Имам новина голяма - през СЕПТЕМВРИ 2015 г. ставам мама!

• 37 988
  • 724
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
L0v3d всичко е повече от наред по стойностите ти Simple Smile

# 166
K.Hristova, много,много благодаря за отговора!   Hug Толкова съм щастлива!  До последно се притеснявах за това второ изследване... Ето,сега ще се успокоя и радвам, а съм сигурна,че и малката точица го усети  Heart Eyes

# 167
Здравейте момичета,
Днес бях за първи път на преглед  Simple Smile доктора каза че за сега всичко е нормално...чухме и сърчице и съм много развълнувана ...пожелавам на всички да го изпитат това вълнение Simple Smile.  Доктора ми каза да си пия фолиевата киселина ,да си почивам повече и само положителни емоции. Препоръча ми да си направя ранен биохимичен скрининг..вие на какво мнение сте  ще го правите ли ? Аз сякъш съм повече за ранната фетална морфология,като по достоверно изследване .  Имам малко време да помисля  и да си запиша час.. Ще се радвам  и вии да споделите вашето мнение Simple Smile
Хубава вечер!

# 168
Много хубав въпрос, аз не съм наясно все още с изследванията, утре, като се чуя с лекаря си ще го обсъдим, но ще ми е много полезно да чуя мненията на момичетата тук.  Hug Днес, когато бях в лабораторията точно фетална морфология видях,че има...
purple_spring, това ще е още по-голяма изненада от самата бременност, повярвай ми  Heart Eyes  Всичко ще е наред, събота не е толкова далече  Hug

Последна редакция: пн, 12 яну 2015, 19:17 от L0v3d

# 169
Lov3d, мила с тези стойности да не чакаш близначета  Hug
А така само хубави новини  bouquet. Днес и една позната, с която се запознахме тук ми съобщи, че има бледи чертички и 76 ЧХГ, което за първи ден на закъснение е супер и много се зарадвах Heart Eyes
Другото, което е, че аз пак ходих да ме гледат, понеже снощи имах болки точно като по време на цикъл и преди това имах капки кръв и много се уплаших. Но след ехографа съм по-спокойна. Вече сакчето е 12 мм., трудно се видя ембриончето камо ли сърчице, но така или иначе в събота пак съм на преглед  Praynig Изписаха ми дуфастон и но-шпа и сега ми е малко притеснено, но вярвам, че всичко ще е наред  bouquet
Тези, които са чули сърчица да вземат да ни наръсят малко с вълшебен прашец ли какво  newsm78 Heart Eyes baby_neutral

# 170
Аз още не съм минала преглед и симптоми нямам още, но за сметка на това имам страшен апетит. Но това да ми е проблема. За съжаление малкото ми зверче се разболя и сме в болница Sad надявам се бързо да се оправи  Praynig Доста се притесних, а и бях все още на командировка, когато влезе в болницата. През целия път ми беше свито сърцето. Дано с тези притеснения не навредя на бебчо.

Биохимичен скрининг не съм правила през първата бременност, не мисля и сега да си правя. За мен това изследване е излишно хабене на нерви в очакване на някакви приблизителни резултати и то цели две седмици. Знам че го препоръчват на жени над 35 год.
Много хубави и положителни новини има на последните страници Simple Smile

# 171
Добро утро Simple Smile
И аз през първата бременност не съм правила биохимичния скрининг, сега също мисля да не го правя. Както besyto казва това е "излишно хабене на нерви". Имам позната, на която изследването излезе 1 към 10 за синдрома на Даун и до края на бременността беше толкова притеснена, все плачеше, а накрая се роди здраво бебе...Можеше да си спести всички тези нерви, ако не го беше правила!

Момичета, аз да ви се оплача...нямам никакъв апетит и само се опитвам да слагам нещо в устата, колкото да има нещо, но след това ми става много гадно, горчиво в устата, гади ми се и ми се полягва! Най ми е добре сутрин като стана и корема ми е празен. Тогава се чувствам перфектно! Какво да правя? Някой с подобен проблем?

besyto, бързо оздравяване на детенцето!

purple_spring , всичко ще е наред  Hug

Момичета, вече няколко пъти се предлага в темата, но аз пак да кажа...искате ли на първа страничка да запишем повече данни за нас?

