Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 4

• 90 886
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Боба, Тула, Мандука.

# 331
  • ул. "Мечтание"
Здравейте момичета,

Имам една питанка и се извинянам, ако е обсъждано, но нямам време да изчета всичко Peace

Харесах си слинг на theBabaSling и ме интересува дали са хубави и има ли мами, които ползват този модел. Бебка е на 5 месеца и до сега много се колебаех за слинг или ерго раничка, но се спрях на варинта със слинг да се носим.

Благодаря  предварително  Hug

Щом си си харесала слинг - заложи на класически с халки или на тъкан шал. Мани го тоя BabaSling, не си струва парите. И Wallaboo не са по-свестни - много пари за едно голямо нищо....

Мей тай не е марка, а вид слингове - ето повече информация за тях: http://www.fairyknot.org/blog/main/asian-style/.

Май с моето ерго бебе не съм направила добър избор!По назад прочетох,че за бебета на 1 годинка са малки и неудобни,а сега на 5 месеца на нас ни е малко големичка,значи тъкмо ще и стане и трябва да търся нова  newsm78
Моля ви кажете хубава и удобна ерго раница!

Не бързай с покупка на нещо ново, възможно е въобще да не ви потрябва, предвид, че все още ви е голяма.  Peace Обичайно след 6 месечна възраст позабавят растежа си и на годинка е възможно детето да не е чак толкова по-голямо, че да е нужна нова раница.  Peace

# 332
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Дано се включат специалистите  Mr. Green
Но тези Wallaboo много ми приличат на Baba SLing. А мей тая мисля, че може (виждам, че бебчето ти е на 5 месеца).

ПП. Ще изчакам и аз с интерес коментарите. Ето този вариант на Wallaboo, прилича на нещо средно между слинг и ерго раничка според мен.
http://www.minimod.bg/8326/wallaboo-%D0%BA%D0%B5%D0%BD%D0%B3%D1%83%D1%80%D1%83
А другият им модел е този, за когото казвам, че прилича на Baba Sling
http://www.minimod.bg/22051/wallaboo-%D1%81%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0 … D0%BB%D0%B5%D0%BD

Това първото си е доста нескопосано копие на Caboo ( май по назад коментирахме, че се закопчава с Велкро!? ).  Thinking

Според мен и двата варианта не са удачни за дете на 5 месеца, което тепърва ще се носи.

Вариантите са слинг-шал, мей-тай, егро раничка, като за последната трябва да се търси някой по-голям вариант за да не утеснее на 1 годинка.

# 333
Благодаря ви, момичета ! Ще помисля още малко на кой вариант да се спра  Simple Smile

# 334
  • Варна
За лятото много се чудя на тия Fil'Up. Дават ги, че са за деца до 15 г., мойта буболечка едва ли ще е станала 8 кг. дотогава, дали ще й е удобно. Иначе най-прохладни ми изглеждат. Rolling Eyes

# 335
Lеxie и  Нощни очи ,благодаря за отговорите и че сте винаги насреща за начинаещите!  bouquet

# 336
chockolina, това дали няма да се врязва в раменете?  newsm78 Thinking

# 337
Ние с малчо от днес се обзаведохме с Boba. Много ни харесва! Мога да свърша тооолкова много неща, а той да си е все до мен - спокоен и усмихнат.
Раничката, сама по себе си, също е страхотна. И меките презрамки, и стабилното закопаване, и ластичетата за прикрепяне на висящите каишки, и закопчалката за дамска чанта, и "дъвкалките" - всичко е супер!
Взехме раничката под наем, обаче май ще си я задържим. Много сме доволни. Laughing

# 338
Момичета, имам нужда от съвет при избора на слинг. Имам бебе на месец и ми трябва нещо, с което бързо да излизаме от вкъщи, за да водя каката на градина. Бях харесала Dee Dee слинга, но не знам дали ще е удобно за толкова малко бебе?! Признавам - не съм чела назад  Blush , ще се радвам някой да се включи.

# 339
  • Варна
chockolina, това дали няма да се врязва в раменете?  newsm78 Thinking

Не знам, не съм го виждала наживо. Доста снимки разгледах, носят и по-големи дечица с него, не ми изглежда да се врязва. Thinking

# 340
  • ул. "Мечтание"
Чоколина, не съм го виждала на живо и не мога да съм полезна.

Момичета, имам нужда от съвет при избора на слинг. Имам бебе на месец и ми трябва нещо, с което бързо да излизаме от вкъщи, за да водя каката на градина. Бях харесала Dee Dee слинга, но не знам дали ще е удобно за толкова малко бебе?! Признавам - не съм чела назад  Blush , ще се радвам някой да се включи.

Не е удобен, защото дунапрените пречат на пристягането и оформянето на седалката. По-скоро може да си потърсиш пауч. Peace

# 341
Здравейте. Решила съм да си взема раница за бебо, за да може и ММ да я ползва понякога. (Категорично отказа да си омотава чаршафи около кръста Grinning ) Въпросът ми е - тези раници не спарват ли през лятото? Видях,че някои модели имат джобче за проветряване, но не всички. На Ергобейби например - не видях да има такова, както и на Boba и Tula.

Изчетох коментарите тук и във ФБ и разбрах,че повечето сте доволни от Tula. Нямам финансовата възможност да взема толкова скъпа раница. По тази причина се насочих към Ергобейби. В ОLX видях такива с показани сертификати на цени, които ме удовлетворяват. Дъщеря ми е на почти 4 м. Няма 6 кг. и върви по-компактна , ако мога така да се изразя Simple Smile Затова си мисля ,че Ергобейби ще ни свърши работа въпреки мнението на някои, че е по-тясна и бързо умалява. Така или иначе не мисля да я нося до 3- 4 годишна възраст . Може би докато проходи по-стабилно и после само , ако ни се наложи. А и ще комбинирам с количка понякога.

Основното всъщност, което ме притеснява е точно това - дали спарват много лятото Simple Smile

# 342
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Ергобейбито от OLX сме ги коментирали доста - всички продаващи се като нови са ментета, без значение какво показват и твърдят.

Като оставим това на страна, Ерго-то е доста плътно и си спарва.
Ако не държиш на марка, в OLX по едно време имаше Ерго-подобни, на които гърба се откопчава и има мрежа за провертение.

P.S.

Друга раница, която има такова прозорче за проветрение е Pognae. Може да се намери втора ръка, но по мой наблюдения е по-малко от Ерго-то
P.P.S.

И се сетих още нещо. Каквото и да изберете, на всяка цена мъжът ти трябва да пробва дали раницата ще му стане, защото Ерго е със сравнително къс колан и на моят мъж ( той е малко по-едър) не му става.

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 13:01 от kalei

# 343
  • ул. "Мечтание"
Колана на Ерго си е проблем, да. На китайчетата също е късичък. Има удължители разбира се, но би било добре, ако не се налага да се използва.
Погни-то е добър вариант за лятото заради мрежата на гърба. Кат оцяло повечето ергономични раници са доста плътни, възможно е да поспарват. Добре би било да пипнеш и тестваш предварително. Би могла да помислиш и за Conecta, която е по-евтин вариант и по-тъничък. Също и за мей тай.

# 344
Благодаря за отговорите Simple Smile Ще помисля добре преди да взема каквото и да било. Чудех се за някое от Погнитата втора употреба в Рошаво.. За съжаление нямам възможност да пробвам,нямам и познати, които ползват и ще трябва да действам един вид "на сляпо" Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт