Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 42 135
  • 778
  •   1
Отговори
# 705
  • Малта
 Peace
ЕТО КАКВО ТОЧНО НАПИСАХ (ако желаете копирайте и пишете и вие):

Това, заедно с конкретния пример, би трябвало да им свърши работа. Засега съпортът се кротна и не отговаря - надявам се да самоескалира към програмист или началник, за да не се налага ние да го правим  Laughing

# 706
А,може ли някой от вас мили дами  да ми даде някаква информация,към кого мога да се обърна (като нямам впредвид системата),защото от там отговарят с копи -пейст по следния казус: Моето дете е родено януари 2013 и можеме да кандидатстваме с предходния набор,но ми казаха че можеме чак след август,а това мене не ме устройва.Искам да мога да използвам това право за предходния набор.Абсурдно е(дори и да я приемат) с набор 2013 да посещава яслена група,при положение че там има все още има бебета,които не могат да говорят,не  могат да се хранят сами,не пишкат в гърнета и т.н.Ако я приемат с 2013 тя се връша една година назад в развитието си......това не е нормално.Да те е яд че детенцето ти се е родило 14 дена след 2012 година.Моля ви ако имате някаква информация да ми помогнете,тази тема съм я разисквала и миналата година но без успех.

# 707
  • София
А,може ли някой от вас мили дами  да ми даде някаква информация,към кого мога да се обърна (като нямам впредвид системата),защото от там отговарят с копи -пейст по следния казус: Моето дете е родено януари 2013 и можеме да кандидатстваме с предходния набор,но ми казаха че можеме чак след август,а това мене не ме устройва.Искам да мога да използвам това право за предходния набор.Абсурдно е(дори и да я приемат) с набор 2013 да посещава яслена група,при положение че там има все още има бебета,които не могат да говорят,не  могат да се хранят сами,не пишкат в гърнета и т.н.Ако я приемат с 2013 тя се връша една година назад в развитието си......това не е нормално.Да те е яд че детенцето ти се е родило 14 дена след 2012 година.Моля ви ако имате някаква информация да ми помогнете,тази тема съм я разисквала и миналата година но без успех.

мадлен14,

Детето е на 2.8 - 2,9 г. и ще можете да кандидатствате директно за градина. Така, че ако кандидатствате в ОДЗ тя ще е в първа градинска. А за предишен набор можете само ако има незаети места от набор 2012 г.
така, че не се притеснявайте.
И моето дете е родено 2013 г. само, че април и аз искам да отиде директно в градина, но няма как.

# 708
  • Малта
мадлен14
това, което аз мога да споделя е че моите деца в събота стават на 3 г. и посещават ясла в смесена група. Лелите се отнасят към големите различно от малките и определено не бих казала, че са се върнали назад в развитието си, напротив дори научиха много нови неща и умения.

Сега от септември ще сме 1-ва група градинска ... и пак ще сме кажи-речи от най-големите, но така е със зимните бебета Peace

Не мисля, че имаш повод за притеснение.

# 709
Аз не разбирам какво ви притеснява в настоящ/постоянен адрес? Постоянен е адреса върху личната карта, и ако е в София ще си получите 3-те точки.

това не ни притеснява - проблема е, когато адреса на кандидатстване не съвпада с този на постоянния. В необходими документи ти изискват постоянен адрес - адреса на местоживеене на семейството. Тоест ако майката е с постоянен адрес Люлин, но семейството живее в Дружба и кандидатства с адрес Дружба - при класиране ти искат документ с постоянен адрес Дружба, какъвто съответно семейството няма.

Мами,моля разяснете ми,аз съм постоянен Дружба/там са родителите ми/,а таткото настоящ/жълтата бланка/ центъра,искам да преместя/ако ни приемат естествено/ детето в градината до нас/сега сме ясленчета/,защото ставането ни в 6.30 и воденето толкова рано е безумие,кой адрес да впиша,точките в момента са 8.0 извинявайте,чета ви от миналата година и всяка кампания все по трудно ми става да ги разбера нещата.Ние сме родени средата на януари и ни приеха мин година с нейният си набор от първо класиране.И още един въпрос ,ако останем в същата градина първа група/автоматично/ пак ли подаваме същите документи,защото аз си смених работата Sad, или ги прехвърлят от яслената група,благодаря

# 710
Добре, поправете ме ако бъркам, защото си мислех, че нещата са ми ясни, но сега, като ви чета, се обърквам:)
Ако по лична карта имам адрес в София-3 точки
Ако нямам по лична карта адрес в София, но имам временна адресна регистрация в София-2 точки.

Няма никакво значение в кой квартал съм и т.н. ако по лична карта се водя в София взимам трите точки.

Кварталът има значение само за да взема допълнителната 0.1 точка, ако градината признава критерия местоживеене в адми. район на градината.

Така ли е?

# 711
Добре, поправете ме ако бъркам, защото си мислех, че нещата са ми ясни, но сега, като ви чета, се обърквам:)
Ако по лична карта имам адрес в София-3 точки
Ако нямам по лична карта адрес в София, но имам временна адресна регистрация в София-2 точки.

Няма никакво значение в кой квартал съм и т.н. ако по лична карта се водя в София взимам трите точки.

Кварталът има значение само за да взема допълнителната 0.1 точка, ако градината признава критерия местоживеене в адми. район на градината.

Така ли е?

Точно така е. Просто системата грешно иска лични карти, на които да е написан настоящият адрес Simple Smile
Иначе точките се изчисляват правилно при правилно въведени данни.

# 712
Даже не съм го разбрала къде го иска.

# 713
Даже не съм го разбрала къде го иска.

В секцията "Деца" -> Име на детето -> в ляво "Необходими документи"

Това е в случая когато родителите имат постоянен адрес на територията на Столична община, но същевременно имат друг настоящ адрес също на територията на Столична община.

Дребен бъг.

# 714
  • София
Гледа се САМО наборът. Детето става 1 градинска група през есента на годината, в която навършва 3 г. Независимо дали към есента 3-те години са вече навършени или още не са.
Набор 2013 са 1 градинска група през есента на 2016 г., т.е. учебната 2016/2017 г.

# 715
А,може ли някой от вас мили дами  да ми даде някаква информация,към кого мога да се обърна (като нямам впредвид системата),защото от там отговарят с копи -пейст по следния казус: Моето дете е родено януари 2013 и можеме да кандидатстваме с предходния набор,но ми казаха че можеме чак след август,а това мене не ме устройва.Искам да мога да използвам това право за предходния набор.Абсурдно е(дори и да я приемат) с набор 2013 да посещава яслена група,при положение че там има все още има бебета,които не могат да говорят,не  могат да се хранят сами,не пишкат в гърнета и т.н.Ако я приемат с 2013 тя се връша една година назад в развитието си......това не е нормално.Да те е яд че детенцето ти се е родило 14 дена след 2012 година.Моля ви ако имате някаква информация да ми помогнете,тази тема съм я разисквала и миналата година но без успех.

Доколкото съм чела темата, няма на практика как да го приемат с предходния набор, тъй като винаги има списък с чакащи от съответния набор (в случая 2012). Все пак има такива случаи, дано някой се обади с подробности.

Ако единствения мотив за прехвърляне с предходен набор е че детето ще е с бебета - моето в момента е 1 яслена група, родено януари 2013 г., в СДЯ, където има и втора яслена група. Повечето от децата в групата са набор 2012, т.е. е от "бебетата". Догодина ще е от големите. Където има първа и втора яслена група, ги смесват, и децата са от различни набори.

Ако вече става дума за ОДЗ само с една яслена група от 2г., то разликите между децата не са толкова осезаеми.

Набор 2013 на голямото класиране през май ще кандидатства за Втора яслена група с тръгване септември месец.

# 716
  • София
Гледа се САМО наборът. Детето става 1 градинска група през есента на годината, в която навършва 3 г. Независимо дали към есента 3-те години са вече навършени или още не са.
Набор 2013 са 1 градинска група през есента на 2016 г., т.е. учебната 2016/2017 г.

Е как така. То така това дете ще е на 3.9 г. и тогава ще отиде в 1-ва градинска. За мен това не е реално и не мисля, че е така. На мен ми казаха, че ако детето през есента има 2.9 г. може директно за градина да кандидатства.
Ние няма да ги имаме и ще се класираме за градина на 3.5 - 3.6 г.

# 717

Е как така. То така това дете ще е на 3.9 г. и тогава ще отиде в 1-ва градинска. За мен това не е реално и не мисля, че е така. На мен ми казаха, че ако детето през есента има 2.9 г. може директно за градина да кандидатства.

Алекс, кой ти го е казал това? И по какъв механизъм най-важното би могло да стане?

# 718
Имам малко глупав въпрос: От коя дата най-късно може да е трудовия договор на родителя?
Т.е.-гледа се трудов договор към датата на класирането или към датата на записването на детето?
Предполагам, че някъде в сайта го има записано, но не го видях.

# 719

Алекс, кой ти го е казал това? И по какъв механизъм най-важното би могло да стане?
И на мене днеска една мама ми каза,че имат такава практика.Да,влизат си с набора ,но ги прехвърлят в градинска група,заради разликата във възрастта.

Общи условия

Активация на акаунт