Да започна първа: Бургас, 30 г., втора бременност

Хубав ден на всички  bouquet

# 172
Добро утро момичета  Hug, само да се отчета май пипнах бронхит незнайно от къде, направо е някакъв пълен ад...болки, храчки, кашлица, ама много злобна и мнооооого запушен нос ме мъчат мен нищо друго от бременноста. Исках да ви кажа пазете се   bouquet  bouquet  bouquet  Хубав ден  Heart Eyes

# 173
Здравейте момичета на 3.01 2015 видях 2 чертички на теста и видях, че съм бременна. Много съм уплашена, защото опитваме от почти година и винаги съм се пазела- алкохол цигари лекарства и т.н., но сега точно по коледните и новогодишните празници се отпуснах и съм консумирала твърд алкохол. Много ми е притеснено дали не съм навредила на малкото. Почти една година не съм пила, а сега за 2 седмици поне 4-5 пъти. Ходих на 07.01 на преглед установиха бременността, но за алкохола само ме притесниха като АГ каза че е трябвало да не пия. Цяла година живея по правила не пий, не пуши храни се здравословно, пий ФК, спортувай  и не ставаше, а точно когато реших че са празници и се отпуснах и то взе че стана. Кажете ми някоя от вас има ли такива притеснения?

# 174
Спокойно. Извинявайте, че се намесват в темата. Искам да те успокоя.. Надали ли се напивала до безпаметност. Второ може би точно, защото си се отпуснала е станала работата. Трето доста деца са заченати на не много трезва глава. Всичко ще е наред.

# 175
Аз лично също не знаех и също си пийнах и съм го споменала по-назад в темата. Амии не съм се стресирала особено, има случаи даже са ми разказвали за такива жени, които разбират в 3-я-4-я месец, че са бременни след дискотека и много алкохол и после в тоалетната цял ден. После отиват на доктор и хоп, честито, бременна сте и сърчице и бебе виждат и си ги раждар живи и здрави. То в първите месеци се храни от жълтото тяло, така че, не знам кой ти е АГ, ама го смени  Hug нищо му няма на бебчето ти  bouquet По-скоро се пази от грип и настинка сега както съм аз, защото постоянно се напъвам да кашлям, което е доста по-зле от малко алкохол  Naughty Късмет ти желая, но съм сигурна, че всичко е наред   Heart Eyes

# 176
Не съм се напивала, но съм консумирала по 100-150 гр  няколко пъти и то твърд алкохол. Направо ще се побъркам.

# 177
Не се притеснявай fluffybear. Устроени сме така, че преди да разберем за бременността, организма го предпазва. Бях чела статия, че в този период дори и майката да пие отрова, тя не достига до ембриона. От сега нататък е важно да не се пуше и пие Simple Smile Спокойно  Hug

# 178
  • Варна
Добро утро и от мен Simple Smile
Днес едвам се дигнах от леглото, хихи, иначе се теглих вчера не съм качила и килограм за което не знам да се радвам или не.
purple_spring бързо оздравяване, то сега без да се приемат лекарства, ще се влачиш малко повече ама няма как Sad
fluffybear ЧЕСТИТООО Simple Smile Не го мисли толкова, всеки е пил по празниците, не е станало нищо, просто от тук насетне сбогом алкохол Simple Smile
Happy_ji подкрепям инициативата, за която и аз поканих по рано. Ето и моите данни - Катерина Христова  23 години, гр. Варна, първа бременност.

# 179
Имам въпрос към мамите, на които това им е втора/трета и т.н. бременност.
Както събота не можех да се вдигна от леглото, така неделя към вечерта малко ми поотмина и днес вече нямам виене на свят и гадене, чувствам се направо чудесно. Сега не знам - да се радвам ли, или не, притеснявам се да не би това да значи, че нещо не е наред? Нормално ли е ту да се появява гаденето, ту да изчезва  Thinking
Незная дали е нормално да се появява и изчева гаденето, но при мен от няколко дни се получава следното: до обяд ми е супер гадно на стомаха и след това ми минава. С първата ми бременност повръщах старшно много още от самото начало та чак до 5-ти месец. Надявам се сега да е различно. Така че май е по-добре всички, които се чувстват добре да се радват. Ето и моите данни: на 29 г. съм, от Перник, втора бременност.

Последна редакция: вт, 13 яну 2015, 10:19 от cvetival

Общи условия

Активация на акаунт