Коледа 2014 - тема 3

• 40 704
  • 212
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Аз също мисля, че приключих със сладките. Тази вечер направих шоколадово-напуканите сладки-/божествени са още сега, а след ден-два ще са още по- хубави/ и кокосовите "Ангелски очи"-много са вкусни, нещо не ми се получиха достатъчно дълбоки вдлъбнатините. Аз си ги прибрах в кутията и утре ще ги наръся със захар и ще "отворя очите" със сладко./Това са двата нови вида сладки за тази Коледа. Доволна съм. Направих и крекерите на Лабрекс с орехи и много подправки. Те така ухаеха докато ги печах, че синът ми пита "Наденички ли печеш?" Утре и във вторник приятелите ще получат наречените сладки. С две думи: Доволна съм от себе си, от  избора си и най-много, че се доверих на Форума . Благодаря ви, момичета!

# 106
  • Пловдив
Аз също мисля, че приключих със сладките. Тази вечер направих шоколадово-напуканите сладки-/божествени са още сега, а след ден-два ще са още по- хубави/ и кокосовите "Ангелски очи"-много са вкусни, нещо не ми се получиха достатъчно дълбоки вдлъбнатините. Аз си ги прибрах в кутията и утре ще ги наръся със захар и ще "отворя очите" със сладко./Това са двата нови вида сладки за тази Коледа. Доволна съм. Направих и крекерите на Лабрекс с орехи и много подправки. Те така ухаеха докато ги печах, че синът ми пита "Наденички ли печеш?" Утре и във вторник приятелите ще получат наречените сладки. С две думи: Доволна съм от себе си, от  избора си и най-много, че се доверих на Форума . Благодаря ви, момичета!

Може ли рецептата за кокосовите "Ангелски очи" ? Благодаря .

# 107
Момичета страхотни вкуснотийки творите. Адмирации за коледното настроение, което цари в тази прекрасна тема  bouquet

Иска ми се да направя Базелските медени сладки тази година, но нямам вишновка ( а цяла бутилка вишнев ликьор не ми се купува, не живея в бг ). Имате ли идеи за някакъв друг алтернативен заместител? чудя се за портокалов сок, имам и малинов ликьор ( но пък малиновия вкус не ми се връзва много с коледа ooooh! )
Също така захарта и вишновката като се смесят, не се ли получава твърде суха смес, каква трябва да е консистенцията за глазурата?
Тити ще се радвам да споделиш и ти своето мнение, тъй като имаш опит с тези сладки.

Може ли и линк към напуканите шоколадови сладки, които са със 180г какао в рецептата, откривам единствено тази на Тинки в списъка.

Много ви благодаря предварително  bouquet

# 108
До сега хвърлях око тук и сега реших да ви покажа моите бисквити с меласа (петмез), кардамом (или кардамон), канела, джинджифил на прах, карамфил на прах  Laughing изобщо доста коледни Simple Smile (тези от миналата година имат какао, от тази година са без какао) Пекох ги досега и толкова хубаво се разнесе техния аромат ...

... by Drythyme., on Flickr

# 109
Hunny-bunny,благодаря ти ,интересуваше ме дали запържваш тиквата,и още ,орехи не слагаш ли..

# 110
Hunny-bunny,благодаря ти ,интересуваше ме дали запържваш тиквата,и още ,орехи не слагаш ли..

Не слагам. Не защото не е вкусно, просто баба ми не слага. Правила е и със, но за по-икономично го пропуска.  Peace Хубаво става, може да прибавиш Simple Smile

# 111
Hunny_bunny , Hug

# 112
  • пак на Рив Гош
Чудех се защо темата не ми излиза в нови отговори, а то имало нова  Laughing
Но пък разгледах всички красоти, които сте направили, момичета, разкошни сте всички!  Hug

И аз приключих с голямото печене на сладки, някои по-успешни, други по-малко:
- меденките, украсени (както си мога  Grinning), заедно с Камбанката:

- портокалови бисквити с кардамон:

- джинджифилови бисквити - сбъркани - след като ги опекох, се усетих, че съм забравила едната половина от захарта  ooooh!

- бисквити "монашески шапки", много вкусни, само дето им обърках формата  ooooh!

И да ви се оплача: след като сгънах днес следобед престилката и пъхнах сладка за опитване в устата на Роцев, той ми каза "А догодина нали ще направиш английския коледен кейк, че отдавна не си правила?"
И това, след като 2 години поред си го ядох почти сама!  ooooh!

От офанзивата ми остават само тиквеника за Бъдни вечер и десерта за Коледа.

# 113
Днес забърках меденките на Джемма за частите на къщата, не ми се получи тестото, мазнината изби още преди да успя да го събера, ронеше се, супер мазно. Много ме е яд. Успях да изпека частите, де, но се ядосах, толкова пъти съм го правила това тесто, а сега аккво се обърка не знам.

Утре мисля едни линцери да забъркам, които ще са ми за НГ.
Вероятно си ползвала олио Калиакра? Това установих аз от неуспехите и предупредих хората, които ми писаха за рецепта за меденките ми.

Не, не е Калиакра, Роса е. Пак ще направя в близките седмици, да видим дали ще се прецака пак.  
Ако загрявате меда и захарта и не изчаквате пълно изстиване може и от това да е. Другото е, че тия чаени чаши не знам кой с коя мери, аз ползвам малки и дори ми се стори, че ми е малко мазнината този път. Точно олио Калиакра ползвам Simple Smile

# 114

Иска ми се да направя Базелските медени сладки тази година, но нямам вишновка ( а цяла бутилка вишнев ликьор не ми се купува, не живея в бг ). Имате ли идеи за някакъв друг алтернативен заместител? чудя се за портокалов сок, имам и малинов ликьор ( но пък малиновия вкус не ми се връзва много с коледа ooooh! )
Също така захарта и вишновката като се смесят, не се ли получава твърде суха смес, каква трябва да е консистенцията за глазурата?
Тити ще се радвам да споделиш и ти своето мнение, тъй като имаш опит с тези сладки.

о, глазурата може да си направиш всякаква. Аз забърках тази година пудра захар с малко портокалов мармалад и портокалов сок. Намазах и понеже стоеше още влажно, сложих в хладиника. Глазурата изсъхна там и стегна. Освен товатази година сложих повече видове сушени плодове, накиснати в малко уиски.
Малината се връзва чудесно с Коледа, меденки и линцерки често се слепват с червен мармалад и той често е малиново желе например.

правих едни мъфини с бадеми и смес от сушени плодове, киснати в алкохол плюс всички коледни подправки. Също станаха чудесни.

тъкмо довърших и рохличките на наталина и  само утре за кеф на децата ще забъркаме още едни меденки и край.

# 115
# 116
armeria ,заинтригуваха ме крекерите с орехи на Лабрекс ,може ли рецептата или линк ,търсих ,но не ги открих .Ще съм ти много благодарна Wink

# 117
  • София
Днес забърках меденките на Джемма за частите на къщата, не ми се получи тестото, мазнината изби още преди да успя да го събера, ронеше се, супер мазно. Много ме е яд. Успях да изпека частите, де, но се ядосах, толкова пъти съм го правила това тесто, а сега аккво се обърка не знам.

Утре мисля едни линцери да забъркам, които ще са ми за НГ.
Вероятно си ползвала олио Калиакра? Това установих аз от неуспехите и предупредих хората, които ми писаха за рецепта за меденките ми.

Не, не е Калиакра, Роса е. Пак ще направя в близките седмици, да видим дали ще се прецака пак.  
Ако загрявате меда и захарта и не изчаквате пълно изстиване може и от това да е. Другото е, че тия чаени чаши не знам кой с коя мери, аз ползвам малки и дори ми се стори, че ми е малко мазнината този път. Точно олио Калиакра ползвам Simple Smile

Ми не е и от това. Не съм загрявала меда и захарта. Тази рецепта съм я правила сигурно вече над 20 пъти, със загряване на мед и захар, без, смао първия път и сега ми се получи този гаф и не знам защо. Какато и да е, утре къщата ще бъде сглобена, а по Коледа и наядена Simple Smile. Меденките, които напраивх от остатъка на тестото свършиха вече, така че не е страшно. Днес забърках маслените сладки с вино на Джемма, утре са линцерите на нудел33 и приключвам със сладките и ще покажа и снимки вече.

Тиквеника ще го правя на 23, правя го със сурова тиква, орехи, захар, канела, но сега Хъни-Бъни ми даде идея да ръсна и джинджифил и кардамон Simple Smile

Много красиви неща показвате, много ме радват.

# 118
  • Бургас
armeria ,заинтригуваха ме крекерите с орехи на Лабрекс ,може ли рецептата или линк ,търсих ,но не ги открих .Ще съм ти много благодарна Wink
"Хрупкави и много вкусни крекери" -така ги е нарекла Лабрекс
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.300
Не пише дали са с фини овесени ядки или обикновени. Аз имах фини и сложих и трици, които си помислих, че са овесени ядки. Абе....без да искам обърках рецептата, но станаха хубави. Още са прибрани и са хрупкави-само аз ги проверявам. Ако ги направиш с цели овесени ядки, сподели. Излизат като за кутия около кг сирене.
Only, рецептата за кокоските "Ангелски очи" от блога "Когато готвенето стане страст"

Последна редакция: пн, 22 дек 2014, 08:50 от armeria

# 119
Великолепни неща!
Запланувала съм и едни скалички, но за сега е това
Линцери

Меденки-мечета

Заготовки на меденки за слепване

Общи условия

Активация на акаунт