Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 62

• 38 528
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
Добро утро,
и  аз се присъединявам към групата на миньончета Simple Smile 156см .

За вчера отчитам Джилиан БР ,направих първата тренировка ,която ми дойде малко ,след което направих Killer Buns and Thighs пак на Джилиан.

Тези дни с тренировките съм добре,но с яденето му изпуснах края .... Sad

# 211
  • here, there, everywhere
Така е Симпа. Аз за това вече не се хабя да споря. Мълча си и чакам кой каквото има да каже да си го каже, а решенията за моето си тяло си ги взимам аз. Преди много често ме болеше гърбът, но сега явно мускулите се заздравиха, поддържат гръбнака по-добре и е изключение ако ме заболи. Дори само заради това си струва.

Забравих да си отчета тичането вчера. Аз все още съм лош бегач, но съм решила да се науча и всеки ден ще увеличавам дистанцията с малко. Та довечера пак ще съм във фитнеса, понеже навън е доста студено и се притеснявам да не ме заболи гърлото. Иначе за тялото няма проблем, след няколко минути е вече загряло (а какви бягащи клинчета съм си купила, мечта направо, само да можеха сами да тичат).

# 212
(а какви бягащи клинчета съм си купила, мечта направо, само да можеха сами да тичат).
Laughing Heart Eyes Да са ти честити!

Аз спрях да слушам мама какви ми ги приказва и колко много съм се тормозела с тренировките. Ама това ми е радостта в живота, бе!  Grinning

Тя е със сменена тазобедрена става и още си покуцуква, но тук ме боли, там ме боли. Викам ти няма ли да тренираш вече, не мина ли достатъчно време? Ами да, май мога вече, къде бяха "мойте" тренировки (начинаещите на Румяна)?.... Малко несигурно, но си го иска, защото преди операцията тренираше и се чувстваше много добре.  Flutter
Цаката е да накараш/мотивираш човека да започне, после сам ще си го иска Wink

# 213
На мен в стария офис ми бяха свикнали, че разнасям кутии с храна, ям определени неща, а други отказвам, че не приемам почерпка от шоколад/торти/сладки и че след работа ходя на тренировка  Laughing Та не го намираха за странно, а и аз не съм сваляла рязко килограми, за да си личи - в най-тежкият си период бях 58 кг  Mr. Green

В новия обаче още ме гледат любопитно, но ще свикнат.

Майка ми няма проблем с мен никакъв, но ние се виждаме по веднъж в месеца  Laughing Нооо питайте баба ми - за нея направо съм кльщава при все, че това въобще не е така  Laughing

Очаквах днес да имам МТ, но не. Отскоро си взех едни много готини разтворими БСАА и май действат отлично за възстановяване, а тренирам всеки ден  Peace

# 214
Нали знаете че краставите магарета се надушват. Тук в нашата секта сме си от една порода.  Joy
В моята работа има над 100 жени, от които само 2 ходят на йога и не се тъпчат. Останали те са........вечно преживящи ,  и  то не какво да е а вафлички , солетки , бисквитки , пръчици. Т.като работата е свързана с хора , винаги има някой , който е оставил почерпка и познайте какво става.  Аз от доста време съм спряла да споделям с какво се храня и да обяснявам защо не ям вафли и солети. Спрях и да си давам мнението за безумните им диети като например кисело мляко с варени картофи. Почти всички си мислят , че се правя на интересна като казвам , че не консумирам мазни манджи със запръжка и че предпочитам свежа салата. Единственото ми постижение е че отучих майка ми да готви със запръжка, както и да пържи , вместо да пече.А също така да не купува колбаси. Е има още какво да се желае , но за сега и това е задоволително.
Днес мисля че времето е прекрасно и вероятно довечера ще тичам някой друг км навън. Ако ли не ще си спретна нещо в къщи.
Лек ден на всички!

# 215
Йес, времето е студено, но вече прогрява слънчице и ще има тичане. Heart Eyes

Вчера и онзи ден започнах Insnaity Max 30 като направих дефакто първите 2 плюс Ab Attack, което засега е най-силната тренировка за корем без тежести, която съм правила (или виждала).  Close Направо след тези се чувствам като разплута на пода. По-тежки са от първата Insanity определено.

Имам нужда точно от нещо такова. Трябва мускулите ми да са здрави, за да мога да изтичам обиколката на Витоша поне в по-голямата част. Опре ли човек до ходене става една голяма мъка за подобно разстояние. Вярно, че е с денивелация, но наскоро ходих от Княжево до Черни връх и после на Железница - не бях изморена, но си беше дълго ходене, което все пак не е било много над 30-35 км. Трябва да започна да усещам дългите разстояния иначе няма да съм подготвена психически.

Не знам и дали не трябва да отслабна малко...  Rolling Eyes  Тежа 45-46 кг. на 162 см., уж не е много, ама...

Може би ще си кача снимки по някое време да попитам дали според вас е по-смислено да наблегна на стягане или да включа и по-сериозен хранителен режим.

