е. пак ще си събирате точките.

- ако не запишете децата просто в профилът ви ще стои един червен надпис "ЕЛИМИНИРАН ПОРАДИ НЕЗАПИСВАНЕ", но това няма отношение към кандидатстването за следващи класирания и не се намаляват точки (личен опит Wink

Дали ме разбра?

По първия въпрос е така - за прехвърляне се кандидатства наново през системата. Друг вариант е да се размените с конкретно дете, което иска да е във вашата градина.

По втория въпрос - вече има санкции за класирани и незаписани. За справка - новите правила
3.2.2. (нова - Решение № 480 по Протокол № 46 от 12.09.2013 г.) В случай, че родител /настойник/ на дете, класирано за определено детско заведение, не запише детето си до определения краен срок за записване, кандидатурата за същото детско заведение отпада. Детето участва в поредното класиране според заявените в ИСОДЗ от родителите /настойниците/ желания, като допълнителните точки за желанието, на което е класирано, както и за по-ниските от него желания, се намаляват с 1 точка. Допълнителните точки за поредност на желанията се възстановяват по реда на т. 3.2. за всички следващи класирания, в които детето участва.

2.2.15. (нова - Решение № 801 по Протокол № 73 от 18.12.2014 г., в сила от 8.05.2015 г.) В случай, че родител /настойник/ на дете, класирано за конкретно детско заведение, не запише детето си до определения краен срок за записване, кандидатурата за същото детско заведение отпада, като се губи правото за кандидатстване в съответното детско заведение до началото на следващата кампания. Детето участва в следващото поредно класиране според заявените в ИСОДЗ от родителите /настойниците/ желания, като допълнителните точки за желанието, на което е класирано, се губят, а за по-ниските от него желания се намаляват с 1 точка.

http://kg.sofia.bg/isodz/sdoc/Pravila2015.html

Прочетете подробно, има още санкции.

Последна редакция: ср, 25 фев 2015, 11:56 от petjata

# 757
  • София
И аз предпочитам ОДЗ-то да не дава 0.1 т. за район на месторабота....от близките 4-ри две не дават и мисля, че там имаме по-реален шанс именно защото ние не работим в района...уви в едната има много малко места. АБе с 8,1 т. в район Младост направо не знам за къде съм се засилила Simple Smile ама ще се надявам поне до томбола да го докарам...то и това ми се струва трудно честно казано, защото мисля, че ще има достатъчно народ с 8,2 и по скоро те ще са на томбола. Много кофти...проблема не е в критериите, а в много деца - малко места....,ама това си го знаем...няма какво да повтарям....

# 758
Ние сме с 8, нито бонус за район на живеене до детската градина, нито бонус за работа, все по едни и същи причини.
Така че сега сме се заредили с 8 точки една опашкааа:))))

# 759
  • София
Имам питане, когато не се заемат местата по социални критерии (виждам че при нас са второ и трето желание на хората), тези места отиват ли към общата опашка? Би следвало да, така повече деца от т.нар обща опашка ще влязат.?

# 760
Имам питане, когато не се заемат местата по социални критерии (виждам че при нас са второ и трето желание на хората), тези места отиват ли към общата опашка? Би следвало да, така повече деца от т.нар обща опашка ще влязат.?

Аз се чудя за същото и дали тези места се добавят веднага в първото класиране или остават за второто"

# 761
Доколкото знам още при първото класиране се пускат за децата, които не са по социални критерии.

# 762
  • София
milasara, новата тема можеш да я пуснеш след като поутихнат страстите покрай новите места.
Помня преди как се изписваше темата.

# 763
Седя и си размишлявам - ако на първото желание се паднем на томбола и не бъдем изтеглени дали се класираме на второ желание, ако сме по-нагоре в списъка? ИЛи оставаме без място в пъровто класиране>

# 764
Седя и си размишлявам - ако на първото желание се паднем на томбола и не бъдем изтеглени дали се класираме на второ желание, ако сме по-нагоре в списъка? ИЛи оставаме без място в пъровто класиране>

Според мен, обаче по логика не, че се опирам на реално знание. След като децата се класират и останат гранични групи, от тези групи отпадат вече класираните в друго ДЗ и на томболата участват останалите деца. Не мисля, че има възможност в една градина да се класираш, а в друга да си на томбола. Все пак това е компютърна програма и сигурно са й зададени такива параметри, но може и да греша.

Общи условия

Активация на акаунт