Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 123-та тема

• 220 945
  • 811
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Добра вечер, приятели!

Много вкусно пиле с ориз- с лоша снимка

Торта "Фантазия" (щото аз си я изфантазирах така Laughing)- с готови блатове- ванилов и какаов; с крем и сметана; със сладко от боровинки и смокини; с банани и филирани бадеми.

И торта в чаша

# 526
  • В царството на игрите:)
Защото не искам да дразня никого. 

Гледам и не вярвам на ушите си!!!! Mr. Green По принцип не се намесвам в такива спорове, но това вече ми дойде в повече Mr. Green Наистина ли може някой да се дразни, че се показват смутита и да пише даже за това до администратори? В първия момент си помислих, че е шега, но цитатът по  горе ми подсказа, че е сериозно!!! ooooh! Това е тема за храна, бе хора, а храната е удоволствие!!!!! Mr. Green Може ли наистина да има толкова дребни души, та да слагат рамки и забрани на снимки на храна? Болни хора, болни!!! И, за да не сгазя лука и аз, съм снимала няколко сладкиша... Оф, някои от тях не са минали през термична обработка ...Дали може? newsm78

# 527
Милмич, много хубави десерти!  Отдавна не съм правила сладък салам...

Риба, чушчици и картофи, всичко на тиган.

Зелева салата с авокадо,черни маслини, сушени червени боровинки и сурови тиквени семки.  Странно на пръв поглед, но вкусно.

# 528
Любимия суров мус на голямата ми фръцла (банан, авокадо, рожков, мед):

# 529
Любимата ми рецепта с кейл

Скрит текст:
сосчето   

# 530
Все вкусни неща виждат очите ми Simple Smile

Бавно печено агнешко

# 531
Скрит текст:
от снощи:

крем от изцедено кисело мляко и домашен сироп от малини
доста пребледнял на снимката

хмм ... доживях и това да видя - джедайка с черпак. Joy

и за да съм в крак с модата да попитам - може ли рецептата за туй джедайско творение ???
млякото от щастлива крава ли е ?   дай малко подробности или прати линк за да прочета. благодаря   bouquet

пп. добре ли съм си задал въпроса според критерия на някой съфорумки ?

не мисля, че имаш нужда от пространно обяснение как се цеди кисело мляко, но все пак:

в парче двоен бял стар чаршаф сипваш киселото мляко /в случая 4-5 кофички/, връзваш го и го оставяш някъде да виси; казваш на децата да не го пипат и те го ръчкат при всеки удобен случай, в който мислят, че не гледаш; след 3-4 часа имаш перфектно изцедено кисело мляко, което за мен е по-вкусно от всякаква сметана
сиропът играе роля на оцветител, ароматизатор и подсладител едновременно; прави се по онези рецепти, в които киснеш плода със захар и лимонтузу, но пропорциите ми и точния технологичен процес убягват в момента; когато дойде малиново време и ако все още те интересува, питай пак

пп не съм се вълнувала от психическото състояние на кравите, когато съм купувала млякото в магазина

снощните ми снимки:

леща

пилешка яхния

знам, че храната ми е нефотогенична и без някой да ми го каже  Mr. Green

Соприте се веке
Писна ми

и от мен същата молба!  Wink

# 532
Love`s Green Kitchen, това агнешко така ми легна на сърцето. Ще потърся тия дни да купя и да сготвя и аз.
mamicata, добре си я "изфантазирала" тази торта, много апетитно изглежда.
Аз вчера цял следобед се въртях в кухнята и резултът е (всичко с нощни снимки):
киш Лорен:

и пълнено пиле с ориз и гъби, върху кисело зеле. Извадих фенера на пилето и го натъпках, но въпреки всичко ми остана от плънката, та затова завъртях и няколко сърмички:

# 533
  • София
кажи ми рецептата на първата снимка.
с мед ли си ги мацала и къде са печени ?

Пеках ги в Молерите  Grinning

# 534
  • София
Постоянно ми се прияжда от тази тема, което никак на е добре за момиче, което  си седи повече у дома сега  Laughing

Много обичаме у дома агнешко и рецептата на Love`s Green Kitchen много ме изкушава  Hug

Моля за извинение за лошите снимки /така много завиждам на добрите снимки с много светлина в кадъра на някои от вас  #Cussing out/, но така се снима вечер, когото чакаш всеки момент да дойдат гостите  Mr. Green

-------------------------------------------------------------------
Това е тортата за моя рожденик. Бадемови блатове, бадемов шоколад и крем муселин с ванилия и дулсе де лече. Направих я по различни рецепти с много импровизация и стана страхотно вкусна Simple Smile

-------------------------------------------------------------------
Млечна салата, руска салата /или моя вариант за такава/ и салатка със зелени листни зеленчуци и кедрови ядки и бри.

--------------------------------------------------------------------
Дулсе де Лече в бурканче и бадемов шоколад в бурканче - останаха за разкош и удоволствие след като направих тортата.

---------------------------------------------------------------------
Банички - два вида. С домашна майонеза и овче сирене. С кайма, праз и гъби.

----------------------------------------------------------------------
Мини марокански кюфтенца със шафран, кайма от глиган и орехи

Едно платце със месца  Mr. Green

И за да похваля милото пускам за малко снимка на масата, която той подреди, докато аз довършвах гозбите  Heart Eyes Е, имаше какво да се иска още, но умишлено не правих промени, защото душичката се беше постарал  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 535
  • забравих си мисълта...
Отново безброй изкушения в темата! Комплименти за всички!   bouquet

От мен Kaiserschmarrn

Наздраве на тези, които са били "весели" в един момент, а веселото не им е било достатъчно и са решили да поплачат на рамото ни, и да споделят с нас какво ги притеснява Wink  Heart Eyes

# 536
  • Варна
Апетитно,вкусно и красиво от всички  newsm51 smile3501

За днес пилешко и кебап със салатка и картофи и  варена царевичка

# 537
  • Русе
Поздравления за приготвените вкусотии от всички, сготвени или несготвени, термично обработени или не!
Всичко показано е чудесно! Hug  bouquet
От мен флан с бутер тесто, гъби и кисели краставички по идея на Йоли.

Скрит текст:

И още нещо по идея на Йоли- хлебче с маслини

# 538

Да, и вкусно, и красиво е в темичката!  bouquet  chef  bouquet  chef  bouquet Термично, нетермично - на кой каквото му харесва и му се хапва, интересни предложения видях! Heart Eyes Hug

Мagnollia, да ти е жив и здрав рожденикът! Чудесна трапеза! Heart Eyes  bouquet  chef

Вкъщи свинско със зеле

и, като разредих малко сместта, само с 2 с.л. мляко, поповерчетата се предадоха, направиха си кухинки. Simple Smile

# 539
едни класически бухтички

Общи условия

Активация на акаунт