Прием I клас София - Имаме ли шанс, ако не живеем в района

• 16 489
  • 35
  •   1
Отговори
# 30
  • София
За Лозенец проблема май наистина е голям. Моето дете ще учи в 120, но за там единствено имахме шанс за класиране, защото баща и е учил в него (живеем и работим в района). Но имаме познати кандидатствали в 4 от училищата (35то, 120то, 107мо, 139то) и след второ класиране не са приети никъде. Вариантите мисля са само 122ро и 21во училище. И аз не мога да си обясня огромния наплив за Лозенските училища.  Rolling Eyes
Много ясно - всички искат да живеят и учат в "престижните" южни райони - където няма къде да паркираш, пренаселени училища и т.н.

# 31
Ами не знам дали наистина е толкова голям наплива, или И училищата създават изкуствен стрес.
Мойто гар'же не беше дори посочено като резерва в 35то. Нито брой точки, ни нищо. И ние не следихме второ класиране.
Обаче след него ми се обадиха от училището по телефона, за да ме питат дали няма да го запишем, понеже видиш ли се бил класирал  Shocked Е как бе джанъм, нали дори не беше резерва?!
Явно някой си е надценил училището и не е допускал, че толкова много деца могат да откажат да се запишат.

# 32
Много съм доволна от 76 ОУ. Имат много извънкласни занимания и най-вече целодневно обучение за учениците от първи до пети клас включително.

# 33
Здравейте, Катрин. Записах дъщеря си в 76.ОУ в осми клас, защото се издъни на математиката на НВО. Първите ми впечатления са много положителни от училището и от учителите, с които се срещнах. Догодина ще ме тресе треска за прием в първи клас, та затова питам. Дъщеря ми до седми клас учи в училище, за което се смята, че е елитно, но резултатите от НВО много ме разочароваха. Предварително благоаря за отговора.

# 34
Здравей, Деси. Мисля, че си направила чудесен избор. В 76. ОУ в центъра е поставено детето и има индивидуален подход към всяко дете. Дъщеря ми е в четвърти клас. Резултатите на випуска на НВО са отлични. Не помня колко беше общият успех, но е над 5,50. В края на учебната година ни поканиха на открит урок с учители от прогимназиален етап, за да ни запознаят с тях. Аз такова нещо не бях виждала. Урокът беше върху главни части в изречението в българския и английския език. Учителите използват инерактивни методи на преподаване и мултимедия. Нямах усещането, че съм в час, а че съм ТВ предаване.Изборът си твой, но горещо ти препоръчвам това училище.

# 35
  • На черешата
  Вариантите мисля са само 122ро и 21во училище. И аз не мога да си обясня огромния наплив за Лозенските училища.  Rolling Eyes

В Лозенец учат и всички деца от Витоша, Студенстки град и голяма част от Симеоново. Доста разраснали се квартали,а в първите два няма училище.

Общи условия

Активация на акаунт