Хитринки за всякакъв случай-тема 11

• 90 959
  • 804
  •   1
Отговори
# 735
Включвам се с инф. за проблемната ми мивка в банята. След два опита със сода каустик течна  не успяхме да отстраним бавното оттичане на водата. ММ разглоби приставката наподобяваща чаша, която се намира точно под мивката. Проблема се оказа там. Натрупване от мръсотия, съчетана с коса. Учудена съм, че дори и голямо количество сода не беше успяло да го отстрани. Според мен е лошото качество на препарата. Повече няма да купувам течна, вероятно тази на люспи е по-силна.
Водата се оттича перфектно. Не мога да повярвам, че е било толкова елементарно, важното е че не се оказа полепване от латекс.
Благодаря за съветите.

# 736
  • Пловдив
Ами на мен един обущар ми направи нещо подобно. Беше ми се изкарала машинката на ципа на  една чанта и той ми го сложи- наобратно. newsm78

А как го направи Simple Smile

# 737
  • оттам, откъдето започва България
Включвам се с инф. за проблемната ми мивка в банята. След два опита със сода каустик течна  не успяхме да отстраним бавното оттичане на водата. ММ разглоби приставката наподобяваща чаша, която се намира точно под мивката. Проблема се оказа там. Натрупване от мръсотия, съчетана с коса. Учудена съм, че дори и голямо количество сода не беше успяло да го отстрани. Според мен е лошото качество на препарата. Повече няма да купувам течна, вероятно тази на люспи е по-силна.
Водата се оттича перфектно. Не мога да повярвам, че е било толкова елементарно, важното е че не се оказа полепване от латекс.
Благодаря за съветите.
Винаги първо се тръгва от почистване на сифоните, само че при нас проблема беше много надолу по канала на банята. Аз не съм пробвала с течната сода каустик точно по причина, че магазинерката ми каза, че е по-слаба. Затова си купих на люспи.

# 738
didka pitka

Смятах, че содата е достатъчно силен препарат, за да се справи с всякакви полепнали замърсявания.
Сега вече зная, че съм сгрешила. Слабо е действието на течната сода каустик. Купувах два различни вида.

# 739
  • оттам, откъдето започва България
Само спазвай количеството, означено на опаковката. Както бях писала ние повторихме, че да се отпуши.

# 740
Ами не съм много сигурна. Беше страничен цип на чанта. Отваряше се отляво надясно. Отдясно се беше разшило и като го отварях един път, излезе. Мисля, че просто е обърнал механизма от там(отдясно-то) Сега се отваря отдясно наляво.
Мисля, че ако разшиеш единия край на ципа(като е затворен), изкараш го и го обърнеш(единия край нали му е по-тесен) наобратно, би трябвало да стане.

# 741
За циповете на чантите мога да кажа, че често сама си обръщам машинките..
Понякога е лесно и бързо, понякога хабя доста сили и нерви.
Разпарям шева в края на ципа и обръщам машинката да върви в обратна посока.
Не препоръчвам разтваряне, разширяване на машинката, тъй като се поврежда.
Виждам, че вече има такива услуги и срещу левче или 1,50 лв. могат да  обърнат машинката, а ако е повредена , поставят нова.

# 742
  • Пловдив
Благодаря за отговорите момичета Simple Smile, ще пробвам с разпарянето, макар че незнам дали после ще се справя със зашиването

# 743
Момичета, на мъжа колата стояла под пръскачка и сега е цялата на варовикови петна. Сещате ли се нещо подходящо, но не много агресивно, за да не пострада лака? Само за оцет се сещам, но е на голяма площ, вкл. стъклата и не ми се търка с дни Grinning

# 744
Момичета, на мъжа колата стояла под пръскачка и сега е цялата на варовикови петна. Сещате ли се нещо подходящо, но не много агресивно, за да не пострада лака? Само за оцет се сещам, но е на голяма площ, вкл. стъклата и не ми се търка с дни Grinning
Покрий местата за известно време с кърпи потопени в оцет .
Може да си разтвориш лимонтозу с вода и по същия начин с кърпите.

# 745
Страхувам се да не се развали лака от оцет? Иначе то не са петна, а е буквално цялата от-до. Tired

Също и да питам как се чистят обувки от велур (поне мисля, че е велур) от мазно. Пробвах със сапун и топла вода, нищо не стана. Tired

# 746
  • Mediterraneo

Просто измиване няма ли да помогне. С препарат и водоструйка.

# 747
Не, в автомивката не успяха, явно трябва яко търкане, но на тая голяма площ сещаш се сигурно 2-3ч ще отидат...затова ми се щеше с препарат нещо да си помогнем. Онези му предложиха по 40лв на детайл да я пастират, ама ще има да взимат. Crazy

# 748
Страхувам се да не се развали лака от оцет? Иначе то не са петна, а е буквално цялата от-до. Tired

Нищо няма да му стане на лака. Даже пръскат колите с разтвор от оцет и вода, за не се заледяват. Ако са варовити следи, напръскай само с оцет и да постои така, докато шупне и се разтворят. После веднага да се измие с гъба с чиста вода.

# 749
  • Cyberspace
Момичета, да попитам: има ли някакъв шанс да пробвам да поотпусна дънки? Поръчах си два абсолютно еднакви чифта - сини и сиви. Сините са ми по мярка, сивите също ми стават, но са ми една идея по-тесни и са ми малко неудобни. Иначе на размер са еднакви, плата също е еднакъв...

Общи условия

Активация на акаунт