МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 58-ма ТЕМА

• 66 142
  • 722
  •   1
Отговори
# 375
Ивостойка, нещо не мога да те разбера... Искаш да кажеш, че ако на топло казанче се сипе топла вода не е добре, така ли? За какво охлаждане на семеринга се говори?!?!?! Нещо явно аз не схващам. И къде е температурната разлика? Наистина не мога да разбера идеята ти, моля те, обясни.
топло и студено.  топло казанче и студена вода.
не казва ,че не топло казанче ако се сипе топла вода  това е зле.
според мен казанчето доста бързо се изстудява след като е изваден хляба - за около 5 мин.
така че тогава не виждам да има проблем казанчето да се накисне.

# 376
bongo е прав че при смяна на зегерка е хубаво да се смени и семеринга,а за водата ставаше дума за това което сме писали в друга тема че със студена вода е може би една от причините за скъсяване живота на семеринга а не за топла,просто отбелязах защо сме писали за накисването.

# 377
Не виждам смисъл да се кисне в студена вода. Съмнявам се някой да го прави.  Rolling Eyes Поне в моята книжка пише да се сипе "топла вода". А и винаги, ако се налага да кисна нещо, го правя с топла/гореща вода.
Иначе сте прави за студената.
Но аз, като извадя хляба и веднага пълня казанчето с топла/гореща вода, за да се киснат вътре осите на бъркалките /заради полепнал остатък от хляб/.

Аз помня за друг пост, в който някой беше казал, че се съсипва покритието на казанчето заради температурната разлика и чака казанчето да изстине и тогава го кисне. Не помня кой беше. Но така ми се струва по-неудачно.

# 378
От една година ползваме суха мая Долче вита от 7 гр. и сме доволни. Вземаме я от Метро и цената й е доста добра, а тази седмица я видях в някакви промо опаковки - 4 на цената на 3 и се заредих да има.

# 379
 Здравейте,
Преди няколко дни забелязах,че при месене хлебопекарската се тресе 
Някой знае ли от какво се получава това

# 380
Добро утро, момчета и момичета!
Влиза да споделя какъв хляб направих вчера.  Чак час и половина след като машината вече си действаше по задачки се усетих, че не съм сложила сол и мая Simple Smile. Та изключих , добавих и пуснах отначало. Simple Smile
Ако сега не споделя никой нямаше да разбере за гафа ми Simple Smile

Скрит текст:

# 381
  • София
 Важното е, че крайният резултат е добър Peace!

# 382
купувате 2 бр уплътнения + 2 зегер-шайби(за 1 ос). към тях се прибавят и неръждаеми болтчета + гайка (4-5-6 бр  в зависимост с колко броя е захванато казанчето към основата)

Един тъп въпрос от мен. Тези уплътнения намират ли се в обикновени железарии или са по-специални и трябва да се поръчат от нета.  newsm78

Благодаря предварително за отговора. :–)

# 383
  • София
За съжаление, само в нета! Аз поне, до сега не съм попадал на родно производство, а не е като да не съм се интересувал Peace.

# 384
Леле, аз такъв бледолик хляб не знам от кога не съм виждала.... И вчерашния ми стана доста изпечен на бяла коричка и малък грамаж..... Ох, ще пиша после от компа

# 385
  • София
Днес има супер оферта в  английския амазон Panasonic SD2502 за 69 паунда http://www.amazon.co.uk/dp/B0055HSEOC/ref=gbsl_tit_l-1_2247_f1e7 … pf_rd_p=573932247 ако някой се интересува Simple Smile

# 386
Днес има супер оферта в  английския амазон Panasonic SD2502 за 69 паунда http://www.amazon.co.uk/dp/B0055HSEOC/=gbsl_tit_l-1_2247_f1e752b … pf_rd_p=573932247 ако някой се интересува Simple Smile
Явно е било за малко това намаление, защото вече е 134,90 паунда  newsm78

# 387
  • София
Кой хванал-хванал...да то или е за време или за бройки... явно е изтекло....

# 388
  • в сърцето на държавата
здравейте, ползувате ли мая на кубчета за хляб в хлебопекарна?

# 389
  • София
Здрасти! Да, аз слагам по 1/6 от кубчето на 600гр. брашно смес.

Общи условия

Активация на акаунт