# 216
  • София
Добро утро  Laughing

Аз пак се нареждам с кеф и кафе да ви чета. Днес не съм решила още дали ще тренирам, денят сам ще си покаже Simple Smile
Много се радвам, че има още и още тичащи в темата  Hug
Google76, в нета има доста програми за тренировки на свръхдълги разстояния. Аз си мисля, че не е важно колко кг тежиш, а колко кг е мускулната маса в тялото. Като ти гледам мерките едва ли имаш много мазнини, така че можеш да се захванеш с укрепване издръжливостта на мускулатурата  Peace

Вчера във ФБ някой беше пуснал статия от блога на Ясен Крайчев (http://www.silenbg.com/) и четох до ранни зори негови постове. Доста неща ми се подредиха като обща картина  Peace

# 217
Добро утро  Laughing

Аз пак се нареждам с кеф и кафе да ви чета. Днес не съм решила още дали ще тренирам, денят сам ще си покаже Simple Smile
Много се радвам, че има още и още тичащи в темата  Hug
Google76, в нета има доста програми за тренировки на свръхдълги разстояния. Аз си мисля, че не е важно колко кг тежиш, а колко кг е мускулната маса в тялото. Като ти гледам мерките едва ли имаш много мазнини, така че можеш да се захванеш с укрепване издръжливостта на мускулатурата  Peace

Вчера във ФБ някой беше пуснал статия от блога на Ясен Крайчев (http://www.silenbg.com/) и четох до ранни зори негови постове. Доста неща ми се подредиха като обща картина  Peace

Чудя се дали през зимата е полезно да се правят тичания над 20тина км най-вече заради студа.  Rolling Eyes Но топлото наближава. Simple SmileSimple Smile

Попрочитам и от другата темичка - тази само за Тичането. Исках да те попитам ти как започна да тичаш планинско и по-специално с денивелация? Аз още съм на бързо ходене и леко подтичване, но все още не съм се престрашила да се пробвам някое сериозно тичане по баир на Витоша примерно. Simple Smile А мисля, че ми е време.

# 218
  • София
Съгласна съм, че не е зимата времето да се вдига много дистанцията. Аз за момента гледам да не прекъсвам тичането и да поддържам форма, а на пролет ще надграждам.

Аз започнах да бягам по пресечена местност в началото с изкачвания на ниски хълмчета, след няколко седмици, когато вече изкачвах хълмовете без да се задъхам преминах на по-сериозни изкачвания пак за около месец и пак надградих. Хубавото на Витоша 100 е, че се тича по така наречената "обиколна" алея, която е доста равна на места, почти като разходка в парка ще ти се стори  Peace

Според мен се съсредоточи върху дистанцията и лека полека започни да бягаш наклони и чак след това струмни изкачвания. В момента къде и по колко бягаш?

# 219
Съгласна съм, че не е зимата времето да се вдига много дистанцията. Аз за момента гледам да не прекъсвам тичането и да поддържам форма, а на пролет ще надграждам.

Аз започнах да бягам по пресечена местност в началото с изкачвания на ниски хълмчета, след няколко седмици, когато вече изкачвах хълмовете без да се задъхам преминах на по-сериозни изкачвания пак за около месец и пак надградих. Хубавото на Витоша 100 е, че се тича по така наречената "обиколна" алея, която е доста равна на места, почти като разходка в парка ще ти се стори  Peace

Според мен се съсредоточи върху дистанцията и лека полека започни да бягаш наклони и чак след това струмни изкачвания. В момента къде и по колко бягаш?
В момента (преди да падне снега тия дни) тичах по грубо 20-25 км предимно в градски условия. От Младост до Люлин, от Младост до където и да е.  Laughing Много в Борисовата. А планински преходи правим почти всяка седмица с редки изключения. Гледаме да са бързоходни, обикновено на Витоша, понякога на Рила и общо взето рядко на Пирин. Не се задъхвам кой знае колко при бързо катерене по баири, но още и не съм тичала все пак.  Embarassed  За Обиколката на Витоша и аз мисля, че е сравнително равна, но ми се струва, че все пак най-добрата тренировка за издръжливост и мускули би била точно тичането по баири. Запалих се лятото, когато ходихме на едно състезание по тичане - от гр. Банско до вр. Вихрен. Тогава, обаче, бях в доста по-смотана форма от сега. Завършихме за 3 часа и нещо, повечето с ходене. Тогава се амбицирах да започна по-сериозно да тренирам и лека полека формата ми се подобри доста (което ме амбицира повече ;д). Тичам от малка, но като цяло все е било в диапазона 5-10 км. На дълги разстояния и по трудни терени се опитвам от няколко месеца. Simple Smile

# 220
Тичащите, имам нещо за вас. Simple Smile
Лаптопът ми беше на ремонт, сега си го взех и намерих тази картинка на десктопа. Явно съм я свалила, за да я споделя с вас.

Връзването на връзките не заменя добрата обувка, но е интересно да се знае, че човек може да си помогне допълнително и по този прост начин. Peace

# 221
Лаленце, Гугъл - с какви обувки тичате сега в студеното време? Simple Smile) аз лятото тичам с Nike Free, но смятам, че не са за сега. С моя приятел в Южния и Западния парк много се зарибих- преди никак не обичах. И сега ми се иска пак да почна да тичам и да ходя бързо-нещо като монотонното кардио на Бобченка. Дайте някакви съвети Simple Smile)

# 222
Аз направо ви се чудя как тичате в тези минусови температури  Rolling Eyes Тялото загрява, но дишането на този въздух за мен е убийствено

# 223
  • София
Смоуки, свиква се... Аз тази зима се чувствам доста калена сравнено с минали зими и си мисля, че е точно заради тичането навън при по-ниските температури. До момента и хрема не съм имала пу-пу!

Дилянка, аз съм с трейл маратонки, които принципно са за планина и са с дълбок грайфер, но се оказаха идеални за снега  Mr. Green Mizuno Wave Harrier 3 са моите.

Barbabeau, благодаря  Hug

Google76, еее ама ти си говота вече за планинско значи. Няма от какво да се притесняваш! Следи си тялото и покачвай натоварването постепенно, сама ще си го усетиш  Peace

# 224
И аз имам такива, но високи и се чудя добре ли ще ми е с тях- може би е време да пробвам Simple Smile) а екипировката нагоре?

Общи условия

Активация на акаунт