"Курт Сеит и Шура"- форум за Къванч Татлъту и другите актьори...Сезон 2 ТЕМА 2

• 71 107
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
Макар да смятам, че ако в Холивуд направят филм по–книгата, щеше да е доста по сполучлив.
Абсолютно вярно...щяха да направят филм с повече размах и вкус,по-зрелищен, по-бляскав, по-разкошен, с  нецензурирани горещи сцени, без компромиси с историята и героите и със сексапилна главна героиня... Украшенията за Ана  в последната екранизация на Ана Каренина са специално поръчани от Chanel, изработени от 18 карата бяло злато и брилянти, със  стойност   над един милион евро. Само  брошката  се оценява на 300 хиляди евро ...16 тоалета... Екипът на сценографите е 30 души. След пътуване в Русия и впечатления от Мариинския и Александрийския театър в Санкт Петербург  построяват театър (с над 100 декора за 246 сцени) близо до Лондон : ледена пързалка, бални зали, опера, хиподрум,   ресторанти, заснежени полета и улици.  И тогава студът нямаше да е проблем...и да гледаме премръзнали герои...
То се писа едно време, че американците са искали да филмират историята, но са се отказали....
Според мен  за екипа на КиШ задачата беше прекалено амбициозна и нямаха ресурс, опит, традиции да предадат  чужда действителност...еле ти пък залеза на една империя, война, революция, контрата....От едни битови драми не върви да скокнеш в исторически епос...Затова никой нищо не разбра от събитията в СП и затова сцените в Алуща и след това в Истанбул бяха по-убедителни и органични...Но зрителя и това не хареса... newsm78
Поздрав, дами!

">#t=0[/video]

Последна редакция: пт, 26 дек 2014, 18:11 от dafnе_1

# 31
Здравейте, дами! Hug

Не споря може и така да е , но аз през целият филм бях сигурна, че любовта им беше взаимна. Но това е мое лично мнение, не ангажирам никого с него. Има мъже които държат с цената на всичко на принципите си , на достойнстовото си и така нататъка. Шура на няколко пъти му се противопоставя заради Петро и  впоследвствие може би и думите на баща му дават отражение.

klisara Hug, уважавам мъже с принципи, а Сеит просто нямаше такива. Бащината заръка изигра решаваща роля в живота му...

Сеит и Шура никога повече не се срещат, въпреки че в края на живота си тя прави опит да се видят. Мурка също няма против, но Сеит така и не се решава на тази среща.
Като цяло за мен книга и филм доста се разминават. Харесах и двете. Макар да смятам, че ако в Холивуд направят филм по–книгата, щеше да е доста по сполучлив.
Весели празници, мацки!  santa2  madnoel People Santa Close-mas:

Боряна Hug
Аз отложих четивото за след сериала, сега пък вече нямам никакво желание! Shocked Заслугата за това е на сценаристите естествено, изобщо не можаха да ме провокират! Дори и по- лошо: с всеки нов епизод, особено в Истанбул, си личеше от километри, че Сеит бяга от Шура, не й се доверяваше, не търсеше близостта й, шикалкавеше...е каква е тогава тази негова любов? #Crazy А на финала гледаше патетично Мюрвет като спасител... и за капак- парада на революцията, знамена, усмивки, национално щастие ooooh!... На това му се казва национализъм в действие, евала на Еджето! И арогантното питане на Сеит дали радостта на Сабри не е заради писмо от Шура, беше явна подигравка с нея... Измислена беше тази любов! Thinking
По въпроса за холивудската продукция- не само американците биха я направили по- гледаема, въздействаща, запомняща се! Ами руснаците- на тях им дай точно такива истории- революции, любови, влакове... нямат равни! И историята на  Курт Сеит и Шура щяха да я барнат като за Оскар!  Laughing
Дафне Hug, с теб след малко ще се "разправям"
Wink

Мама Нуртен и Къванч!

Татко Ердем и Къванч!!! Голяма прилика... Peace

# 32

klisara Hug, уважавам мъже с принципи, а Сеит просто нямаше такива. Бащината заръка изигра решаваща роля в живота му...

Hug Дами, позабравили сте...Имаше  няколко разговора, с които се опитаха да обяснят на публиката защо се разделят Курт и Шура. Случайната среща в аптеката....Кога Курт се отказва от Шура.
1.След Скандала с родителите 2. След смъртта на семейството.3.Или защото го следвала, загубила своята гордост...За мен, самият Курт загуби интерес към Шура след диванчето...И  затова не направи никакво усилие да бъдат заедно... Бащата си беше жив и здрав и нямаше никакви скандали...Сигурни ли сте, че Курт обичаше Шура, когато я прелъсти...Така както решиха сцената с диванчето, съвсем целенасочено различно от романа , където отговорността е споделена, във филма стовариха отговорността върху Шура...Тя намери Курт на концерта, тя му даде знак какво очаква от него, тя му се предложи....и без разлика с баронесата, която също така лекомислено му се е отдала... Неслучайно показаха друг тип поведение при Мурка...Първо, и тя се влюби от пръв поглед, но легна със законния си мъж, и второ, бракът беше прибързан, но не на всяка цена.... готова  да се разведе,  защото не е сигурна, че я обича и  се е отнесъл непочтено с нея...За разлика от Шура защити достойнството си...И ако думите на бащата бяха фактор,  Курт нямаше да е щастлив и удоволетвотен от  живота на финала...Щеше да има угризения, съмнения, да страда...Нямам спомен за момент, в който   Курт да е бил изправен пред драматичен избор - дали да изпълни завета на бащата или да бъде с Шура...Дадоха един два пъти тази мисъл да му минава през главата, ама толкоз...Той взе решението още в СП.
Заряза Шура защото не я обичаше...Финалът на филма го доказва по-категоричен начин...

# 33
Дафне, Hug както съм писала и друг път- Сеит го повлече скоростта на водовъртежа!
Имах усещането, че до преди да срещне Шура, е гледал на жената само като сексуален обект, дори не си е правел труда да запомня и имената им. Не е страдал от раздялата, не ги е търсил отново, едва ли не е бил с която му хареса на момента, стига да породи желание у него.

А Шура, с нейната настъпателност и преследване, му отне удоволствието да завоюва жената- плячка, по правилата на свалката, макар че звучи много грубо така казано, но е факт! Вина за това има и Татяна. Crossing Arms  Изигра невинната роля на сводник с усмивка и задоволство- заведе му Шура като по поръчка. Все едно Шура не е дворянка, а крестянка от разораната целина! Това беше от най- големите грешки на Шура!  Peace

# 34
Иначе пак казвам филма е страхотен един от най хубавите филми за мен макар и с тъжен край. Весели празници на всички!

Намирам КиШ слаб проект ...Няма връзка със ЗП и К/Г...Много слаб...Достатъчно е да се прегледат темите, ами нямаше провокации към зрителите и кой знае какви дебати..Но като чета разочарованието от  сериалите, които вървят в момента, като гледам кичозните  интимни сцени, нашите хамами, например без да се показва кой знае какво  си бяха супер издържани, оригинално решени и майсторски изиграни... красиви и  еротични...Така че филмът си има и своите достойнства... Peace

Последна редакция: сб, 27 дек 2014, 08:18 от dafnе_1

# 35

Сеит и Шура никога повече не се срещат, въпреки че в края на живота си тя прави опит да се видят. Мурка също няма против, но Сеит така и не се решава на тази среща.

Много пъти съм се замисляла върху този факт! За сериала беше недопустимо, но в истинската им история- голямо разминаване! Само Шура да беше се върнала в Истанбул в подходящото време, годините на тежката депресия на Сеит преди самоубийството му, едва ли би имало предвидимо развитие... Thinking

Скрит текст:
Цитат
ПИСЬМО ОТ ШУРЫ

Однажды днем, когда Сеит был на работе, почтальон принес письмо на имя Сеита. На вид потрепанное, всё что смогла разобрать Мурка - на марках слово ‘’France’’. Она догадалась от кого письмо. Ею овладело чувство ревности. Сначала она хотела письмо сжечь. Но из-за любопытства хотелось узнать , что там написано. Весь день Мюрвет мучилась, не знала что делать. Как будто не письмо было перед ней, а сама Шура стояла посреди комнаты: белокурая красавица с улыбкой на лице. Письмо оставила на столе.
Без сил Мурка пролежала до вечера на кровати.
Сеит после работы пришел домой, увидел письмо на столе. Мюрвет на кухне готовила ужин. Сеит с конвертом вышел из комнаты и показал письмо.
«От Шуры» .
После стольких лет Шура опять стояла между ними. Как она могла вернуться.
Сеит начал рассказывать о том, что говориться в письме: Шура вышла замуж и живет в Париже, детей нет, пишет , что это последнее письмо, о том, что она очень больна и хотела бы в последний раз увидеть Сеита. Мюрвет почувствовала жалость к умираюшей на чужбине женщине и предложила Сеиту поехать и повидаться с ней.
«Ты с ума сошла? Если поеду , там останусь, ты этого хочешь?»
Мурка от себя даже такого не ожидала.
«Нет, я не хочу чтобы ты там оставался. Просто поезжай и повидайся с ней»
«Это письмо отправлено 4 мес назад. Не известно, что с ней произошло за это время. Я не смогу для нее уже ничего сделать. Да и если уеду, расстанусь с тобой, больше могу и не вернуться. Ты всё еще хочешь, чтобы я поехал?» сказал Сеит.
«Нет, я не настолько сильна как она. Если ты меня бросишь я не переживу. Просто я очень переживаю из-за таких новостей. Я знаю, она тебя очень любила»
«Моя маленькая жена с большим сердцем. Я тебя люблю»
После того, как жена уснула, Сеит несколько раз перечитал письмо, проводя пальцами по строчкам как будто прикасался к любимой женщине, которую никогда не забывал, как будто слышал ее голос, который зовёт его. Она его не забыла. Он тоже. Еще 4 мес назад этот листок бумаги был в ее руках. Этот листок обжигал его пальцы. Он чувствовал ее запах. А ребенок? У него закружилась голова от мысли, что Шура уехала беременная. У него от раздумий все мысли в голове спутались: Шура, беременная в Париже, одна, с кем, где?? Узнать что-то о жизни любимой было уже невозможно. И даже от адреса на конверте не было толку.

Как пък не го е чоплила мисълта за роденото от Шура дете в Париж? ooooh!
Явно с Тина са били в обтегнати отношения, едва ли е научил истината...
Много ми е странна смесицата от роман и филмиране, за една и съща история са, но не се и допълват! Напротив дори- противоречието между характера на персонажите е подсилено в полза на Сеит, а Шура е компрометирана тотално Shocked...

# 36
Добро утро и честит празник на всички именници! С най-доври пожелания!  bouquet

Мама Нуртен и Къванч!

Татко Ердем и Къванч!!! Голяма прилика... Peace
Мдааа,майка албанка и баща бошняк, и двамата  с европейски физиономии... Майката е много хубава жена... писа се, че била стюардеса......Къванч е взел  най-хубавото от родителите си и това обяснява впечатляващата му външност....
И няколко идеи за новогодишен маскарад с моделите на Башак...

# 37
Добро утро и честит празник на именниците!  Wine Glass
Добре, че са Къванч и Фарах за да вместят КСШ в тази класация:

Скрит текст:
Цитат
Самые обсуждаемые в СМИ проекты 2014 года.

В процессе мониторинга в медиа-центре, "Великолепный век" стал наиболее обсуждаемым среди сериалов турецкого кинематографа в уходящем 2014 году. Драма вызвала горячие дебаты по теме интерпретации исторических событий. На протяжении года 39 621 новостей было опубликовано о "Великолепном веке", взорвавшем все рейтинги, и в особенности о Мерьем Узерли, которая исполнила роль жены Султана Османской Империи, Сулеймана I.

На втором месте по популярности стал сериал "Долина волков", находящийся на плаву уже более 10 лет. О нем было опубликовано 35 609 новостей и различных статей.

Верхние строчки занял и популярный сериал "Прилив", главные роли в котором исполнили Серенай Сарыкая и Чагатай Улусой, с количеством в 18 158 опубликованных статей.

Снятый по одноименному бестселлеру Нермин Безмен, сериал "Курт Сеит и Шура" занял 4 место в первой пятерке. Хотя историческая драма и не смогла достичь ожидаемого результата, о ней было размещено 17 707 новостей. Также часто упоминаемыми в СМИ стали и актеры, исполнившие главные роли, Кыванч Татлытуг и Фарах Зейнеп Абдуллах.

А закрывает топ-лист в пятерке самых обсуждаемых в СМИ проектов 2014 года сериал "Карадай", упавший на пятое место по сравнению с прошлогодним третьим. О нем было опубликовано 15 390 новостей.

Материал подготовлен Викторией Коломиец

Специально для
http://vk.com/kurtseyt_official, при копировании, пожалуйста, указывайте источник, уважайте чужой труд

bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: сб, 27 дек 2014, 10:13 от shaane

# 38
Добре, че са Къванч и Фарах за да вместят КСШ в тази класация:[/b]

Цитат
Самые обсуждаемые в СМИ проекты 2014 года.

Снятый по одноименному бестселлеру Нермин Безмен, сериал "Курт Сеит и Шура" занял 4 место в первой пятерке. Хотя историческая драма и не смогла достичь ожидаемого результата, о ней было размещено 17 707 новостей. Также часто упоминаемыми в СМИ стали и актеры, исполнившие главные роли, Кыванч Татлытуг и Фарах Зейнеп Абдуллах.

HugТочно, във всяка новина за Къванч и Фара се отразяваше, че играят в КиШ...мониторингът и това е отчел...Всичко за Къванч и всичко за Фара в един кюп...И са пресолили манджата  с бройката...17700 / това означава по 40/50 публикации на ден за КиШ... напише се нещо в едно издание, и айде 40/50 други издадения го препечатат...само това може да е обяснението за тая цифра...И какви горещи дебати...В руската тема  следяха всички новини за сериала, даже има отделна подтема...най/много триста новини...Аз лично си спомням само един обширен журналистически материал посветен на КиШ...защо е нисък рейтинга и причините се търсеха в руските акценти, костюмите, убийствата, с които завърши първия сезон, история,  чужда на зрителя...което ме учуди, щото романът бил бестселър...т.е. романът приет, а филмовата история чужда...
И интервютата на Нермин бяха източник на новини ...ама накрая и тя млъкна...Дори финалът  е бил отразен само в няколко издания с по едно изречение без  коментар...писа рускиня, която живее в Турция ...Турската журналистика е много смешна...

# 39
Кроу нарича Къванч забележителен мъж...Абсолютно съгласна... Laughing Жалко, че Къванч отказа участие...Естествено, че няма да му дадат главна роля...но щеше да работи с Ръсел Кроу...това си е незаменима школа...и да се върти името му по световните екрани...и щеше да си партнира с една красавица...Франсе между другото Laughing

Скрит текст:
Кто же из турецких актеров нравится Расселу Кроу?

Кроу, который был гостем на одной из передач на канале TV8 и рекламировал новый фильм с его участием. Компанию ему составляли Ольга Куриленко, Джем Йылмаз и Йылмаз Эрдоган.
На вопрос ведущей, кто же ему нравится из турецких актеров помимо Йылмаз Эрдогана и Джема Йылмаз, Рассел назвал Кыванча Татлытуга, не задумываясь ни на секунду. По словам актера, он хочет поработать с Кыванчем в будущем, и назвал его клевым парнем.

Добро утро и хубав ден, дами!

Перевод сделан для группы Большой Клуб Турецких сериалов- turk_dizileri

Последна редакция: нд, 28 дек 2014, 09:51 от dafnе_1

# 40
Привет в този мразовит ден!   bouquet
Ръсел Кроу явно си е харесал Къванч и докато не го снима в някоя продукция, няма да миряса!  Peace
А това, че навсякъде го ласкае за таланта и всеотдайността към работата, няма как да не направи впечатление и на ниво холивудски продуцент! Може и  да има някакви преговори с Дж. Камерън Praynig, 4 години минаха след срещата им в ЛА!  Всички ще са доволни, но най- много ние, феновете!
Дано им се пресекат във времето и сбъднат плановете... Успех от мен!!! Peace

На мен тази констатация от ТСЕМ никак не ми влияе и не променя мнението ми за КСШ!
Едва ли тепърва ще има развитие или продължение за истинския живот на Сеит след раздялата с Шура, няма и смисъл... Peace

Много показателна е последната снимка, рядко се среща такава любов!!! Grinning

# 41
На мен тази констатация от ТСЕМ никак не ми влияе и не променя мнението ми за КСШ!

Hug Tия статистики са точно като анкетите за красота и популярност...Безсмислени...И на последно място да е Къванч, няма да ми стори грозен... Laughing

Хубава снимка на Къванч...Стара ли е , нова ли е, не знам, ама добре изглежда...

# 42

Hug Tия статистики са точно като анкетите за красота и популярност...Безсмислени...И на последно място да е Къванч, няма да ми стори грозен... Laughing

Хубава снимка на Къванч...Стара ли е , нова ли е, не знам, ама добре изглежда...

Нова е... ама ако беше и Башак до него, щеше да е перфектен... Laughing Wink

# 43

Нова е... ама ако беше и Башак до него, щеше да е перфектен... Laughing Wink
Hug Башак е заета да рекламира гардероба си...

След последната излагация  Laughing почна да си крие лицето... Кофти й е, че Къванч само с нея не се снима на партито...По-добре да си гледа пейзажите, признавам, че там е добра...
Франсето разпуска в Тайланд...на 30 градуса..

# 44

Hug Башак е заета да рекламира гардероба си...

След последната излагация  Laughing почна да си крие лицето... Кофти й е, че Къванч само с нея не се снима на партито...По-добре да си гледа пейзажите, признавам, че там е добра...
Франсето разпуска в Тайланд...на 30 градуса..

Кой знае, може и в друго да е добра, но ние няма как да знаем! Laughing

Скрит текст:
Цитат
Официальный прием. И это по-нашему главное достижение Фахрийе в 2014 году. Она была приглашена на званый ужин с участием двух президентов - Германии и Турции. В нем принимали участие заслуженные деятели, ученые, политики, а также актеры, которые внесли свой вклад в экономическое, политическое и культурное развитие обеих стран. Мы очень рады, что Эф удостоилась этой чести, ведь она родом из Германии и очень надеемся на какой-нибудь совместный проект обеих стран в будущем

Явно е преди избирането на сегашния президент! Успех, Фахрие! Peace

Последна редакция: нд, 28 дек 2014, 22:57 от shaane

Общи условия

Активация на акаунт